چگونه می توانیم اهدافی شفاف و عملی برای بیزینس خودمان تعیین کنیم؟

  • 12 آذر 1398
  • 1733
چگونه می توانیم اهدافی شفاف و عملی برای بیزینس خودمان تعیین کنیم؟

از ابتدای سال تا حالا چقدر از عملکرد شغل خود راضی هستید؟ آیا به خودتان تبریک می گویید که به همه اهدافتان رسیده اید؟ وقتی نگاه می کنید به لیست طولانی نقاط عطفی که دست پیدا کرده اید، لبخند می زنید؟ به دستاوردهای خودتان افتخار می کنید؟

در این مقاله، قصد داریم به شما نشان دهیم که چگونه برای بیزینس تان، اهداف شفاف و عملی تعیین کنید و چگونه می توانید تغییرات لازم را اعمال کنید تا در این راه با قدرت قدم بردارید. بیایید امسال را به سالی تبدیل کنیم که به تمام اهداف تجاری که تعیین کرده اید، برسید.

وقتی به گذشته نگاه می کنید، از ابتدای سال تا حالا چقدر از عملکرد شغل خود راضی هستید؟ آیا به خودتان تبریک می گویید که به همه اهدافتان رسیده اید؟ وقتی نگاه می کنید به لیست طولانی نقاط عطفی که دست پیدا کرده اید، لبخند می زنید؟ به دستاوردهای خودتان افتخار می کنید؟


اگر جواب، مثبت نیست، پس شما هم مانند بسیاری از صاحبان مشاغلی هستید که در رسیدن به اهداف تجاری خود مشکل دارند. شما دقیقاً می دانید که به دنبال چه چیزی هستید - یک بیزینس بزرگ تر، که فروش بیشتر، مخاطبین بیشتر و سود بیشتری هم داشته باشد - اما برای تحقق اهداف خودتان، تقلا می کنید.


ما در قسمت خدمات در وبسایت مان، به بیزینس ها در زمینه ی تعیین اهداف، سرمایه گذاری، ، استراتژی های بازار و موارد دیگر مشورت می دهیم.


در این مقاله، قصد داریم به شما نشان دهیم که چگونه برای بیزینس تان، اهداف شفاف و عملی تعیین کنید و چگونه می توانید تغییرات لازم را اعمال کنید تا در این راه با قدرت قدم بردارید. بیایید امسال را به سالی تبدیل کنیم که به تمام اهداف تجاری که تعیین کرده اید، برسید.

1. اهداف مورد نظرتان را بصورت شفاف اولویت بندی کنید


یکی از بزرگترین چالش ها در هر بیزینس، این است که همه کارها باید همزمان انجام شوند. شما باید مشتری-های جدید پیدا کنید، مشتری های قبلی را راضی نگه دارید، امور مالی خود را مدیریت کنید، فرایندهای خود را ساده تر کنید و به کارمندان خود انگیزه دهید – همه ی این کارها بصورت همزمان باید انجام شوند.


وقتی نوبت به تعیین اهداف بزرگ و اصلی شرکت تان برای سال می رسد، باید بدانید اولویت های اصلی شما کدامند.
تجزیه و تحلیل SWOT، یک روش خارق العاده برای روشن کردن این موضوع است که چه چیزهایی باید در ابتدا مورد توجه قرار گیرند. این روش، نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدات بیزینس شما را تحلیل می کند.

 

نمونه تحلیل swot

 

نقاط قوت نقاط ضعف


• شما اعتبار بزرگی کسب کرده اید
• تعدادی از مشتریان شما، دائمی هستند
• در یک مکان عالی قرار دارید • در بازاریابی، زیاد سرمایه گذاری نمی کنید و همین باعث می شود که تعداد مشتریان شما کم باشد
• وقتی مشتریان در سالن هستند، پول زیادی خرج نمی کنند


فرصت ها تهدیدات


• تعدادی ساختمان دفتری بزرگ نزدیک مکان شما باز شده است
• دیده اید که برخی از سالن ها با بازاریابی در اینستاگرام، به موفقیت زیادی رسیده اند
• یک سری محصولات جدید دارید که می-توانید به مشتریان خود بفروشید • یک سالن ارزان تر نزدیک مکان شما وجود دارد
• به دلیل محبوبیت فعلی، اجاره ی مکان هم افزایش می یابد

 

 نحوه انجام تجزیه و تحلیل بازار برای طرح کسب و کار

 

بیایید به عنوان مثال، یک سالن زیبایی را در نظر بگیریم. می نشینید و شروع به تجزیه و تحلیل SWOT می-کنید و موارد زیر را شناسایی می کنید:
اکنون می توانیم نحوه استفاده از تجزیه و تحلیل SWOT برای تعیین اولویت ها را مشاهده کنیم. سعی کنید تعداد اهدافی که انتخاب می کنید خیلی زیاد نباشد و کیفیت کار خود را با انجام کارهای گوناگون، پایین نیاورید.

بر اساس تجزیه و تحلیل SWOT، سه اولویت خودتان را اینگونه انتخاب کنید:


1.با فروش محصولات جدید، درآمد حاصل از مشتری های فعلی را افزایش دهید.
2. با ایجاد بازاریابی هدفمند برای کارگران در ساختمان های اداری جدید، تعداد مشتریان و درآمد را افزایش دهید
3. برای بازاریابی بیزینس تان و کسب شهرت عالی، از اینستاگرام استفاده کنید.
اگر تا حالا هرگز تجزیه و تحلیل SWOT انجام نداده اید با مطالعه مطالب زیر و دیدن ویدئو مرتبط با مطلب SWOT اطلاعات خود را افزایش دهید.


لطفاً توجه داشته باشید: اینها در واقع هنوز اهداف نیستند! آنها حوزه های اصلی هستند که باید روی آنها تمرکز کنید. بعد از اینکه در مورد آنها با تیم خود گفتگو کردید - که در ادامه آنها را پوشش خواهیم داد - آنها را به اهداف SMART (اهداف خاص و قابل اندازه گیری) تبدیل می کنید تا مطمئن شوید که برای آنها اقدام خواهید کرد.


2. این اهداف را با تیم تان مرور کنید
هر کارآفرین موفقی می داند افرادی که برای او کار می کنند، با ارزش ترین دارایی او هستند. وقتی اهداف تجاری خود را تعریف می کنید، هیچ چیزی درست تر از این موضوع نیست.


تیم شما هر روز روی محصولات کار می کند و یا با مشتریان صحبت می کند. آنها افرادی هستند که می توانند به شما بگویند که چه چیزی جواب می دهد و چه چیزی جواب نمی دهد، چه چیزی بیزینس شما را عقب نگه می دارد، و تلاش خودتان را باید در کجا متمرکز کنید و اهداف تجاری خود را برای سال آینده روی چه چیزهایی باید تنظیم کنید.


بنابراین، پس از اینکه تجزیه و تحلیل SWOT را تکمیل کردید، و اهداف اصلی کسب و کارتان را انتخاب نمودید، با کارمندان تان بنشینید و بازخورد آنها را دریافت کنید. شاید آنها هم موافق باشند، یا حتی ممکن است پیشنهادات مفیدی داشته باشند که شما به آنها فکر نکرده اید.

مهمتر از همه، شریک کردن کارکنان در ساخت استراتژی تجاری، باعث ایجاد انگیزه و الهام بخشیدن به آنها برای رسیدن به آن اهداف خواهد شد.


همانطور که دیل کارنگی می گوید،
"مردم، از جهانی پشتیبانی می كنند كه در ساختن آن كمك کرده باشند."
با شریک کردن کارمندانتان در فرایند هدف گذاری، باعث می شوید که آنها احساس کنند با ارزش و مهم هستند، و در عین حال مطمئن می شوید که اهداف شما واقع بینانه و قابل دستیابی می باشند.


3. اهداف خود را م ق د م ب(SMART) کنید


بسیار خب ، پس شما در مورد سه تا پنج هدف تجاری خود تصمیم گرفته اید. اکنون زمان آن رسیده که این اهداف را از مرحله ایده، به مرحله عمل برسانید و اهداف م ق دم ب ایجاد کنید:


(Specific) مشخص: دقیقاً قط دارید چه کاری انجام دهید؟

(Measurable) قابل اندازه گیری: چگونه می توانید بفهمید که در مسیر موفقیت هستید؟
(Achievable) دست یافتنی: چگونه اهدف تان را عملی خواهید کرد؟
(Relevant) مرتبط: آیا این هدف با اهداف کلی شما مرتبط است؟
(Timely) بهنگام: چه زمانی به هدف تان خود خواهید رسید؟

 

تحلیل swot
بیایید یکی از اهداف بیزینس سالن داری را برداریم و آن را به هدف م ق دم ب تبدیل کنیم - مثلاً برنامه ما این است که با ایجاد بازاریابی هدفمند برای کارگران در ساختمان های جدید، تعداد مشتریان و درآمد خودمان را افزایش دهیم.


• مشخص: از ساختمان اداری جدید، 10 مشتری جدید برای سالن جذب کنید.
• قابل اندازه گیری: با ارزیابی تعداد مشتریان جدیدی که جذب کرده اید و سود حاصل از آن، و حفظ مشتریان موجود، پیشرفت را اندازه گیری کنید.
• دست یافتنی: ما این کار را با ترویج فروش انجام خواهیم داد، و از طریق پخش اعلامیه و بروشور در ساختمان اداری، تبلیغ می کنیم.
• مرتبط: این به ما کمک می کند تا تعداد مشتری های جدید را افزایش دهیم و بدین ترتیب، بیزینس و سود ما رشد پیدا می کند.
• بهنگام: تا پایان سه ماهه ی دوم سال 2019 به این هدف خواهیم رسید.

 

 آمیخته بازاریابی Marketing Mix - 7P و 4C


4. KPI های خود را تعیین کنید


اکنون که اهداف خود را با تیم تان ساخته اید و آنها را به اهداف م ق دم ب تبدیل کرده اید، باید به اجرای دو مورد فکر کنید: اندازه گیری اهداف و تعیین زمان بندی.
یادتان باشد، همانطور که بیل هیولت می گوید:


" چیزی را که نمی توانید اندازه گیری کنید، نمی توانید مدیریت کنید ... و چیزی که اندازه گیری می شود، به انجام می رسد."


متداول ترین روش برای اندازه گیری این که آیا در مسیر رسیدن به یک هدف تجاری هستید یا خیر، تعیین KPI است.


KPIها (یا "شاخص های کلیدی عملکرد") اعدادی هستند که نشان می دهند که آیا در رسیدن به اهدافتان پیشرفتی دارید یا خیر. آنها انگیزه های خوبی نیز هستند. قبلا هم وقتی مطمئن شدید که اهدافتان م ق دم ب هستند، KPIهایی که باید اندازه گیری کنید را ایجاد کرده اید.


برای مثالی که در بالا آوردیم، KPI همان تعداد مشتریان جدیدی است که از ساختمان اداری جذب شده اند (این یعنی ما باید مطمئن شویم که روشی برای پیگیری اینکه مشتری های ما از کجا آمده اند، داریم). همچنین ممکن است بخواهیم برای تعداد تراکت هایی که پخش کرده ایم، تعداد تماس هایی که به موجب این تراکت ها دریافت کردیم، اینکه هر مشتری جدید چقدر خرج کرده و اینکه آیا به سالن بازمی گردند یا نه، KPIهایی در نظر بگیریم.


همچنین KPIهای مختلفی برای بیزینس خواهید داشت، مانند اهداف فروش کلی ماهانه، و همچنین تعیین KPIهای جداگانه برای هر یک از کارمندان. ما، مشتریان خود را تشویق کرده ایم که برای کارمندان، اهداف تعیین کنند، چون این روش مهمی برای ایجاد انگیزه در کارمندان تان برای رسیدن به اهداف شرکت است.


تحقیقات حاکی از آنست که شرکت هایی که اهداف افراد را با اهداف شرکت در یک رده قرار می دهند، از میزان موفقیت بالاتری برخوردار هستند.
در مثالی که از یک بیزینس سالنی آوردیم، هدف شرکت ما افزایش مشتری و درآمد از یک بازار هدف خاص است.
با این حال، ممکن است یک آرایشگر، KPIهای متفاوتی برای رسیدن به این هدف داشته باشد، به عنوان مثال:


1. رضایت مشتری (برای حفظ مشتریان جدید)
2. میزان درآمد حاصل از هر مشتری (حداکثر سودآوری)

 

تحلیل swot-3

 

5. عادت های شغلی خوبی در خودتان ایجاد کنید تا در رسیدن به اهدافتان کمک کند


برای یک صاحب بیزینس، مثل زندگی، اگر می خواهید چیزی اتفاق بیفتد، باید یک برنامه برای خودتان بسازید و عادات خوبی پیرامون آن بنا کنید.


اگر می خواهید وزن خود را کاهش دهید، می دانید که باید در برنامه تان تمرین قرار دهید، غذاهای سالم بخورید و غیره. اگر می خواهید به اهداف تجاری خودتان برسید، باید به همین شکل در مورد آنها اقدام کنید. اقداماتی که برای رسیدن به آن KPIها نیاز است، باید برنامه ریزی شوند.


تا حد امکان، کارهای بصورت خودکار درآورید. از یک تقویم برای خودتان و کارمندان تان استفاده کنید و برای خودتان، یادآوری بنویسید. برای سازماندهی کارها و تعیین مهلت انجام کارها، از نرم افزارهایی که فهرست کارهای روزانه را به شما ارائه می دهند، مانند ToodleDo و تسکولو ستفاده کنید تا شما را مجبور به تکرار آن اقدامات کند. اهداف کلیدی را روی دیوار دفتر کار یا در اتاق جلسات کارمندان بگذارید تا برای آنها قابل رویت باشد.


و موضوعی که بسیار مهم است، این است که به طور مرتب پیشرفت خود را مرور و تجزیه و تحلیل کنید، و هرگونه مشکلی را برطرف نمایید. اگر KPIهای مناسبی دارید، آنها را مرور کنید و برای بهبود آنها، دائماً فرآیندهای خود را بهینه کنید.

 نمای کلی یک طرح کسب و کار


یک ایده ی بسیار خوب، این است که همین الان، جلسات منظمی (احتمالاً سه ماهه) برای مرور بر برنامه های شرکت روی تقویم خود قرار دهید، به این ترتیب می توانید زمانی را به بررسی منظم اهداف و نقاط عطف خود اختصاص دهید، نه اینکه فقط یک بار در سال این کار را انجام دهید. این به شما کمک می کند که اهداف مشخصی را، چه کوتاه مدت و چه بلند مدت، تعیین کنید و مرتباً به آنها مراجعه کنید تا مطمئن شوید که KPIهای شما در مسیر صحیح قرار دارند.


شاید همه اینها کمی زیاد و سخت به نظر برسند، اما سختی آن بسیار کمتر از وقتی است که احساس می-کنید غرق در کار هستید ولی به هیچ وجه به اهداف خود نزدیک نیستید.


با شناسایی و بررسی حوزه های اصلی که باید روی آنها تمرکز کنید، با تعیین اهداف م ق دم ب، با تعریف KPI برای پیگیری پیشرفت شرکت و پیشرفت فردی خودتان، و با قرار دادن سیستم هایی برای اطمینان از اینکه به برنامه تان پایبند هستید، خودتان را در بهترین موقعیت قرار خواهید داد و سال 2019 را به سالی تبدیل خواهید کرد که بیزینس شما واقعاً شروع به درخشش می کند.

 

 

منبع:

bplans.com

ترجمه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. 

 

نظرتان را ثبت کنید