مراحل نوشتن طرح توجیهی

مراحل نوشتن طرح توجیهی

قبل از هرچیز باید بدانید که در نگارش طرح توجیهی هیچ محدودیتی از نظر تعداد صفحات وجود ندارد.

  • 30 بهمن 1395
  • 15898
مراحل نوشتن طرح توجیهی

قبل از هرچیز باید بدانید که در نگارش طرح توجیهی هیچ محدودیتی از نظر تعداد صفحات وجود ندارد.

نوشتن طرح توجیهی نیاز به تخصص و تجربه دارد بدیهی است نمی‌توان بدون تجربه و عدم آشنایی با قوانین مؤسسات اعتباری و بانکی، طرح را با شکست مواجه کرد.

قبل از هرچیز باید بدانید که در نگارش طرح توجیهی هیچ محدودیتی از نظر تعداد صفحات وجود ندارد. به طور معمول طرح توجیهی مقدماتی در 30 الی 40 صفحه و طرح توجیهی کامل 100 ال 200 صفحه تدوین می شود که شامل بخش های گوناگونی است و زمان بندی مشخصی دارد.

 

خلاصه طرح

 

اولین و مهمترین بخش در طرح توجیهی مربوط به خلاصه مدیریتی است که در واقع استراتژی حرفه ای را برای مؤسسات اعتباری معرفی می کند. در نگارش این بخش باید کل طرح را به صورتی قانع کننده در صفحات محدود شرح دهید. اگر در این بخش درست عمل نکنید نگارش مراحل بعدی بی فایده خواهد بود. اساس شکل‌گیری ایده و شروع به کار را بیان کرده و از توانمندی‌‌‌های خود بگویید. بهتر است بر روی اصولی که سرمایه گذار بر آن تاکید دارد مانور دهید.

 

اهداف شرکت شما 

 

هر کسب و کاری هدفی را دنبال می‌‌کند. اهداف کوتاه‌مدت و بلند‌مدت را با بیانی شیوا در چند پاراگراف بیان کنید. ذکر زمان بندی برای هر مرحله از کار ضروری است. به طور شفاف مشخص کنید که در چه بازه زمانی‌، با کدام مشتری بالقوه و در چه حوزه کاری قصد فعالیت دارید و مایلید به چه هدفی برسید.

 

سوابق گروه مدیریتی 

 

اطلاعات شخصی گروه مدیریتی و اعضای کاری را همراه با سوابق تحصیلی و مسئولیتی بیان کنید. دانش و تجربه عملی گروه موجب جلب اطمینان سرمایه‌گذار خواهد شد.

 

معرفی محصول یا خدمات

 

این بخش فرصتی است برای معرفی محصول تولیدی و یا کالای خدماتی شما به صورتی که تمام مزایا و تفاوت‌های آن با موارد مشابه به خوبی مشخص شود. در واقع می‌بایست به طور دقیق، مقایسه‌ای بین محصول و موارد موجود در بازار داخلی و بین‌المللی داشته و برتری کسب و کار خود را نشان دهید.

 

برآورد کشش بازار

 

برآورد کشش بازار ملزم به تحقیقات وسیع میدانی است که باید توسط نیروی متخصص صورت پذیرد بدون بررسی در سطح منطقه و یا بین‌الملل نمی‌توان توجیه‌پذیری طرح توجیهی را به درستی مشخص کرد. کالای تولید شده باید بتواند در منطقه جذب شود.

فیلم طرح توجیهی 

استراتژی بازاریابی

 

هزینه‌های تبلیغاتی را برآورد کرده و در طرح توجیهی عنوان کنید که چه نوع تبلیغاتی مد نظر است. تبلیغات تلویزیونی، کاغذی و یا اینترنتی مناسب کسب و کار خود را با ذکر هزینه مشخص کنید. این مورد باید توجیه اقتصادی داشته باشد.  

 

هزینه‌ها و دورنمای اقتصادی 

 

سرمایه ثابت طرح، تجهیزات، وسایل نقلیه، هزینه‌های پیش تولید، هزینه سوخت، هزینه نیروی‌انسانی، استهلاک و نگهداری و سرمایه در گردش به طور شفاف اعلام شود. این هزینه‌ها تعیین‌کننده قیمت فروش و محاسبه سود ویژه خواهند بود. میزان سوددهی و درآمد در بازه زمانی مشخص، موضوعی است که سرمایه‌گذار به آن علاقه‌مند است.

 

علاوه بر آن پیش‌بینی مالی 3 تا 5 سال آینده باید در قالب اعداد و ارقام آورده و چگونگی رسیدن به چشم‌انداز مالی به روشنی مشخص شود. برای هر دوره زمانی، میزان درآمدها و هزینه‌ها را در نظر گرفته و مقدار وام مورد نظر خود را مشخص کنید. نگارش و تکمیل صحیح این بخش در موفقیت طرح توجیهی بسیار اهمیت دارد. نوشتن طرح توجیهی نیاز به تخصص و تجربه دارد بدیهی است نمی‌توان بدون تجربه و عدم آشنایی با قوانین مؤسسات اعتباری و بانکی، طرح را با شکست مواجه کرد.

 

 

تهیه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. .

نظرتان را ثبت کنید