طرح توجیهی احداث واحد تولید پرلیت

طرح توجیهی احداث واحد تولید پرلیت

طرح توجیهی پیش رو در مورد محصول پرلیت است .

 

این طرح صرفا به عنوان یک ایده سرمایه گذاری مطرح می شود .جداول و نمودارها تقریبی است و قابل استناد نیستند.

 

معرفی محصول طرح توجیهی

محصول مورد بررسی در این طرح توجیهی پرلیت است که بشر از قرن سوم پيش از ميلاد پرليت را به عنوان يك شيشه آتش فشاني ميشناخته است. نام پرليت از لغت فرانسوي پرل به معني مرواريد مشتق شده است و كشف آنرا به يك دندان پزشك آمريكايي نسبت ميدهند كه حدود سال 1914 در هنگام آزمايش روي ميناي دندان يك بيمار متوجه انبساط سنگ پرليت در اثر گرما گرديد و نيز گزارش شده است كه مصادف با اين امر يك زمين شناس به هنگام خاموش كردن آتش سوزي سواحل جزيره نيلوس در يونان با ريختن ماسه هاي ساح

لي بر روي آتش، متوجه شد كه ماسه ها در اثر گرما متورم و منبسط شدهاند و بدين ترتيب فكر به كارگيري اين سنگهاي آتش فشاني در صنايع و مصارف مختلف به ميان آمد.

ولي تا سال 1928 تنها مشخص شده بود كه پرليت به عنوان يك سنگ آتشفشاني در اثر گرما افزايش حجم پيدا ميكند و هيچ كاربرد صنعتي نداشت تا اينكه آزمايشهايي بر روي پرليت هاي موجود در كانسارهاي نزديك آريزونا در ايالت متحده آمريكا انجام گرفت و در نهايت توليد پرليت براي مصارف صنعتي از سال 1946 آغاز گرديد. پي جويي و اكتشافات پرليت در ايران از سال 1355اغاز گرديد و تا كنون ذخاير زيادي نيز كشف شده است. اولين ذخيره اي كه توسط سازمان زمين شناسي كشف و مطالعه شده، ذخاير پرليت سفيد خانه در ناحيه ميانه بوده است . در این طرح توجیهی کارشناسان مجرب، توجیه پذیری تولید این محصول را مورد بررسی قرارداده اند.

معرفي كاربردهاي محصول طرح توجیهی

گر چه بيشتر مصارف پرليت در حالت منبسط شده آن مي باشد ولي در بعضي مواقع از پرليت خام نيز بسته به مشخصات فيزيكي و شيميايي آن استفاده ميشود كه عمده اين مصارف عبارتند از: صنعت ريخته گري ها ساينده سنگ دكور و تزئيني و منبع سيليس. پرليت نوع منبسط شده ، پرليت منبسط شده در تهيه بتون سبك وزن، پركنندگي، عايق حرارتي و صوتي، كشاورزي و به عنوان صافي ( فيلتركردن ) و ساينده استفاده مي شود . محصول این طرح توجیهی، علاوه بر موارد ذکر شده در موارد دارو سازي ، عايق حرارتي ، متالورژي ، مصارف صنعتي، عايق كاري در دماهاي پايين . عايق كاري در دماي بالا ، مصرف پرليت در نسوزها و صنايع ريخته گري ،  رشد و تكثير گياهان ، اصلاح خاك و چمن ، رشد و پرورش بذر ، هيدروپونيك ، سراميك ، زئوليت مصنوعي ، قطعات ساختماني ، پلاستر هاي ساخته شده معمولي ، عايقهاي پركننده بنايي کاربرد دارد .

بررسي سابقه مصرف محصول طرح توجیهی

با توجه به طرح هاي در دست اجرا در زمينه صنايع مصرف كننده پرليت نظير صنايع فولاد، قندسازي، روغن سازي، صنايع ساختمان و... و همچنين طرح توسعه واحدهاي موجود، انتظار مي رود كه در سالهاي آينده مصرف پرليت همچنان روند رو به رشدي داشته باشد. از طرفي با توجه به افزايش سالانه قيمت ها و نرخ تورم، در نتيجه با افزايش هزينه ها هاي توليد پرليت و ساير هزينه انتظار مي رود كه قيمت پرليت نيز طي سالهاي آتي از يك روند صعودي برخوردار باشد .

تحليل ضرورت اجراي پروژه طرح توجیهی

طبق نظر کارشناسان تهیه طرح توجیهی، پرليت به دليل چگالي كم، رسانايي ضعيف، خنثي بودن، غير قابل احتراق بودن، سختي كم، درخشندگي خوب، قابليت جذب و مقاومت (نسبت به ساير اگرگات ها نظير ورميكوليت) در صنايع مختلف به كار ميروند. با توجه به اينكه روز به روز استفاده از مصالح ساختماني سبك تر بيشتر مورد توجه قرار ميگيرد و همچنين ويژگي هاي مناسب پرليت براي اين منظور استفاده از آن از اهميت برخوردار است.مزاياي استفاده ز مصالح پرليتي شامل دانسيته كم، سازگاري با حرارت، هزينه كم، كيفيت عايق بندي حرارتي و صوتي و امق ومت در برابر آتش، رطوبت و حيوانات موزي .

 خلاصه بررسی مالی طرح توجیهی

طرح توجیهی احداث واحد تولید پرلیت

مواد اولیه، کمکی و مصرفی طرح توجیهی

توده هاي پرليت که بیشتر به صورت جريانها، دايكها، سيلها، گنبدها و در حاشيه خارجي توده هاي كم عمق سنگهاي آتشفشاني ديده مي شوند .

بازار هدف برای ارائه محصول طرح توجیهی

بازار داخلی در مورد تولیدات در کشورهای دیگر با توجه به توليد محدود پرليت در سطح جهان و همچنين ذخاير محدود اين ماده معدني، هيچ گونه آماري از صادرات اين ماده معدني در سطح جهاني ثبت نشده است. بي شك، كليه توليدات ماده فوق به مصرف داخلي كشورهاي توليد كننده مي رسد .

دانش فني پروژه ی مورد بررسی طرح توجیهی

نقطه قوت روش تولید که در پایین ذکر خواهد شد این است که : عدم نياز به مراحل پيچيده فرآوري . نقاط ضعف تكنولوژي هاي مرسوم : خردايش بيش از حد ، توليد گرد و غبار ، از آنجا كه در مورد پرليت، عوامل متالوژيكي (عيار و بازيابي) مثل كانههاي فلزي و يا برخي كاني هاي غير فلزي اهميت چنداني ندارند و اين پارامتر دانه بندي است كه در هر دو شكل خام و پخته شده آن حائز اهميت ميباشد. لذا فرآوري اين كانه مثل ساير كانه ها متنوع نخواهد بود .

خلاصه امکان‌سنجی احداث واحد تولید پرلیت

روش تولید طرح توجیهی

قسمت اصلي فرآوري پرليت، خردايش تا ابعاد مورد نظر و دانه بندي آن و در نهايت پخت كانه جهت انبساط آن ميباشد. بنابراين مرحله خردايش به طور تيپيك شامل سنگ شكني مراحل اول و دوم و سوم بوده و سپس مراحل خشك كردن، طبقه بندي و سيستم هاي جذب گرد و غبار مي باشد . سنگ شكني مرحله اول توسط سنگ شكن فكي و يا ژيراتوري انجام ميگيرد. مرحله دوم سنگ شكني توسط سنگ شكني فكي و يا مخروطي صورت گرفته و سپس محصول حاصل قبل از ورود به مرحله سوم سنگ شكني و طبقه بندي تا رطوبت كمتر از يك درصد خشك مي شود.

سنگ شكني مرحله سوم با استفاده از آسياهاي ضربه اي، ميله اي و يا چكشي و يا توسط سنگ شكن هاي غلتكي و ژيروديسك انجام ميشود. از سرندهاي ارتعاشي و كلاسيفايرهاي هوايي جهت دستيابي به دانه بندي مورد نظر كه معمولاً بين 0.8 تا 3 با ميلي متر مي شد استفاده ميشود.

در صورتي كه پرليت خام مورد نياز باشد، پرليت دانه بندي شده به كارخانههاي انبساط فرستاده ميشود . قسمتي از پرليت در مرحله فرآوري به صورت خيلي دانه ريز توليد مي ه گردد و به وسيله جدا كننده اي هوايي در مرحله طبقه بندي از خط فرآوري جدا ميگردد كه در صورت وجود تقاضا براي آنها، جمع آوري و بسته بندي شده و به فروش رسانده ميشوند، و در غير اين صورت به عنوان باطله در محلي انباشته ميشوند.

دیاگرام فرایند تولید طرح توجیهی


طرح توجیهی احداث واحد تولید پرلیت

محل‌های پیشنهادی طرح توجیهی برای اجرای طرح

استان های اصفهان و قزوين برای احداث و راه اندازی محصول در این طرح توجیهی بهترین مانها شناخته شده اند.

نتیجه‌گیری طرح توجیهی و پیشنهاد

با توجه به مطالب ذكر شده در بالا ميزان توليد پرليت در ايران در مقايسه با توليد جهاني بسيار ناچيز مي باشد ولي در سالهاي اخير با اضافه شدن معادن جديد به جرگه فعال ميزان توليد روند رو به رشدي داشته است. همانگونه كه قبلاً نيز اشاره گرديد در معادن بزرگ پرليت نظير معادن پرليت يونان در جزيره ميلوس يا معادن پرليت آمريكا و... جهت استخراج از روش ها و تجهيزات پيشرفته و مكانيزه نظير شاول هاي برقي، كاميون هاي بزرگ معدني و غيره استفاده ميشود ولي در معادن پرليت ايران همانند اغلب كشورهاي جهان استخراج و بهره برداري توسط ماشين آلاتي نظير بولدوزر، لودر، كاميون و.. صورت ميگيرد و در مواقعي كه سنگ استخراجي از سختي بالاتري برخوردار باشد از حفاري و چال زني و آتشباري نيز استفاده مي شود .

 منابع طرح توجیهی:

اداره كل اطلاعات و آمار وزارت صنايع و معادن.
مركز اطلاعات و آمار وزارت بازرگاني.
كتاب "مقررات صادرات و واردات سال 1386"، انتشارات شركت چاپ و نشر بازرگاني.
پايگاه اطلاع رساني مركز آمار ايران.
سازمان توسعه تجارت ايران.
سازمان صنايع كوچك و شهرك هاي صنعتي ايران.
پايگاه اطلاع رساني مركز پژوهشهاي مجلس جمهوري اسلامي ايران.
  نمايندگي شركتهاي توليدكنندگان ماشين آلات.

خلاصه برخی ایده های سرمایه گذاری



* درصورت نیاز به تدوین طرح توجیهی می توانید با موسسه مطالعات راهبردی سپینود شرق تماس حاصل فرمایید.

برچسب ها :

نظرتان را ثبت کنید