پنل های تخصصی همزمان با نمایشگاه معرفی فرصت های سرمایه گذاری و توسعه حوزه های نفت،گاز، پتروشیمی و انرژی های تجدیدپذیر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور ( IF EEX2021 ) مورخه 3الی 5 آبان ماه در مرکز همایش های کیش
تحلیل و فرصت یابی زنجیره های ارزش در صنایع پایین دست نفت، گاز و پتروشیمی
با مشارکت دفتر صنایع پایین دستی شرکت ملی پتروشیمی
سه شنبه 4 آبان ماه ساعت 11:30 سالن ابن سینا
پنل "تحلیل و فرصت یابی زنجیرههای ارزش در صنایع پایین دست نفت، گاز و پتروشیمی" با مشارکت دفتر صنایع پایین دستی شرکت ملی پتروشیمی و حضور رئیس دفتر صنایع پایین دستی شرکت ملی پتروشیمی برگزار می شود و ما در این پنل به تحلیل و فرصتیابی زنجیرههای ارزش در صنایع پایین دست نفت، گاز و پتروشیمی خواهیم پرداخت.
تعریف طرح های پیشران، راه اندازی پتروشیمی های جدید و رشد محصولات پتروشیمی به لحاظ تنوع و حجم، بستر مناسبی را برای توسعه صنایع پایین دستی، به عنوان مصرف کنندگان محصولات پتروشیمی فراهم نموده است. همچنین با توجه به سیاست های دولت در سال های اخیر مبنی بر جلوگیری از خام فروشی محصولات ارزشمند که در زنجیره پایین دست خود گستردگی فراوانی دارند و با نظر به سیاست های اتخاذ شده به منظور تکمیل زنجیره ارزش محصولات، فرصت یابی و شناخت فرصت های سرمایه گذاری در حیطه مذکور امری لازم و ضروری است.
از طرفی صنعت پتروشیمی زنجیره های مختلفی دارد و هر کدام از سرشاخه ها دارای محصولات میانی و پایین دست متعددی هستند اما در کشور ما عمدتا محصولات و صنایع بالادست مورد بررسی قرار گرفته و محصولات فراوانی را می توان یافت که مورد غفلت واقع شدند. لذا به دلیل عدم شناخت کافی محصولات صنایع میانی و پایین دست، بازار های بالقوه فراوانی وجود دارند که با مطالعات منطقی و نظام مند میتوانند بالفعل شوند و به طبع با ارزش افزوده بالاتری همراه گردند. در همین راستا کار مشترک ما با دفتر پایین دستی پتروشیمی، بررسی زنجیره های ارزش در جهت توسعه صنایع پایین دستی و کشف بازار های مناسب برای سرمایه گذاری است. در گام اول این مطالعات، دسترسی به خوراک بالادستی به عنوان عامل مهم در جهت توسعه صنایع پایین دست بررسی می گردد. سپس زنجیره های ارزش مورد مطالعه قرار گرفته و محصولات صنایع پایین دست متعددی به عنوان ایده شناسایی می گردند.
بازار ایده های شناسایی شده برای تبدیل به فرصت بایستی مورد بررسی قرار گیرد و معیار هایی از قبیل ظرفیت بالفعل و بالقوه بازار، میزان واردات و صادرات کشور، تقاضای داخلی، مشکلات صنعت و... در نظر گرفته شده و تحلیل و پیش بینی بازار آتی این محصولات ارائه می گردد. در این گام ایده هایی که بازار های جذابی داشته به مرحله بعد می روند. در گام بعد محصولات به لحاظ دسترسی به دانش فنی غربال شده و به عنوان فرصت های سرمایه گذاری معرفی می گردد.
لذا فرصت یابی متدلوژیک زنجیره ها بر اساس دسترسی به خوراک، شناخت بازار و تکنولوژی برای پایه گذاری یک سرمایه گذاری درست و موفق در صنعت پتروشیمی حائز اهمیت بالایی است.
در این پنل موسسه سپینود با همکاری دفتر صنایع پایین دستی پتروشیمی، با بررسی متدولوژی مذکور اشاره ای به پروژه های در دست اجرا در این حوزه می نماید.