ویژگی‌های کارآفرین چیست ؟

ویژگی‌های کارآفرین چیست ؟

ویژگی‌های کارآفرین چیست ؟

  • 11 خرداد 1393
  • 26586
ویژگی‌های کارآفرین چیست ؟

ویژگی‌های کارآفرین چیست ؟

کارآفرینی عبارت است از فرایند خلق چیزی جدید و پذیرش مخاطرات و سود حاصل از آن. به عبارت دیگر، کارآفرینی فرایند خلق چیزی جدید و باارزش است که با اختصاص زمان و تلاش لازم و در نظر گرفتن ریسک های مالی، روانی و اجتماعی و رسیدن به رضایت فردی و مالی و استقلال به ثمر می رسد.

مقدمه

کارآفرینی عبارت است از فرایند خلق چیزی جدید و پذیرش مخاطرات و سود حاصل از آن. به عبارت دیگر، کارآفرینی فرایند خلق چیزی جدید و باارزش است که با اختصاص زمان و تلاش لازم و در نظر گرفتن ریسک های مالی، روانی و اجتماعی و رسیدن به رضایت فردی و مالی و استقلال به ثمر می رسد.

1- این تعریف دارای چهار جنبه ی اساسی است:

* کارآفرینی مستلزم فرایند خلق است. خلق هر چیز ارزشمند و جدید. این خلق باید برای کارآفرین و مخاطبی که این خلق برای او انجام شده است ارزش داشته باشد.

* کارآفرینی مستلزم وقف زمان و تلاش کافی است.

* در نظر گرفتن ریسک های اجتناب ناپذیر لازمه ی کارآفرینی است.

* در کارآفرینی، رضایت شخصی از استقلال کاری به وجود می آید.

* چند جنبه ی مشترک در همه ی تعاریف کارآفرینی وجود دارد: ریسک پذیری، خلاقیت، استقلال و پاداش.

 
2- کارآفرین کیست؟

* کارآفرین کسی است که فرصتی را کشف و برای پیگیری و تحقق آن، سازمان مناسبی را ایجاد می کند.

* کارآفرین کسی است که عمدتاً به منظور کسب سود و رشد، کسب و کاری را تاسیس و اداره می کند که مشخصات اصلی آن نوآوری و مدیریت استراتژیک است.

* کارآفرین کسی است که سیاستگذاری کسب و کار با اوست و به حساب خود ریسک مالی آن را به عهده می گیرد.

* کارآفرین کسی است که موسسه ی اقتصادی، خصوصا کسب و کاری را که معمولا مستلزم ابتکار و ریسک قابل توجهی باشد سازماندهی و اداره می کند.


3- وجوه مشترک کارآفرینان

* ریسک پذیری (ریسک های متوسط و حساب شده)

* نیاز به توفیق

* نوآوری، خلاقیت، ایده سازی

* اعتماد به نفس

* پشتکار زیاد

* آرمان گرایی

* پیشقدم بودن

* فرصت گرا بودن (بیشتر در جستجوی فرصت ها هستند تا تهدیدات)

* نتیجه گرا بودن

* اهل کار و عمل بودن

* آینده گرایی
 

4- صفات اشخاص کارآفرین

* کارآفرینان اعتدال در میزان خطر را ترجیح می دهند. فعالیت های با میزان خطر معتدل، آنهایی هستند که مهارت و کوشش شخص نقش اصلی را ایفـا می کند. ممکن است شرایط مساعد هم در آن نقشی داشته باشد، اما تاثیر آن به وسیله ی مهارت و کوشش شخصی به حداقل رسیده تا نتیجه ی کار جزء مسئولیت های خود شخص باشد.


* کارآفرینان از خطر استقبال می کنند، در صورتی که خطر محاسبه شده باشد. به عبارت دیگر، آنها مسئولیت فعالیت هایی را که در آنها هیچ امکان موفقیتی وجود نداشته باشد و یا یک خودکشی مالی باشد را به عهده نمی گیرند. کارآفرینان برای قبول خطر باید جرأت داشته باشند و بدین وسیله سرنوشت خود را رقم مــی زنند. اما در شرایط نامطمئن تمام جوانب را برای حل مشکلات در نظر گرفته و بنا بر تناسبشان، آنها را طبقه بندی می کنند.

 
* کارآفرینان مسئولیت شخصی را قبول مـــی کنند. یکی از انگیزه های اصلی برای دنبال کردن آینده، کارآفرینی است. او ترجیح می دهد که خودش تصمیم بگیرد و در جریان آن، تمام کوشش، دانش، مهارت و سرمایه خود را نیز به کار می گیرد. اگر شکست بخورد، فقـط مـی تواند خود را مقصر بداند و اگر موفق بشود، فقط صلاحیت کارآفرینی خود را تایید کرده است.

 
* کارآفرینان اعتماد به نفس دارند. کارآفرینان به خاطر اعتماد به نفس خود، شهرت دارند. آنها بر این باورند که می توانند انتظاراتی که از آنها هست برآورده کنند. به عبارت دیگر، آنها امکان موفقیت خود را بیش از آن چیزی که هست، در نظر می گیرند. ظاهرا کارآفرینان واقعی به خاطر اعتماد به نفس بالایی که در خود می بینند و برای دیگران غیرقابل لمس است، موفق می شوند.


* کارآفرینان به دنبال بازتاب عملکرد خود هستند. کارآفرینان به خاطر آگاهی از وضعیت موجود به دنبال بازتاب عملکرد خود چه خوب، چه بد، هستند. بدون داشتن این اطلاعات ادامه ی کار برای آنها خیلی مشکل است. کارآفرینان در هر کاری که انجام می دهند، هدف گرا هستند. بدین ترتیب که آنها همیشه به فکر اهداف طولانی مدت خود بوده و کارهایی که امروز انجام می دهند، در راستای اهداف آینده شان است. آنها همیشه چیزی را مورد هدف قرار داده و اهداف آنها معمولا عادی نیستند. به همین خاطر دیگران آنها را بلندپرواز می نامند.


* کارآفرینان، همیشه به دنبال مبارزه بوده و احساس اکتساب را دوست دارند. بنابراین استانداردهای بالایی را برای کار خود در نظر می گیرند. آنها محصولاتی با کیفیت بالا تولید و بر اساس مرغوبیت و راندمان رقابت می کنند. آنها از مواجه شدن با رقابت ترسی ندارند و در حقیقت از رقابت لذت می برند.

 
* کارآفرینان نوآور هستند و همواره در مقابله با موقعیت ها از راه ها و روش های جدید استفاده می کنند. آنها از توانایی خود در خلاقیت لذت می برند. از تصورات و ابتکارات شخصی خود برای یافتن راه های جدید و کنار هم گذاشتن چیزها استفاده می کنند. آنها پر از پرسش هستند.

 
* کارآفرینان خستگی را زیاد احساس نمی کنند. در برابر مشکلات به دنبال راه حل گشته و سریعاً برای حل آنها اقدام می کنند. آنها می دانند با کار موثر، به اهداف خود خواهند رسید.


5- وظایف کارآفرین

هشت وظیفه برای کارآفرین وجود دارد:

* از موقعیت های محیط آگاه می شود.

* برای استفاده از این موقعیت ها خود را به خطر می اندازد.

* برای کار سرمایه گذاری می کند.

* نوآوری ها را معرفی می کند.

* کار و تولید را نظم می بخشد.

* تصمیم می گیرد.

* برای آینده برنامه ریزی می کند.

* محصولات خود را با سود می فروشد.


6- انگیزه های مهم کارآفرینی

سه انگیزه ی اولیه باعث می شود که افراد، کارآفرین شوند:

 * نیاز به پیشرفت

 * علاقه به آزادی و استقلال

 * احتیاج به رضایت شغلی


7- سرچشمه ی کارآفرینی

کارآفرینان از کجا می آیند؟ اشخاص چگونه کارآفرین می شوند؟ آیا کارآفرینان زاده شده یا ساخته می شوند؟ زمانی بود که تصور می شد کارآفرینان به جای ساخته شدن، متولد می شوند. صفات آنها به قدری نادر بودند که در هر جایی یافت نمــی شدند. امروزه، شواهد کافی وجود دارد که نشان دهد صفات کارآفرینی را می توان با آموزش، پرورش داد.


8- نقش های کارآفرینان در جامعه

کارآفرینان نقش های ذیل را در جامعه ایفا خواهند کرد:

* عامل اشتغال زایی

* عامل انتقال فناوری

*عامل ترغیب و تشویق سرمایه گذاری

* عامل شناخت، ایجاد و گسترش بازارهای جدید

* عامل تعادل در اقتصادهای پویا

* عامل کاهش بوروکراسی اداری (کاهش پشت میزنشینی و شوق عمل گرایی و...)

* عامل نوآوری و روان کننده ی تغییر

* عامل تحریک و تشویق حس رقابت

* عامل ساماندهی

منبع: پژوهشی پارس مدیر

 

برچسب ها :

نظرتان را ثبت کنید