طرح امکانسنجی احداث واحد فرآوری شیره خرما، سرکه خرما، لواشک خرما و محصولات کنجد
طرح امکانسنجی احداث واحد فرآوری شیره خرما، سرکه خرما، لواشک خرما و محصولات کنجد
خرما علاوه بر نقش تغذیهای و درآمدی که بر استانهای جنوبی کشور دارد، بهعنوان یک محصول عمده صادرات غیرنفتی کشور محسوب میشود و صادرات آن دارای قدمت طولانی است.
خرما میوهای است با ارزش غذائی بالا که به علت دارا بودن مواد قندی قابلتوجه (حدود 70%) علاوه بر مصرف غذایی، در صنعت نیز استفاده فراوان دارد. خرما بهعنوان غذای دوره بحران نظیر سیل، زلزله و جنگ و خشکسالی و همچنین بهعنوان غذای اصلی قشر فقیر در مناطق محروم و بهویژه در کشورهای جهان سوم که با مشکلات سوءتغذیه و گرسنگی مواجه هستند، نقش مهمی را ایفا میکند. علاوه بر موارد فوق، خرما به دلیل ویژگیهای منحصربهفرد نظیر مقاومت به خشکی و کمآبی، تحمل شرایط نامساعد آب وخاک در زمره معدود گونههای گیاهی است که توانسته گسترش و اسکان انسان در سرزمینهای گرم و لمیزرع دنیای قدیم را امکانپذیر سازد.
مصارف مختلف خرما در صنعت شامل تولید شیره خرما، شهد خرما (عسل خرما)، قند مایع، سرکه خرما، الکل، عصاره نوشابه، کلمپه خرما، حلوای خرما، شکلات صبحانه خرما، چیپس ساده خرما، چیپس طعم دار خرما، لواشک خرما، خرما بریز، شکلات جامد خرما، سس، رب، ترشی، کمپوت، مارمالاد، مربا و خوراک دام میباشد و از هسته آن روغن کربن اکتیو، لوریل الکل، مواد مؤثر سطحی، پماد هسته خرما (برای رشد مژهها) و از ضایعات آن در ترکیب خوراک دام و طیور و از برگ خرما در ساخت انواع ظروف بافتنی، حصیر و از تنه و چوب خرما در کارخانههای نئوپانسازی و کاغذسازی و همینطور پوشش ساختمانها و پلها استفاده میکنند.
این طرح متعلق به شرکت مجتمع کشت و صنعت کوثر غدیر کریمان به منظور احداث واحد فرآوری شیره خرما، سرکه خرما، لواشک خرما و محصولات کنجد با ظرفیت 3620 تن میباشد.
کارفرما: شرکت مجتمع کشت و صنعت کوثر غدیر کریمان