قطعات پلیمری نسبت به قطعات فلزی که قبلاً در تولید خودرو مورد استفاده قرار می¬گرفتند، دوام بیش¬تری داشته و از قیمت پایینتری برخوردار هستند. همچنین از مزایای استفاده از قطعات پلیمری می¬توان به کاهش وزن، افزایش سرعت، کاهش مصرف سوخت و کاهش قیمت خودروها اشاره نمود
معرفی محصول
قطعات پلیمری نسبت به قطعات فلزی که قبلاً در تولید خودرو مورد استفاده قرار می¬گرفتند، دوام بیش¬تری داشته و از قیمت پایینتری برخوردار هستند. همچنین از مزایای استفاده از قطعات پلیمری می توان به کاهش وزن، افزایش سرعت، کاهش مصرف سوخت و کاهش قیمت خودروها اشاره نمود. در هر خودرویی قطعات مختلفی مثل داشبورد، صفحه کنترل و علائم، کنسول، رودری و تودوزی داخل و سقف، سپر، آینه، چراغها و غیره عمدتاً از پلاستیک¬های مرغوب تولید می گردند.
برای ساخت این قطعات از پلیمرهای مختلفی مثل پلی کربنات (PC)، پلی پروپیلن (PP)، آکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS)، پلی اتیلن (PE)، پلی بوتیلن ترفتالات (PBT)، پلی وینیل کلراید (PVC) و غیره استفاده شده که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند.
به طور کلی در هر یک از خودروهای شخصی حدود 25 تا 26 کیلوگرم قطعه پلیمری استفاده میشود. از جمله این قطعات به موارد ذیل می توان اشاره نمود.
داشبورد
صفحه کنترل و علائم
قالپاق
کنسول
رودری و تودوزی داخل و سقف
فرمان
دستگیره در
سپر
جلو پنجره
دریچه کولر
قاب آینه
چراغها
باک بنزین
بدنه خودرو
سیستم تعلیق و میل گردان
اکسل
رینگ
مطالعات بازار در طرح توجیهی قطعات پلیمری خودرو
بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت ظرفیت اسمی تولید قطعات پلیمری خودرو در ایران بیش از 200 هزارتن در سال است.
مطابق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان واردات قطعات پلیمری خودرو طی سالهای 1400 و 1399 به شرح جدول ذیل میباشد.
عمده واردات قطعات پلیمری خودرو طی سال های اخیر از کشورهای چین، ترکیه و امارات متحده عربی انجام شده است.
طی سال های اخیر بیشترین میزان صادرات قطعات پلیمری خودرو به کشورهای عراق، آذربایجان، افغانستان و پاکستان انجام شده است.
مطالعات فنی در طرح توجیهی قطعات پلیمری خودرو
دانش فنی این صنعت از کشور چین قابل تأمین میباشد. قالبگیری تزریقی توسط دستگاه تزریق پلاستیک یکی از رایج¬ترین فرآیندهای تولید قطعات پلاستیکی است. زیرا راه حل مناسبی برای تولید انبوه قطعات خودرو باکیفیت ارائه می دهد. در صنعت خودرو، جایی که ثبات،
ایمنی و کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است، قالبگیری تزریق پلاستیک خودرو یک فرآیند مهم تولید است. قالبگیری تزریقی یک فرآیند تولید لوازم پلاستیکی خودرو است که در آن سازندگان قالب خودرو، مواد پلاستیکی مذاب را به داخل حفره قالب تزریق میکنند. سپس پلاستیک ذوب شده سرد و سخت میشود و سازندگان قسمت تمام شده را استخراج میکنند.
اگرچه فرآیند طراحی قالب چالشبرانگیز است (یک قالب با طراحی ضعیف میتواند منجر به نقص شود)، قالبگیری تزریقی خود روشی قابل اعتماد برای تولید قطعات پلاستیکی جامد باکیفیت بالا است.
مطالعات مالی در طرح توجیهی قطعات پلیمری خودرو
این خط قابلیت تولید حدود 300 هزار عدد قطعات پلیمری خودرو در سال را دارد. این عدد ظرفیت اسمی این پروژه میباشد و ظرفیت عملی این پروژه عدد کمتری میباشد.
حجم کل سرمایهگذاری این طرح بین 50 – 40 میلیارد تومان میباشد.
IRR این طرح عددی بین 35 الی 40 درصد میباشد که توجیهپذیری نسبتا خوبی دارد.
تهیه شده در گروه مطالعات سپینود شرق