تحقیقات بازاریابی و روش کمی تحقیق، چگونه فرصت های بازار را شکار کنیم؟

  • 8 دی 1398
  • 5555
تحقیقات بازاریابی و روش کمی تحقیق، چگونه فرصت های بازار را شکار کنیم؟

تحقیقات بازاریابی روشی است که در آن از اطلاعات به‌دست‌آمده، برای حل مشکلات و چالش‌های بازاریابی استفاده می‌شود. چالش‌هایی مانند تعیین قیمت، شناسایی رسانه‌های تبلیغاتی اثربخش و غیره. توجه کنید که تمرکز ما باید روی اطلاعات کاربردی باشد تا در حل مشکلات به ما کمک کند.

امروزه برخی معتقدند، داشتن پیوند با مصرف‌کننده از طریق تحقیقات بازاریابی از همیشه مهم‌تر است. درصورتی‌که بنگاه‌ها بتوانند ارزشي را كه بازار هدف انتظار دارد براي آن‌ها فراهم كند، اين ارتباط با مصرف‌کنندگان حفظ می‌شود. این حفظ ارتباط با مصرف‌کنندگان یکی از ضرورت‌های انجام تحقیقات بازاریابی است.

   زمانی که اپل، آی پد را طراحی و اختراع کرد، می دانست که در بین کسانی که از تبلت استفاده می کنند بسیاری از افراد به اندازه بزرگ تری از تبلت ها احتیاج دارند؛ بنابراین آی پد را اختراع کرد. آمازون با تبلت های کیندل خود در ایجاد اولین نسل کتاب خوان های آنلاین، موفق عمل کرده است. این نوآوری ها منشا چه چیزی است؟


در این مقاله قرار است به بیان تعریف و جزییاتی از تحقیقات بازاریابی بپردازیم. برای درک کامل نقش تحقیقات بازاریابی، باید به درک نقش و ارتباط آن با بازاریابی بپردازیم.


تحقیقات بازاریابی چیست؟
  قبل از شروع هر موضوعی در باب تحقیقات بازاریابی، باید بدانیم که تحقیق بازاریابی، بخشی از بازاریابی است. دانستن این نکته بسیار اهمیت دارد که بازاریابی یک فرایند است و برای انجام هر مرحله از این فرایند به اطلاعات نیاز داریم. داده ها و اطلاعات در بازاریابی مهم ترین بخش کار ما هستند.


تحقیقات بازاریابی روشی است که در آن از اطلاعات به دست آمده، برای حل مشکلات و چالش های بازاریابی استفاده می شود. چالش هایی مانند تعیین قیمت، شناسایی رسانه های تبلیغاتی اثربخش و غیره. توجه کنید که تمرکز ما باید روی اطلاعات کاربردی باشد تا در حل مشکلات به ما کمک کند.

 


طبق تعریف انجمن بازاریابی آمریکا (AMA): «تحقیقات بازاریابی کارکردی است که از طریق برخی اطلاعات که برای شناسایی و تعریف فرصت ها و مشکلات بازاریابی(SWOT) استفاده می شود، مصرف کننده و مشتری را به بازاریاب پیوند می دهد؛ اقدامات بازاریابی را تولید، پالایش و ارزیابی می کند و بر عملکرد بازاریابی نظارت دارد.»


ضرورت انجام تحقیقات بازاریابی
چرا تحقیقات بازاریابی ضروری است و هر بنگاه باید به نوبه خود، بخشی را به تحقیقات بازاریابی اختصاص دهد؟ در این قسمت قرار است به برخی مزایای تحقیقات بازاریابی بپردازیم تا به اهمیت آن پی ببریم.


تابع و عملکرد تحقیقات بازاریابی
امروزه برخی معتقدند، داشتن پیوند با مصرف کننده از طریق تحقیقات بازاریابی از همیشه مهم تر است. درصورتی که بنگاه ها بتوانند ارزشي را كه بازار هدف انتظار دارد براي آن ها فراهم كند، اين ارتباط با مصرف کنندگان حفظ می شود. این حفظ ارتباط با مصرف کنندگان یکی از ضرورت های انجام تحقیقات بازاریابی است.


البته جهانی شدن کسب وکارها، رسانه های اجتماعی و در کل فضای آنلاین نیز در ارتباط آسان تر با مصرف کنندگان و مشتریان بی تأثیر نبوده است. همچنین مصرف کنندگان امروز، گزینه ها، اطلاعات و قدرت بیشتری برای صحبت با دیگران در بازار، نسبت به گذشته دارند.


شناسایی فرصت ها و مشکلات بازار

 


شناسایی فرصت  ها و مشکلات بازار
برای بسیاری از ما پیش آمده است که فرصت های طلایی زندگی و کار را در خیلی از موارد از دست داده ایم و زمانی متوجه آن شده ایم که دیگر دیر بوده است.


اولین استفاده از تحقیقات بازاریابی در مورد شناسایی فرصت ها و مشکلات بازار است. تعیین این که چه فرصت هایی در بازار وجود دارد آسان نیست. اگرچه ما می توانیم به ایده هایی جدید برای محصول یا خدمات فکر کنیم، اما کدام یک از آن ها واقعاً عملی هستند؟ کدام ایده ها را می توانیم تحقق بخشیم و کدام یک باعث ایجاد نرخ بازگشت سرمایه (ROI) خوب می شود؟


اغلب پس از کشف یک فرصت عالی توسط یک فرد یا یک کسب وکار، کسب وکارهای دیگر یا سایر مدیران، از خود می پرسند که چرا ما آن فرصت را ندیدیم؟ 


برخی از مطالعات تحقیقات بازاریابی برای یافتن این که مشکلات مصرف کنندگان چیست و ارزیابی مناسب بودن روش های پیشنهادی مختلف برای حل این مشکلات طراحی شده اند؛ بنابراین اینجاست که به یکی دیگر از ضرورت های انجام تحقیقات بازاریابی پی می بریم؛ شناسایی فرصت های موجود!


برای مثال مصرف کنندگان بیشتر ترجیح می دادند تا از نمایشگرهای تلویزیونی بزرگ تر استفاده کنند، بنابراین سامسونگ یک تلویزیون فوق العاده نازک LED با صفحه بزرگ تولید کرد.


شاید فکر کنید که مدیران همیشه مشکلات را می شناسند، اما در حقیقت آن ها علائم مشکلات را می شناسند؛ برای مثال آن ها می دانند که فروش کاهش یافته است و سهم بازار کم شده است؛ اما آن ها در بسیاری از موارد علت این علائم را نمی دانند. در اینجا تحقیقات بازاریابی وارد می شود و به شناسایی علت این علائم کمک می کند. 

 


جمع آوری داده ها در تحقیقات بازاریابی

 


جمع  آوری داده  ها در تحقیقات بازاریابی
همان طور که در ابتدا گفتیم، منبع اصلی ما برای تحقیق بازاریابی اطلاعات و داده هایی است که در اختیار ما قرار می گیرد و آن ها را به روش های مختلف جمع آوری می کنیم.


روش جمع آوری اطلاعات یا به نوعی تحقیق بازاریابی به دو روش کمّی و کیفی صورت می گیرد. اکثر افراد اعتقاد دارند که تحقیقات در زمینه موردنظر در ابتدا باید به صورت کیفی و بعد کمّی باشد؛ به این دلیل که بتوان با استفاده از داده های کیفی به دیدی وسیع درباره موضوع و بازار هدف رسید و سپس با داده های کمّی و دقیق تر به بررسی و تحلیل آن ها پرداخت.


در این قسمت از مقاله، قرار است که روش های کمی و انواع آن را به طور مفصل بررسی کنیم.
روش های کمّی در تحقیقات بازاریابی
تحقیقات کمّی پایه و بنای اصلی هر پژوهش و تحقیقی است. در بسیاری از موارد از آن به عنوان تحقیق پیمایشی (survey research) یاد شده و در آن از نمونه هایی بیش از صد نفر برای نظرسنجی ها استفاده می شود.
تحقیقات کمّی معمولاً به عنوان تحقیقی شامل اجرای مجموعه ای از سؤالات ساختاری با گزینه های پاسخِ از پیش تعیین شده، به تعداد زیادی تعریف شده است. 


تکنیک های پیمایشی
تکنیک های پیمایشی مبتنی بر استفاده از پرسشنامه های ساختاری است که به یک نمونه از جمعیت داده می شود. ممکن است از پاسخگویان، سؤالات مختلفی در رابطه با رفتار، نیت، نگرش، آگاهی، انگیزه ها و ویژگی های جمعیت شناختی و سبک زندگی پرسیده شود. این سؤال ها ممکن است به صورت کتبی و یا به صورت آنلاین پرسیده شود. در زیر به بررسی نمونه هایی از تکنیک پیمایشی می پردازیم: 


جمع آوری داده های ساختاریافته
فرایند جمع آوری داده ها، باید به صورت ساختاریافته انجام شود. ساختاریافته در اینجا به میزان استانداردسازی در فرایند جمع آوری داده ها اشاره دارد.


در جمع آوری داده های ساختاری، یک پرسشنامه رسمی تهیه شده و سؤالات به ترتیب از پیش تنظیم می شوند. تحقیقات شما ممکن است به صورت مستقیم یا غیرمستقیم انجام شود؛ این به چه معناست؟ این که آیا تحقیقات به صورت مستقیم یا غیرمستقیم طبقه بندی می شود، مبتنی بر این است که آیا هدف واقعی برای پاسخ دهندگان شناخته شده است؟ 



در یک پرسش نامه، معمولاً بیشترسوالات پاسخ هایی ثابت دارند. به عنوان مثال، سؤال زیر را در نظر بگیرید که برای سنجش ابعاد نگرش دانشجویان نسبت به نحوه ارزیابی آن ها در کلاس تحقیق بازاریابی طراحی شده است:
• من امتحانات کتبی را در مقایسه با ارزیابی مداوم ترجیح می دهم


بسیار موافقم موافقم نظری ندارم مخالفم بسیار مخالفم

مطالبی که برای مطالعه مفید است :

تحقیقات بازار با روش کیفی، نهفته های ذهن افراد را پیدا کنید 

 

اثربخشی تبلیغات، آنچه باید برای بهبود وضعیت تبلیغات برند بدانید 

 

محصول جدید چیست و تحقیقات بازاریابی چه نقشی در موفقیت آن دارد؟

 

مزیت های جمع آوری داده های ساختاریافته
این روش بررسی، چندین مزیت دارد؛ اول این که روش اجرای آن بسیار ساده است. دوم، داده های به دست آمده سازگار هستند؛ زیرا پاسخ ها به گزینه های بیان شده محدود می شوند. استفاده از پاسخ های ثابت باعث می شود که تنوع در نتایج (که خود باعث اختلافات زیادی در ارزیابی می شود)، کاهش یابد. سرانجام این که برنامه نویسی، تجزیه وتحلیل و تفسیر داده ها در این روش نسبتاً ساده است.

 

 

مزیت  های جمع  آوری داده  های ساختاریافته

 

 

معایب جمع آوری داده های ساختاریافته
مضرّات این روش این است که ممکن است پاسخ دهندگان نتوانند یا مایل به ارائه اطلاعاتشان نباشند. به عنوان مثال، سؤالاتی در مورد عوامل انگیزشی را در نظر بگیرید.

پاسخ دهندگان ممکن است از انگیزه های خود برای انتخاب برندهای خاص یا خرید در فروشگاه های خاص آگاهی نداشته باشند؛ بنابراین، ممکن است آن ها نتوانند پاسخ های دقیقی به سؤالات مربوط به انگیزه های خود بدهند.


هم چنین در صورت حساس بودن یا شخصی بودن اطلاعات درخواست شده ممکن است پاسخ دهندگان اصلاً پاسخ ندهند.


علاوه بر این، سؤالات ساختاریافته و سؤالات جایگزین با پاسخ ثابت، ممکن است منجر به از بین رفتن اعتبار برای انواع خاصی از داده ها مانند اعتقادات و احساسات شود.


و در آخر این که طراحی سؤالات، خود چالش بزرگی است؛ بنابراین با توجه به نکات گفته شده در این روش باید دقت زیادی به کاربرد.


باوجود معایب فوق، رویکرد پیمایشی متداول ترین روش جمع آوری داده های اولیه در تحقیق بازاریابی است که حدود 69٪ از کل هزینه های تحقیقات بازاریابی را نشان می دهد.


مصاحبه تلفنی(telephone interviewing )


مصاحبه تلفنی ممکن است به دو روش صورت گیرد؛ یکی روش سنتی و دیگری مصاحبه تلفنی به کمک رایانه (computer-assisted telephone interviewing)(CATI). در حالت کلی و به طور میانگین، مصاحبه های تلفنی 20 درصد از کل تحقیقات بازاریابی را شامل می شود؛ به عنوان کمترین و بیشترین درصد کشورها، این مصاحبه در ژاپن 4 درصد و در دانمارک حدود 41 درصد تحقیقات را در برمی گیرد.


مصاحبه تلفنی سنتی(traditional telephone interview)
مصاحبه تلفنی سنتی شامل تماس با پاسخ دهندگان و پرسیدن یک سری سؤال از آن ها می باشد. در این روش مصاحبه کننده سؤالات خود را روی کاغذ می نویسد و جواب آن ها را نیز یادداشت می کند. با این روش می توان از یک مکان که مصاحبه کننده حضور دارد؛ محدوده جغرافیایی وسیعی را برای مصاحبه پوشش داد.


یکی از محدودیت های این روش آن است که مصاحبه کننده با فرد موردنظر تماس چشمی ندارد و ممکن است پاسخ بسیاری از سؤالات پایان باز باشد! هم چنین این مصاحبه ها معمولاً باید در زمان کوتاهی تمام شود و تعداد سؤالات نیز بسیار محدود است. امروزه، این رویکرد به ندرت در تحقیق بازاریابی تجاری مورداستفاده قرار می گیرد.


مصاحبه تلفنی به کمک رایانه=Computer-assisted telephone interviewing CATI
در این روش، سؤالات و هم چنین فهرستی از شماره های افراد در کامپیوتر ثبت شده است.

 

مصاحبه تلفنی به کمک رایانه

 

در این روش به ترتیب، با همه شماره ها تماس گرفته می شود. هنگام برقراری تماس، مصاحبه کننده سؤالات مطرح شده روی صفحه را می خواند و پاسخ های آن ها از طریق همان کامپیوتر ضبط می گردد.


مزیت های CATI
از مزیت های این روش سرعت بخشیدن به کار می باشد. هم چنین سؤالات در این روش، آماده تجزیه وتحلیل فوری هستند.

با CATI، رایانه مصاحبه را به طور منظم راهنمایی می کند. فقط یک سؤال در هر زمان روی صفحه، نمایش داده می شود.

رایانه پاسخ مناسب و ثبات را بررسی می کند. جمع آوری داده ها به طور طبیعی و یکدست جریان می یابد و همچنین زمان مصاحبه کاهش می یابد.


کیفیت داده ها افزایش یافته و مراحل فرآیند جمع آوری داده ها، کدگذاری پرسشنامه ها و واردکردن داده ها به رایانه حذف می شود.

ازآنجاکه پاسخ ها به طور مستقیم به رایانه وارد می شوند، گزارش های موقت و به روزرسانی درباره جمع آوری داده ها یا نتایج، تقریباً به صورت لحظه ای ارائه می شود.


معایب CATI
بزرگ ترین اشکال CATI مربوط به تمایل پاسخ دهندگان به مصاحبه تلفنی است. در طی یک تحقیق نشان داده شد که تنها 7٪ از پاسخ دهندگان خواستار پاسخگویی به سؤالات بودند.


مصاحبه شخصی(personal interviews)
تکنیک مصاحبه شخصی به شکل های مختلفی صورت می گیرد. این تکنیک ها ممکن است به صورت در خانه (in-home)، در خیابان (in-street)، در محل کار (in-office) و یا به کمک کامپیوتر انجام شود.
در حالت کلی حدود 31 درصد از تحقیقات بازاریابی در جهان به این صورت انجام می شود؛ در سوئد حدود 6 درصد و در روسیه حدود 65 درصد.


مصاحبه خانه یا محل کار (Personal in-home and in-office interviews)
در مصاحبه خانه یا محل کار از مصاحبه شونده در خانه یا محل کار خود مصاحبه گرفته می شود. وظیفه مصاحبه کننده تماس با پاسخ دهندگان، پرسیدن سؤالات و ثبت پاسخ ها است.


در تحقیقات در محل کار، به این دلیل که ممکن است درباره بعضی موضوعات نتوان به صورت تلفنی یا پستی مصاحبه کرد، از افراد در محل کارشان تحقیق می شود. مدیرانی که با آن ها مصاحبه می شود از آسایش و امنیتی در دفتر خود برخوردار هستند و می توانند زمان و سرعت مصاحبه را کنترل کنند.

ازنظر محقق، فایده بزرگی که برای ملاقات مدیران در دفترشان وجود دارد، امکان تهیه گزارش، تحقیق و جلب توجه کامل مدیر است.


مصاحبه خیابانی (street interview)
در مصاحبه های خیابانی، پاسخگویان هنگام خرید در مراکز شهر یا مراکز خرید دنبال می شوند.

این روش هم چنین می تواند برای آزمایش ایده های کالا، تبلیغات و سایر فرم های ارتباطات بازاریابی استفاده شود.


مصاحبه های شخصی به کمک رایانه Computer-Assisted Personal Interviews (CAPI)
در این روش، فرم سؤالات که در رایانه قرار دارد، در اختیار مخاطب (مصاحبه شونده) قرار می گیرد و او با صفحه کلید و ماوس خود به سؤالات پاسخ می دهد.

چندین بسته الکترونیکی کاربرپسند وجود دارد که سؤالات نسبتاً ساده ای را برای درک مخاطب، طراحی می کنند.

صفحه های رنگارنگ و محرک ها همه می توانند جالب، تحریک کننده و در روند مصاحبه نقش داشته باشند.


این روش به عنوان مصاحبه شخصی در نظر گرفته می شود و مصاحبه کننده نیز در طول پاسخ مصاحبه شونده حضور دارد تا در صورت نیاز، او را راهنمایی کند.


یک پیشرفت بزرگ برای بازاریابان، استفاده از نظرسنجی رضایت مشتری برای هدایت تصمیمات استراتژیک و عملیاتی می باشد.

با استفاده از تکنیک های سنتی مصاحبه، ممکن است مصاحبه کننده مجبور باشد طیف وسیعی از سؤالات را برای بانک های مختلف در زمینه های مالی طراحی کند.

با انتخاب CAPI هنگامی که یک بانک خاص انتخاب شود ممکن است سؤالات مشخصی فیلتر شوند، در این صورت ممکن است سؤالات اختصاصی از مخاطب پرسیده شود که در نتیجه مصاحبه بسیار کارآمدتر است.


مصاحبه نامه ای یا پستی (mail interviews)
مصاحبه های پستی، سومین شکل عمده ازنظر سنجی، از طریق نامه سنتی یا پنل نامه انجام می باشد. این نوع مصاحبه معمولاً 7 درصد از تحقیقات دنیا را شامل می شود.

در پرتغال 1 درصد، به عنوان کمترین استفاده از این روش و در ژاپن 14 درصد به عنوان بیشترین مورد استفاده.
مصاحبه های پستی سنتی (Traditional mail surveys)
در بررسی سنتی نامه، پرسشنامه ها برای پاسخ دهندگان احتمالی از پیش ارسال می شود.

یک بسته بررسی پستی، معمولاً شامل پاکت نامه خروجی، نامه پوشش، پرسشنامه، پاکت نامه برگشتی و احتمالاً یک انگیزه برای مخاطبان جهت پرسش به سؤالات است.

پاسخ دهندگان پرسشنامه ها را تکمیل و بازمی گردانند.


هیچ تعامل کلامی بین محقق و پاسخ دهنده درروند بررسی وجود ندارد. ممکن است یک تماس اولیه با پاسخ دهندگان بالقوه برقرار شود تا فرد صحیحی برای ارسال پرسشنامه و ایجاد انگیزه در نظرسنجی باشد؛ بنابراین یک کار اولیه، جمع آوری نام افرادی است که قرار است نامه برای آن ها ارسال شود.


محقق باید راجع به محتوا و جزییات بسته پستی تصمیم گیری کند؛ برای مثال ویژگی های پاسخ دهندگان هدف و اینکه چه چیزی آن ها را به سمت پاسخ صادقانه ترغیب می کند
پنل های نامه (mail panels)
در این روش، افرادی برای حضور و شرکت در آزمون از قبل انتخاب می شوند. پنل ها از مجموعه ای از افراد یا خانواده هایی تشکیل شده اند كه توافق کرده اند برای نظرسنجی ها در مورد انواع مختلف و موضوعات مختلف در دسترس باشند. پانل های دسترسی مصرف کننده آنلاین، به طور فزاینده ای در تحقیق بازاریابی رواج یافته است. با رشد روش های نظرسنجی الکترونیکی، پانل های ایمیل و اینترنت به سرعت در حال شیوع بیشتر از قالب های سنتی نامه هستند.


نظرسنجی های الکترونیکی

نظرسنجی های الکترونیکی را می توان از طریق ایمیل یا از طریق اینترنت انجام داد. این روش حدود 11 درصد از تحقیقات و پژوهش های تحقیقات بازاریابی جهان را شامل می شوند. در ایتالیا تنها حدود 1 درصد از این تحقیق و در استرالیا 20 درصد استفاده می شود.


نظرسنجی های ایمیل (Email surveys)
نظرسنجی از طریق ایمیل مبتنی بر متن می تواند برای پاسخ دهندگان راحت باشد زیرا این پرسش ها فراتر از مواردی که در ارتباطات روزمره خود از آن ها استفاده می کنند نیست و برای پاسخ به آن ها نیازی به تخصص ندارند.
برای انجام یک نظرسنجی ایمیل، فهرستی از آدرس های ایمیل جمع آوری می شود.

این نظرسنجی در متن پیام ایمیل برای مخاطبان ارسال می شود. نظرسنجی های ایمیل از متن خالص(pure text) برای نشان دادن پرسشنامه ها استفاده می کند

و توسط هرکسی که دارای آدرس ایمیل باشد دریافت می شود و باید به آن ها پاسخ داده شود.

در این روش پاسخ دهندگان پاسخ ایمیل ها یا همان پرسش ها را نوشته یا به طریق نامه سنتی و یا همان نامه الکترونیکی ارسال می کنند.
البته در این روش می توان برنامه ای نوشت که پاسخ های ایمیل را تفسیر کند و جواب ها را مستقیماً در قالب فرمی متناسب با الزامات تعریف شده، تحلیل کند.
نظرسنجی های ایمیلی محدودیت هایی دارد . برای مثال این نوع نظرسنجی می تواند خشک و بی روح باشد که درنتیجه مصاحبه شونده به پاسخ دادن مایل نباشد.
یکی دیگر از مشکلات این روش دسترسی به آدرس ایمیل افراد است، علاوه بر این هیچ تضمینی برای دسترسی به یک ایمیل به پاسخ دهندگان در نظر گرفته شده، وجود ندارد.


نظرسنجی اینترنتی (Internet surveys)
برخلاف نظرسنجی های الکترونیکی، نظرسنجی های اینترنتی یا وب، از زبان نشانه گذاری هایپرتکست(hypertext markup language) HTML یا زبان وب استفاده می کنند و در یک وب سایت قرار می گیرند. در این روش از پاسخ دهندگان خواسته می شود برای تکمیل نظرسنجی به یک وب سایت خاص مراجعه کنند.

غالبا پاسخ دهندگان به نظرسنجی های اینترنتی و وب سایتی استخدام نمی شوند، به این معنی که آن ها افراد مشخصی نیستند.

در وب سایت های مختلف از افراد مختلف دعوت می شود تا با مراجعه به این دست وب سایت ها، در این گونه نظرسنجی ها شرکت کنند.
این روش، مزیت های بسیاری نسبت به نظرسنجی الکترونیکی دارد. در وب سایت ها امکان کادر سازی و لینک کردن به سایت موردنظر وجود دارد.


مزیت های نظرسنجی الکترونیکی
این مزیت ها به صورت زیر است:
سرعت: در نظرسنجی الکترونیکی، زمان مصاحبه ها را می توان بسیار کاهش داد. حتی نظرسنجی با ایمیل نسبت به نامه های سنتی بسیار سریع تر صورت می گیرد.


هزینه های انجام نظرسنجی های الکترونیکی بسیار کمتر از روش سنتی است. یک نامه طراحی شده را به راحتی می توانید برای 10000 نفر ارسال کنید و به چاپ و غیره نیازی نیست.


کیفیت پاسخ: کیفیت را می توان با تعداد و وضوح پاسخ به سؤالات باز سنجید.


معایب نظرسنجی الکترونیکی
• یکی از معایب روش های الکترونیکی، اعتماد به پاسخ های کاربران یا حتی واقعی بودن یا نبودن کاربران است.

در این روش محقق نمی داند آیا کسانی که تصمیم به شرکت در انتخابات می گیرند واقعاً نماینده جمعیت هدف هستند یا خیر.


• یکی دیگر از معایب اینترنت این است که نمی توانید به همه افرادی که می توانند به سؤال های شما پاسخ دهند دسترسی داشته باشید.


مشکلات فنی ؛ بسته به سخت افزار و نرم افزاری که پاسخ دهندگان از آن استفاده می کنند، ممکن است پرسشنامه همان طور که توسط طراح در نظر گرفته شده کار کند یا نکند.


نتیجه گیری
روش کمّی در تحقیقات بازاریابی، روشی سنتی و بسیار کاربردی برای هر پژوهشی است؛ زیرا به محققان بازاریابی آمار دقیقی از بازار هدف می دهد؛ اما دانستن این نکته نیز ضروری است که قبل از انجام روش های کمّی باید با روش های کیفی به درک صحیحی از مسئله تحقیق رسید. در روش کمّی مدیران می توانند به نتیجه های قطعی برسند و این نتایج را به کل جامعه تعمیم دهند.

اما پیش نیاز آن ها، انجام تحقیقات کیفی و کسب بینش های اولیه و پایه ای است.


دو رویکرد اصلی در تحقیقات کمّی وجود دارد که عبارتست از تحقیقات پیمایشی و تحقیقات آزمایشی. هم چنین تکنیک های مختلفی برای پژوهش کمّی وجود دارد که در این مقاله به تعدادی از آن ها اشاره گردید.

بسته به هدف تحقیق و بودجه و امکانات در دسترس، می توان از این روش ها استفاده نمود.


در نهایت باید گفت که انجام تحقیقات کمّی در یک تحقیق بازاریابی از ضروریات است و به محقق بازاریابی کمک می کند تا نتایج تحقیق را به جامعه هدف بسط داده و الگوها و روندها را به شکل ریاضی و محاسباتی شناسایی کند. لازمه کار با روش های کمّی در تحقیقات بازاریابی تسلط کامل محقق بر روی علم آمار و انواع روش های تحقیق کمّی است.


منابع:
https://www.amazon.com/Marketing-Research-Approach-Naresh-Malhotra/dp/0273725858
https://www.amazon.com/Marketing-Research-8th-Alvin-Burns/dp/0134167406

تهیه و ترجمه شده در موسسه سپینود شرق

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. 

نظرتان را ثبت کنید