طرح توجیهی لوله نواری کشاورزی

طرح توجیهی لوله نواری کشاورزی

تاریخ پروژه : بهار1402
کارفرما : شرکت پتروشیمی مرکز

از سیستم آبیاری می توان برای کشت های متراکم و ردیفی مانند صیفی جات، سبزیجات و گیاهان ردیفی و علوفه و همچنین هندوانه، پیاز، ذرت، گوجه فرنگی، سیب زمینی، خربزه، توت فرنگی، چغندرقند، آفتابگردان، ذرت و پنبه استفاده می گردد.

معرفی محصول

آبیاری نواری سیستمی است که در آن از نوارهای نرم و صاف پلی¬اتیلن به جای لوله¬های سخت استفاده می¬شود. از این روش در کشور ایران و در مناطق خشک به وفور استفاده می¬شود. زیرا در آبیاری نواری میزان مصرف آب به کمترین حالت ممکن می رسد.


آبیاری به روش های قدیمی و سنتی راندمان حداکثری بین ۲۵ تا ۴۰ درصد دارد؛ به این معنی که از ۱۰۰ درصد میزان آبی که برای محصولات استفاده می¬شود تنها ۲۵ الی ۴۰ درصد آب به گیاه رسیده و بقیه آن هدر می رود.
به همین دلیل امروزه از روش‌ های جدید آبیاری که به آبیاری تحت فشار معروف است به جای روش های سنتی استفاده می-شود. آبیاری قطره¬ای یکی از انواع روش¬های آبیاری تحت فشار می باشد و روش آبیاری نواری از جمله محبوب ترین و بهترین روش های آبیاری قطره ای به شمار می آید.


از این سیستم آبیاری می توان برای کشت های متراکم و ردیفی مانند صیفی جات، سبزیجات و گیاهان ردیفی و علوفه و همچنین هندوانه، پیاز، ذرت، گوجه فرنگی، سیب زمینی، خربزه، توت فرنگی، چغندرقند، آفتابگردان، ذرت و پنبه استفاده می گردد. همچنین از آبیاری نواری می توان برای محصولات و گیاهانی که در گلخانه¬ها کشت می¬شوند نیز استفاده کرد.

 

مطالعات بازار در طرح توجیهی لوله نواری کشاورزی

بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت ظرفیت اسمی تولید لوله نواری کشاورزی در ایران بیش از 30 هزارتن در سال است.
واحدهای درحال احداث این محصول با بیش از 40 هزار تن لوله نواری کشاورزی در آینده احداث خواهند شد.


مطابق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان واردات لوله نواری کشاورزی طی سال‏های 1400 و 1399 به شرح جدول ذیل می‏باشد.

عمده واردات این محصول از کشورهای چین، ترکیه و امارات انجام شده است.

کشورهای عراق، قزاقستان و افغانستان مقاصد عمده صادراتی محصول مذکور بوده اند.

مطالعات فنی در طرح توجیهی لوله نواری کشاورزی

نوارهای آبياري ميكرو (نوار تيپ) داراي خط توليد بسيار ساده‌اي مي باشند که از شرکت های داخلی قابل تأمین خواهد بود. خط توليد اين نوار شامل اكسترودر، چشمي كنترل قطر نوار، فرمينگ، كانال خنك ساز و در نهايت وايندر مي‌باشد. مواد اوليه از طريق قيف اكسترودر وارد خط می‌شوند، در ابتدا درون اكسترودر به شكل موردنظر در مي آيند، سپس با گذر از فرمينگ شكاف‌هاي آبياري ميكرو بر روي آن ها ايجاد مي‌گردد. در انتها پس از كاهش دما در كانال خنك ساز به سوي وايندرها روانه می‌شوند تا محصول نهايي به صورت رول نوار به دست آيد.

 

 

مطالعات مالی در طرح توجیهی لوله نواری کشاورزی

این خط قابلیت تولید بیش از 200 میلیون متر لوله نواری کشاورزی در سال را دارد. این عدد ظرفیت اسمی این پروژه می‌باشد و ظرفیت عملی این پروژه عدد کمتری می‌باشد.
حجم کل سرمایه‌گذاری این طرح بین 60 – 50 میلیارد تومان می‌باشد.
IRR این طرح عددی بین 35 الی 40 درصد می‌باشد که توجیه‌پذیری نسبتا خوبی دارد.

 

 

تهیه شده در گروه مطالعات سپینود شرق

نظرتان را ثبت کنید