طرح توجیهی فارم های بزرگ تولید مرغ گوشتی و تخم‌مرغ

طرح توجیهی  فارم های بزرگ تولید مرغ گوشتی و تخم‌مرغ

طرح توجیهی مورد نظر طرح احداث مرغداری تخم‌گذار و گوشتی است.

تاریخ پروژه :  بهار95
نام شرکت : سازمان مدیریت استان لرستان


معرفی محصول (خدمات) طرح:
طرح توجیهی مورد نظر طرح احداث مرغداری تخم‌گذار و گوشتی است. کد آیسیکISIC  مرتبط با فعالیت طرح در سامانه خدمات و اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت در زیر گروه فعالیت کشاورزی، شکار و فعالیت های خدماتی وابسته با کد 0122 قرار می‌گیرد و واحد سنجش آن عدد می‌باشد.
کد آیسیک محصول :0122412316
ماخذ: وزارت صنعت، معدن و تجارت
•  کشاورزی، شکار و فعالیت‌های خدماتی وابسته
•    پرورش سایر دام‌ها و تولید فرآورده‌های دامی طبقه‌بندی نشده در جای دیگر
o    پرورش حیوانات به جز گاو، گوسفند، بز، میش، الاغ، قاطر، استر، اسب و حیوانات آزمایشگاهی
    ماکیان (پرورش حیوانات)

معرفي كاربردهاي محصول :
گوشت مرغ و تخم‌مرغ یکی از منابع تامینکننده پروتئین بدن هستند عمده ترین ویژگی تخم‌مرغ و وجه تمایز آن نسبت به سایر مواد غذایی، ترکیب پروتئینی و مواد مغذی موجود در آن نظیر کولین، لوتئین و گزانتین و تولید بسیار کم انرژی است.
محصولات بنا به جایگاه مصرف و ماهیتشان به سه دسته مصرفی، واسطه‌ای و سرمایه‌ای تقسیم می‌شوند و محصول این طرح به لحاظ ماهیتی در زمره کالاهای مصرفی قرار دارد.


بررسي سابقه مصرف محصول :
در ايران، در آمار و گزارش‌هاي منشره از منابع اقتصادي مبني بر مصرف سرانه گوشت قرمز و گوشت سفيد تفاوت‌هاي وجود دارد. با اين حال بر اساس آمارنامه رسمي موجود در پورتال وزارت كشاورزي و جهاد سازندگي، از سال 1387 تا سال 1394 مصرف سرانه گوشت قرمز و گوشت مرغ به ترتیب از 10.13 تا 11.43 و از 21.83 تا 25.93 کیلوگرم و مصرف سرانه تخم‌مرغ از 9.8 الی 10.7 افزایش یافته است. با توجه به قیمت پایین مرغ با گوشت و رابطه یک سری بیماری‌ها و گوشت قرمز در سال‌های اخیر الگوی غذایی مردم از نظر مصرف پروتئین تغییر یافته و به سمت استفاده از گوشت مرغ رفته است که مصرف سرانه دو برابری گوشت مرغ به نسبت گوشت قرمز موید این مطلب می‌باشد.
تحليل ضرورت اجراي پروژه :
هدف از اجرای این طرح احداث واحد پرورش طیور صنعتی در قالب فارم‌های بزرگ تولید مرغ زنده و تخم‌مرغ با ظرفیت سالانه 200000 قطعه واقع در استان لرستان می‌باشد. طرح از ابتدای سال 1397 با 23 نفر پرسنل با دو شیفت 12 ساعته در روز و 365 روز کاری در سال آغاز به بهره‌برداری خواهد کرد.


طرح توجیهی احداث مرغداری تخم‌گذار و گوشتی
مواد اولیه، کمکی و مصرفی:
مرغ گوشتی:
جوجه یک روزه گوشتی ، دان مصرفی ، واکسیناسیون و درمان ، شستشو و ضد عفونی ، لباس کار و چکمه و موارد مصرفی


مرغ تخم گذار:
نیمچه 3 ماهه ، دان مصرفی در 3تا5ماهگی ، دان مصرفی در دوران تولیدی ، واکسیناسیون و دارو ، شستشو و ضد عفونی ، لباس کار و چکمه و موارد مصرفی
بازار هدف :
تولید جهانی انواع گوشت از  308.5 میلیون تن در سال 2013 به حدود 311.8 میلیون تن در سال 2014 رسیده است که رشدی معادل 1/1 درصد را نشان می‌دهد عامل این افزایش تولید، تقاضای ناشی از رشد جمعیت از جانب کشورهای در حال توسعه می‌باشد. میزان تولید گوشت مرغ در جهان با رشدی معادل 1.6 درصد نسبت به سال 2013 ، به حدود 108.7 میلیون تن در سال 2014 رسید.

دانش فني پروژه :
پرورش طیور در مدت‌ها قبل بصورت مجتع‌های کوچکی انجام می‌شد که از نظر اقتصادی حائز اهمیت نبود و این مراکز تولیدی کوچک هنوز در بسیاری از کشورهای در حال توسعه وجود دارد. امروزه واحدهای مرغداری بسیار بزرگی وجود دارد که از جنبه اقتصادی دارای اهمیت زیادی هستند؛ در حال حاضر صنعت پرورش طیور به اندازه‌ای گسترش پیدا کرده که گاهی فارم‌های طیور موجود در یک واحد به مرز یک میلیون قطعه می‌رسد. سرعت صنعتی شدن پرورش طیور در نیمه قرن اخیر به حدی است که شاید در آینده نزدیک، دیگر مراکز کوچک تولیدی حتی در کشورهای در حال توسعه هم دیده نشود. از سال 1930 تا به حال، تولید تخم‌مرغ سالیانه به ازای هر مرغ تقریباً دو برابر شده است. مرغ‌های امروزی نتیجه فعالیت و کوشش متخصصین ژنتیک با اصلاح نژاد، تغذیه و مدیریت هستند که اقتصادی بودن پرورش طیور راسبب شده اند.
پرورش مرغ و حرفه مرغداری کار پیچیده‌ای نبوده و با رعایت یک سری نکات بهداشتی و درمانی و تغذیه ای که به راحتی قابل دسترسی است می‌توان انواع طیور را در کشور پرورش داد.


خلاصه بررسی مالی

طرح توجیهی تولید مرغ گوشی و تخم مرغ
روش تولید :
هنگامی که جوجه‌ها وارد می‌شوند، مراقبت‌های اولیه ضرورت دارد، زیرا هیچ کاری مناسب‌تر از یک آغاز خوب نخواهد بود.
آب: چند ساعت قبل از ورود جوجه‌ها باید آبخوری‌ها را پر از آب نمود تا هنگام ورود جوجه از سردی آن کاسته شده و دارای دمای مناسب باشد.
آب شکر:‌ اضافه نمودن شکر به میزان 8% به آب آشامیدنی طی 15 ساعت اول ورود جوجه‌ها باعث بهبود رشد خواهد شد.
استفاده از آبخوری کله قندی: به نظر می‌رسد برای تامین آب در ساعات اولیه، استفاده از آبخوری کله قندی بهترین روش باشد. به ازاء هر 100 قطعه جوجه 2 عدد آبخوری کله قندی مورد نیاز می‌باشد.
حرارت آب:‌ حرارت آب در روزهای اولیه باید حدود 24 درجه سانتیگراد بوده و پس از آن کاهش داده شود. زیرا آب خنک باعث افزایش مصرف دان و کاهش تلفات خواهد شد. سه ساعت بعد از ورود جوجه‌ها دان در اختیار آنها گذارده شود. بعد از آنکه جوجه‌ها به مدت حدود 3 ساعت آب مصرف نمودند، دان آردی در داخل در پوش‌های دانخوری ریخته شود برای جلوگیری از ریخت و پاش دان بهتر است سطح در تمام دانخوری‌ها پایین باشد.
درجه حرارت سالن و تاثیر آن بر مصرف آب و دان جوجه‌های گوشتی بیش از 70 درصد بدن پرندگان گوشتی را آب تشکیل می‌دهد و پرنده برای حفظ این درصد آب بدن باید به مقدار کافی دسترسی به آب داشته باشد؛ ولی در مواقعی که درجه حرارت محیط خیلی زیاد باشد میزان نیاز پرنده برای ثابت نگه داشتن درجه حرارت داخلی بدن بیش از این مقدار خواهد بود.
میزان شدت نور: میزان شدت نور به اندازه‌ای باشد که جوجه‌های گوشتی فقط بتوانند حرکت نموده آب و دان مصرف نمایند. تحرک باید به حداقل ممکن کاهش یابد؛ میزان شدت نور در سطح جوجه ها باید حدود 5/0-35/0 فوت کندل در نظر گرفته شود.
تغذیه: رشد سریع طیور نیاز پروتئینی آنها را افزایش می‌دهد و در زمانی که رشد کاهش می‌یابد احتیاجات پروتئینی آنها کاهش می‌یابد میزان پروتئین خوراک طیور به نوع طیور، سن و مرحله تولید آنها وابسته است. میزان غذای مصرفی روزانه طیور به انرژی غذا، مواد مغذی آن، سن، وزن بدن، حرارت محیط و میزان تولید آنها بستگی دارد اضافه چربی در خوراک طیور، سبب افزایش انرژی غذا و در نتیجه کاهش مصرف روزانه آن می‌شود. در صورتی‌که نسبت انرژی به پروتئین در خوراک طیور در نظر گرفته نشود و مقداری چربی به غذا اضافه شود، میزان رشد طیور جوان بر اثر کاهش پروتئین مصرفی کاهش می‌یابد.
مواد تشکیل دهنده جیره طیور مختلف بسیار شبیه به یکدیگر بوده و فقط نسبت مواد تشکیل دهنده آن برای هر گروه از آنها متفاوت است. احتیاجات کلسیم جوجه‌ها نسبتا پایین (1درصد) است که باید با عناصر فسفر،‌ منگنز و روی نسبت مناسبی داشته باشد.

محل‌های پیشنهادی اجرای طرح :
با عنایت به توضیحات ارائه شده در طرح توجیهی اصلی و مطالعات آمایش استان لرستان شهرستان ازنا و خرم آباد بعنوان مکان پیشنهادی طرح می باشد.

نتیجه‌گیری و پیشنهاد:
پرورش طیور شغلی است سودآور، ولی میزان سود آن نسبتا پایین می‌باشد. تنها با مدیریت و تکنولوژی برتر با توجه به توان بالقوه مدیریتی، کارشناسی و تخصصی توليدکنندگان در صنعت طيور، ایجاد زمينه برای مدرنيزه کردن فرآیند توليد، رونق دادن به فعاليت‌های بازرگانی داخلی و خارجی و افزایش دانش و اطلاعات توليدکنندگان این صنعت کاملا مورد توجه قرار گرفت. به طوری که کاهش تدریجی واردات را شاهد بوده و هم اکنون در توليد گوشت قرمز، گوشت سفيد، تخم‌مرغ جهت تأمين نيازهای غذائی جامعه موفق بوده و زمينه صادرات مازاد مصرف توليدات برای برخی از این محصولات نيز فراهم آمده است.

کلمات کلیدی:
واحد پرورش طیور صنعتی در قالب فارمهای بزرگ تولید مرغ گوشتی و تخم‌مرغ

تهیه شده در موسسه مطالعاتی سپینود شرق

آرشیو خلاصه طرح توجیهی



پروژه مرتبط

طرح توجیهی مقدماتی پرورش طیور صنعتی در قالب فارم‌های بزرگ تولید گوشت و تخم مرغ با مکان یابی

طرح توجیهی مقدماتی پرورش طیور صنعتی در قالب فارم‌های بزرگ تولید گوشت و تخم مرغ با مکان یابی

نظرتان را ثبت کنید