طرح توجیهی متیل آمین

طرح توجیهی متیل آمین

تاریخ پروژه : زمستان1401
کارفرما : شرکت پتروشیمی مسجد سلیمان

متیل آمین یک ترکیب شیمیایی است که شکل ظاهری این ترکیب، گاز بیرنگ با بوی آمونیاکی است، همچنین یک ماده سمی و مشتعل شونده است

معرفی محصول

متیل آمین‌ها در سه نوع منو متیل آمین (MMA)، دی متیل آمین (DMA) و تری متیل آمین (TMA) تولید می‌شوند.

متیل آمین یک ترکیب شیمیایی است که شکل ظاهری اینترکیب، گاز بیرنگ با بوی آمونیاکی است، همچنین یک ماده سمی و مشتعل شونده است. متیل آمین به صورت تجاری از واکنش آمونیاک با متانول در حضور کاتالیزور آلومینوم سیلیکات تهیه می‌شود.

متیل آمین‌ها بصورت کلی دارای بوی تند شبیه به بوی ماهی می‌باشند که با توجه به نوع محصولات از منو به دی متیل‌آمین و تری‌متیل‌آمین به ترتیب افزایش می‌یابد و در غلظت‌های بالا تمامی متیل آمین‌ها بوی آمونیاک می‌دهند. مشتقات دی متیل آمین نسبت به دو محصول دیگر (منو و تری متیل آمین) کاربردهای بیشتری در صنایع مختلف از جمله غذایی، دارویی و کشاورزی دارد.

 

از کاربردهای عمده متیل‌آمین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

حلال‌ها
مواد شیمیایی کشاورزی
مواد غذایی حیوانی
کاتالیزورها
داروسازی
الکترونیک
مواد افزودنی سوخت
تصفیه گاز

مطالعات بازار در طرح توجیهی متیل آمین

بر اساس اطلاعات موجود در کتابچه مجتمعهای پتروشیمی انتشارات شرکت ملی صنایع پتروشیمی ویرایش اسفند ماه سال1400، آمار و اطلاعات منتشر شده در سایت‌های مجتمعهای پتروشیمی و آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، در حال حاضر واحدی مبنی بر تولید متیل آمین در کشور وجود ندارد و مجموع نیاز مصرفی کشور به متیل آمین و مشتقات آن از طریق واردات تأمین می‌شود.


با استفاده از کد تعرفه‌ی موجود برای متیل آمین آمار واردات و صادرات این محصول را در 2 سال 1399 و 1400 بررسی کرده‌ایم.

عمده واردات متیل آمین کشور در سال، 1399از کشور امارات متحده عربی و کشور چین و پس از آن از کشور هند بوده است، در سال 1400 سهم واردات از کشورهای امارات و چین افزایش یافته است و وارداتی از کشورهایی نظیر مالزی، تایوان و ایرلند وجود نداشته، با این حال بیشترین سهم واردات همچنان از کشور چین و امارات متحده عربی بوده است.

 ایران بازار صادراتی برای متیل‌آمین ندارد.

مطالعات فنی در طرح توجیهی متیل آمین

بیش از 70 درصد از ظرفیت تولید متیل آمین‌های جهان از طریق فناوری شرکت فرآیند لئونارد تولید می‌شود. در این فرآیند، متیل آمین از واکنش متانول و آمونیاک تولید می‌گردد.
متانول و آمونیاک به صورت بخار از روی کاتالیزور آلومینا سیلیس آغشته به MoS3 در دمای 450 درجه سانتیگراد و فشار 20 اتمسفر عبور داده می‌شوند تا متیل آمین‌ها تشکیل شوند. آمونیاک باقی‌مانده حذف و بازیافت می‌شود. تری متیل آمین با تقطیر استخراجی با آب جدا شده و سپس دی متیل آمین با تقطیر ساده از آب جدا می‌گردد. بازده تولید سه آمین در مجموع 99 درصد روی متانول است.


نسبت وزنی محصولات مونو متیل آمین، دی متیل آمین، و تری متیل آمین به ترتیب 20/46/34 است و ارزش محصول بر اساس قیمت میانگین هر سه آمین تعیین می‌شود.

 

تهیه شده در گروه مطالعات سپینود شرق

نظرتان را ثبت کنید