در پنل تحلیل فرصتهای سرمایهگذاری در شرایط نااطمینانی ضرورت مطالعات پیش از سرمایهگذاری بررسی و به مفاهیمی چون فرصتیابی، فرصتسازی، سناریونگاری و اولویتبندی پرداخته خواهد شد.
تحلیل فرصتهای سرمایهگذاری در شرایط نااطمینانی
پنجشنبه ۱۱ آذرماه ساعت12 سالن ابوریحان
در پنل "تحلیل فرصتهای سرمایهگذاری در شرایط نااطمینانی" ضرورت مطالعات پیش از سرمایهگذاری بررسی و به مفاهیمی چون فرصتیابی، فرصتسازی، سناریونگاری و اولویتبندی پرداخته خواهد شد.
فرآیند سرمایهگذاری از شناخت فرصتهای موجود (فرصتیابی) یا خلق و توسعه فرصتها (فرصتسازی) آغاز میشود و اولین گام هر سرمایهگذار به شمار میرود. فرصتها موقعیتهایی هستند که با ایجاد ارزش نیازهایی مرتفع می گردند سرمایه گذاران با توجه به محدودیت ها و منابع تلاش می کنند بهترین فرصت ها رابیابند. فرصتها پویا هستند و در هر دوره با توجه به عواملی نظیر تکنولوژی، فرهنگ و... تغییر میکنند.
فرصتیابی
فرصتیابی، شناخت فرصتها و موقعیتهای سرمایهگذاری موجود در هر حوزه است. این شناخت با مطالعاتی نظاممند و تعریف معیارهای مشخصی نظیر رقبا، تقاضا و... قابل دستیابی است. همچنین مشاهده الگوهایی که منجر به موفقیت یا شکست کسب و کارها شدهاند، به این شناخت کمک شایانی میکند اما اگر فرد این موارد را نادیده گرفته و صرفا به تقلید بپردازد، شانس کمی برای موفقیت پیدا میکند و حداقل تبعات برای فرد، هدر رفتن وقت و هزینه اوست.
شناخت مزیتهای کشور در صنایع مختلف و فرصتیابی در یک صنعت خاص نیز امری ضروری است. به عنوان مثال با توجه به پتانسیل کشور در حوزه نفت و گاز، صنایع میان دست و پایین دست پتروشیمی میتواند مورد توجه قرار گیرد و فرصتهای این حوزه شناسایی گردد.
فرصتسازی
علاوه بر شناخت فرصتهای موجود، میتوان فرصتهای جدیدی خلق کرد یا توسعه داد. برخی از سرمایهگذاران ایدههای نو و جذابی دارند اما نمیتوان آنها را لزوما فرصت نامید. در این خصوص نیز میبایست مطالعات جامعی صورت گیرد تا از شکست و زیان سرمایهگذار جلوگیری گردد.
توسعه فرصتها نیز از جمله مواردی است که کسب و کارها برای کاهش ریسکها و افزایش توانمندیهای خود میتوانند انجام دهند. به عنوان مثال شخص از فرصت سرمایهگذاری در یک حوزه مشخص استفاده کرده و کمبود بازار را پوشش داده است. حال فرد میتواند ظرفیت تولید خود را با مطالعه و شناخت بازارهای صادراتی افزایش داده و بازار محصولات خود را توسعه دهد.
پس از کشف فرصتهای موجود و انتخاب حوزه مورد نظر جهت سرمایهگذاری، امکان سنجی تفصیلی میبایست صورت گیرد و به این سوال بسیار مهم که این کار انجام شود یا خیر پاسخ داده شود.
سناریونگاری
شرایط نا اطمینانی، شرایطی است که متغیرهای زیادی امکان اثرگذاری روی کسب و کارها را دارند. با وجود مطالعات صورت گرفته، شناخت این ریسکها و متغیرهایی که ممکن است در توجیه پذیری طرح اثر گذارند، حائز اهمیت است. سناریونگاری، جهت شناخت ریسکها و اثر دادن آنها روی پروژه انجام میشود تا نتایج طرح با وجود این عوامل مشاهده گردد. در واقع سناریوها تصاویری از شرایط مختلف و اثرات آنها بر روی کسب و کار است. به عنوان مثال اگر پروژه با تاخیر یا تعجیل انجام گردد، نتایج به چه صورتی خواهد بود. معمولا با شنیدن کلمه ریسک، ذهنیت منفی ایجاد میگردد و این در حالی است که ریسک میتواند مثبت باشد و باعث صرفهجویی در منابع گردد. با شناخت این موارد پیش از سرمایهگذاری میتوان علاوه بر افزایش شانس موفقیت، صرفه جویی در منابع آتی نیز انجام گیرد.
اولویت بندی
اولویتبندی کمی متفاوت از سناریونگاری است. در اولویت بندی معیارهایی بر اساس شرایط، منابع و... تعریف میشود و وزندهی به این معیارها با توجه به نظر سرمایهگذار صورت میپذیرد و در نهایت به کمک مدلهای تصمیم گیری، اولویت بندی گزینهها انجام میگیرد. به عنوان مثال برای تصمیم گیری در خصوص محل احداث پروژه میتوان معیارهایی نظیر نزدیکی به بازار فروش، مواد اولیه و هزینه خرید یا اجاره زمین تعریف نمود و وزن هر معیار با توجه به اهمیت آن برای سرمایهگذار برآورد میگردد.
در موسسه مطالعات راهبردی سپینود شرق تلاش بر آن است که بهینه ترین مسیر در موفقیت سرمایه گذاری طراحی و ریسکهای اثرگذار طی این مسیر شناسایی گردد و برای کاهش اثرات ریسکها برنامه ریزی شود
#سناریو #سناریوسازی #سناریونگاری #سناریونویسی #طرحریزیصنعتی #طرحامکانسنجی #امکان سنجی #امکانسنجی #امکانسنجی #طرحکسبوکار #بیزینسپلن #سرمایهگذاری #امکانسنجی #طرحامکانسنجیفنیاقتصادی #طرحتوجیهیفنیاقتصادیمالی #طرحتوجیهیفنی #کامفار #طرحتوجیهیپویا #تحقیقات بازار #ارزیابیطرحسرمایه گذاری
#ارزیابیطرح #آموزشطرحامکانسنجی #سپینود #سپینودشرق #فرصت یابی #فرصت سازی #اولویت بندی