طرح توجیهی احداث واحد تولید قطعات کشتی و شناورهای دریایی

طرح توجیهی احداث واحد تولید قطعات کشتی و شناورهای دریایی

طرح توجیهی احداث واحد تولید قطعات کشتی و شناورهای دریایی

 

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود .جداول و نمودارها تقریبی است و قابل استناد نیستند.

 

 معرفی محصول طرح توجیهی
در طرح توجیهی پیش رو،کشتی‌ها و شناورهای دریایی به منزله خودروی دریایی بوده و وظیفه حمل‌ونقل افراد و بار و یا انجام امور دیگری نظیر صید آبزیان، انجام عملیات نفتی و لایروبی‌ها و ... را عهده‌دار هستند. کد آیسیک اجزاء و قطعات انواع شناورهای دریایی، طبق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن، 35111410 می‌باشد.

معرفي كاربردهاي محصول طرح توجیهی
قطعات مورد مطالعه در این طرح توجیهی در ساخت یا تعمیرات انواع شناورهای صیادی و تفریحی و هم‌چنین کشتی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. هم‌چنین برخی از این قطعات برای تجهیز شناورهای صیادی و تبدیل آن‌ها به شناور مخصوص صید مورد استفاده دارند. 
بررسي سابقه مصرف محصول طرح توجیهی
بر اساس اطلاعات بررسی شده توسط کارشناسان طرح توجیهی در زمينه تعداد و ظرفيت واحدهای توليدکننده ميزان توليد انواع قطعات کشتی و شناورهای دریایی در کل کشور از سال 1378 تا سال 1385 از میزان 350 تن به مقدار 1200 تن افزایش یافته است.
تحليل ضرورت اجراي پروژه طرح توجیهی
صید آبزیان و فروش آن در بازار برای تعداد افراد بسیاری در حاشیه دریاها، ایجاد اشتغال کرده و هم‌چنین گوشت آبزیان از کالاهای مصرفی اساسی مردم کشور به شمار می‌آید. بنابراین با جمع‌بندی مطالب فوق به راحتی می‌توان به اهمیت و ضرورت اجرای پروژه طرح توجیهی حاضر، پی ببریم.

طرح توجیهی احداث واحد تولید قطعات کشتی و شناورهای دریایی
 
مواد اولیه، کمکی و مصرفی طرح توجیهی
مواد اولیه مصرفی طرح توجیهی را می‌توان به صورت زیر بیان کرد: 1. انواع پروفیل و ورق فولادی 2. رزین پلی‌استر و متعلقات آن 3. قطعات استاندارد و آمادی مکانیکی 4. رنگ و متعلقات
بازار هدف طرح توجیهی
بازار هدف محصولات طرح توجیهی حاضر، کلیه کشورهایی است که دارای سواحل دریایی بوده و دارای کشتی و شناورهای دریایی می‌باشند.
دانش فني پروژه طرح توجیهی
مشخصات فنی قطعات در قالب نقشه فنی، برگ آنالیز مواد اولیه مصرفی و برگ مشخصات مکانیکی و متالوژیکی از طرف هر مشتری تهیه و ارائه شده و یا نمونه قطعه از طرف وی ارائه می‌گردد که در هر دو حالت رعایت استاندارد در مراحل فنی، امری اجتناب‌ناپذیر است.


خلاصه بررسی مالی

2طرح توجیهی احداث واحد تولید قطعات کشتی و شناورهای دریایی


روش تولید طرح توجیهی
فرایند ساخت قطعات کشتی و شناورهای دریایی این طرح توجیهی به دو گروه قابل‌تقسیم است: 1. قطعات فایبر گلاس: ساخت اسکلت فلزی، انجام عملیات فایبرگلاس
2. قطعات ماشین‌کاری: ماشین‌کاری، عملیات حرارتی، عملیات تکمیلی ماشین‌کاری، رنگ و عملیات فینیشینگ
دیاگرام فرآیند تولید طرح توجیهی
   دیاگرام فرایند تولید در این طرح توجیهی به دو بخش تقسیم می‌شود:
 1. قطعات فایبرگلاس 

  3خلاصه امکان‌سنجی احداث واحد تولید قطعات کشتی و شناورهای دریایی
2. قطعات ماشین‌کاری

4خلاصه امکان‌سنجی احداث واحد تولید قطعات کشتی و شناورهای دریایی


محل‌های پیشنهادی اجرای طرح توجیهی
بنابر مطالعات صورت گرفته در این طرح توجیهی می‌توان گفت که مکان‌های پیشنهادی عبارتند از: استان‌های گیلان، گلستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خوزستان، بوشهر.
نتیجه‌گیری طرح توجیهی و پیشنهاد
با توجه به مطالعات طرح توجیهی حاضر، نتیجه‌گیری شده‌است که بازار از نظر عرضه و تقاضا، دارای مازاد عرضه است و ایجاد واحد تولیدی جدید توجیه‌پذیر نمی‌باشد.
در هر صورت اگر بنابر هر دلیلی قصد سرمایه‌گذاری در این شاخه وجود داشته‌باشد، باید گفت که حداقل ظرفیت اقتصادی یک واحد تولید قطعات کشتی‌سازی، 100 تن در سال باید انتخاب شود که طبق آن ظرفیت عملی هفتاد درصد ایجاد می‌گردد. حجم سرمایه ثابت با ظرفیت پیشنهادی معادل 4746 میلیون ریال خواهد‌بود که این رقم به گونه‌ای انتخاب شده که علاوه بر پوشش‌دهی هزینه‌های تولید، سود مقبولی نصیب سرمایه‌گذار خواهد شد.

خلاصه برخی ایده های سرمایه گذاری


* درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با  موسسه مطالعات راهبردی سپینود شرق تماس حاصل فرمایید.

نظرتان را ثبت کنید