امکان‌سنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی- احداث نیروگاه بادی با ظرفیت 50 مگاوات

امکان‌سنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی- احداث نیروگاه بادی با ظرفیت 50 مگاوات

تاریخ پروژه : زمستان 95
کارفرما :  شرکت توسعه آفرینان انرژی پاک

امکان‌سنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی- احداث نیروگاه بادی با ظرفیت 50 مگاوات

 

مصرف گسترده و روز افزون انرژی حاصل از سوختهای فسیلی، گرچه رشد سریع اقتصادی جوامع بشری را به همراه داشته اما به واسطه انتشار آلاینده‌ها، جهان با تغییرات اقلیمی روز افزونی مواجه شده است. از سوی دیگر سوخت‌های فسیلی به سرعت در حال استخراج می‌باشند و تا چند سال آینده پایان می‌پذیرند. از این رو جهان در تکاپوی گذر از سوخت‌های فسیلی به انرژی‌های تجدید شونده نظیر انرژی خورشید و باد چشم دوخته و در راستای توسعه فناوری بهره‌برداری از آن به سرعت گام بر‌می‌دارد.

کشور ایران نیز با آن که از کشورهای نفت خیز جهان و دارای منابع عظیم گاز طبیعی است، لیکن به دلایل ذکر شده باید در راستای افزایش بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی فعالیت کند.

ایران از جمله کشورهایی است که بر روی کمربند خورشیدی واقع شده است و به گفته متخصصان انرژی خورشیدی با وجود 300 روز آفتابی در بیش از دو سوم آن و متوسط تابش 5.5-4.5 کیلووات ساعت بر مترمربع در روز پتانسیل بسیار بالایی برای استفاده از انرژی خورشیدی را داراست.

در ایران با توجه به وجود مناطق بادخیز، بستر مناسبی جهت گسترش بهره برداری از توربین های بادی فراهم میباشد. یکی از مهمترین پروژه های انجام شده در زمینه انرژی بادی تهیه اطلس بادی کشور بوده است که پروژه مذکور در سازمان انرژیهای نو ایران صورت گرفته و به عنوان یکی از پروژه های ملی در صنعت انرژی باد محسوب می گردد.

 طبق اطلس بادی تهیه شده و بر اساس اطلاعات دریافتی از ۶۰ ایستگاه و در مناطق مختلف کشور، میزان ظرفیت اسمی سایت ها در حدود ۶۰۰۰۰ مگاوات میباشد. بر پایه پیش بینی های صورت گرفته، میزان انرژی قابل استحصال بادی کشور از لحاظ اقتصادی بالغ بر ۱۸۰۰۰ مگاوات تخمین زده میشود که موید پتانسیل قابل توجه کشور در زمینه احداث نیروگاه های بادی و همچنین اقتصادی بودن سرمایه گذاری در صنعت انرژی بادی میباشد.

 در انجام پروژه پتانسیل سنجی بادی در ایران شرکت لامایر آلمان نیز به عنوان مشاور همکاری داشته است و و بر اساس مطالعات شرکت مذکور پتانسیل بادی قابل استحصال در کشور در حدود ۱۰۰ هزار مگاوات برآورد گردیده است.

 

تهیه شده در موسسه مطالعاتی سپینود شرق

آرشیو خلاصه طرح توجیهی

طرح توجیهی فنی اقتصادی(امکان‌سنجی) بخش انرژی، نفت و گاز

بسته های سرمایه گذاری

نظرتان را ثبت کنید