امکانسنجی احداث واحد تولید انواع عصاره و اسانس از گیاهان دارویی
در حال حاضر، گیاهان دارویی در دنیا هم از لحاظ کشت و تولید و هم از لحاظ فرآوری و محصولات نهایی، رشد بسیار سریعی به خود گرفته است. مهمترین عامل در ترغیب به سرمایهگذاری و توجه ویژه به صنعت گیاهان دارویی، گرایش عمومی مردم به استفاده از گیاهان دارویی است. تأکید بر زندگی سالم، افزایش سن جمعیت، رشد مصرف مکملهای غذایی بهخصوص در مورد بانوان، افزایش گرایشها بهسوی پیشگیری قبل از درمان، افزایش نگرانیها در خصوص اثرات جانبی داروهای شیمیایی و افزایش ترجیح برای مصرف داروهای گیاهی و در نهایت رشد محبوبیت چندمنظوره گیاهان، از جمله علتهای افزایش گرایش به خرید و مصرف گیاهان دارویی است.
با توجه به این موضوع که گیاهان دارویی کشور جز در موارد بسیار محدود، کاملاً به صورت سنتی تولید میشوند و از استانداردهای جهانی در روشهای جمعآوری، خشککردن، نگهداری، حملونقل و بستهبندی فاصله بسیار دارد، لازم است یک حرکت ملی جهت انتقال دانش فنی در کلیه مراحل کاشت، داشت و برداشت، همچنین ورود و بومیسازی فناوریهای لازم از مرحله کاشت تا مرحله فرآوری و بستهبندی اولیه انجام گیرد تا بتوان طبق استانداردهای جهانی سهمی را در بازارهای بینالمللی کسب نمود.
همینطور نیاز صنعت داروسازی برای به دست آوردن حداکثر مواد مؤثره گیاهان به حدی است که امکان به دست آوردن آن در طبیعت غیرممکن است. در نتیجه باید این گیاهان در مزارع بزرگ کشت شوند تا جوابگوی صنعت داروسازی و بهتبع آن جوابگوی نیاز افراد به داروهای گیاهی شوند. تولید گیاهان دارویی در زمینههای، کشت، عصارهگیری، اسانسگیری، بستهبندی و داروسازی اشتغالزا بوده و میتواند در جهت رفع بیکاری نقش مؤثری را ایفا کند.
تولید گیاهان دارویی با توجه به مزایای زیادی که دارد میتواند بخش عمدهای از صادرات غیرنفتی را تشکیل دهد و منبع بزرگی برای درآمد ارزی کشور باشد.
این طرح متعلق به شرکت سرمایهگذاری و توسعه گل گهر به منظور احداث واحد تولید انواع عصاره و اسانس از گیاهان دارویی با ظرفیت تولید 15200 کیلوگرم عصاره و اسانس و 600 هزار کیلوگرم گلاب در سال میباشد.
کارفرما: شرکت سرمایه گذاری و توسعه گل گهر