طرح توجیهی مقدماتی تولید کنسانتره و پوره میوه‌جات

طرح توجیهی مقدماتی تولید کنسانتره و پوره میوه‌جات

تاریخ پروژه : بهار و تابستان 1395
کارفرما : سازمان برنامه و بودجه استان لرستان

طرح توجیهی مقدماتی تولید کنسانتره و پوره میوه‌جات

 

معرفی محصول طرح توجیهی

محصولات تولیدی پس از اجرای طرح، کنسانتره و پوره میوه می باشد. کد آیسیکISIC مرتبط با محصولات طرح در سامانه خدمات و اطلاعات وزارت صنعت، معدن و تجارت با نام انواع کنسانتره میوه غیر مرکبات و در زیر گروه ساخت محصولات غذایی و انواع آشامیدنی ها با کد 1549  و انواع پوره میوه و سبزیجات درزیر گروه عمل آوری و حفاظت میوه و سبزیجات از فساد با کد  1513  قرار می گیرد و واحد سنجش آن تن می باشد.

 

معرفي كاربردهاي محصول طرح توجیهی

کنسانتره میوه در تولید آب‌ميوه، پاستيل هاي ميوه اي، بستني ميوه اي و شيريني مغزدار و پوره میوه در تولید لواشک ها، مصرف به عنوان نوشیدنی، تهیه غذای کودک و به صورت مستقیم کاربرد دارد.

 

بررسي سابقه مصرف محصول طرح توجیهی

آب‌ميوه طبيعي يكي از بهترين جايگزين ها براي نوشابه گازدار رايج است و از نظر بهداشتي و ارزش غذايي بالاتر از نوشابه گازدار است. يكي از مهم ترين توصيه هايي كه در اجراي رژيم هاي غذايي به افراد گوناگون مي شود، استفاده بيشتر از ميوه و انواع سبزي است. در دهه هاي اخير به موازات افزايش ميزان آگاهي هاي بهداشتي عمومي و اهميت يافتن مساله حفظ سلامت، به‌ويژه در جوامع صنعتي، مصرف سرانه انواع آب‌ميوه طبيعي نيز به‌طور مرتب افزايش يافته است. استفاده از آب‌ميوه براي مصرفكننده بسيار راحت تر از ميوه تازه است و همچنين عمر ماندگاري آن نيز نسبت به ميوه تازه بيشتر است. در برخي از نقاط جهان، مراكزي در حال شكل گيري است كه به‌وسيله آب‌ميوه و عصاره سبزي ها به درمان بيماران اشتغال دارند. در اين ميان، شش كشور چين، آمريكا، آلمان، هلند، فرانسه و ژاپن با توجه به توسعه زندگي صنعتي و اين‌كه بيشتر وقت مردم خارج از منزل است، مصرف آب‌ميوه رشد کرده است. صنعت آب‌ميوه در هر كشوري از صنايع اساسي آن كشور در زمينه صنايع غذايي به شمار مي رود و در كشور ما نيز اين مساله حكمفرماست. يشترين حجم مصرف آب‌ميوه در جهان در اختيار كشور آمريكاست و پس از آن، كشور آلمان رتبه دوم را دارد. متاسفانه در ایران به نوشیدن آب‌میوه به همراه غذا مرسوم نیست، این در حالیست که بسیاری از کشورهای جهان از آب‌میوه به همراه غذا استفاده می شود. به همین دلیل است که سرانه مصرف آب‌میوه در ایران 11 لیتر در سال است که این مقدار یک چهارم سرانه مصرف آب‌میوه در اروپا است. 

 

مواد اولیه، کمکی و مصرفی در تولید محصول این طرح توجیهی 

مواد اولیه در این طرح شامل کنسانتره انار، کنسانتره انگور سفید، کنسانتره انگور قرمز، کنسانتره آلبالو، کنسانتره سیب، پوره سیب، پوره زردآلو و پوره هلو می‌باشد.

 

بازار هدف طرح توجیهی

بازار هدف طرح در ابتدا تامین نیاز داخل در بخش و سپس در صورت تولید مازاد مصرف داخل به کشور عراق و همسایه‌ صادر خواهد شد.

 

خلاصه بررسی مالی طرح توجیهی

طرح توجیهی احداث واحد تولید کنسانتره و پوره

دیاگرام فرایند تولید محصول طرح توجیهی

 fruits

 

دانش فنی پروژه 

با توجه به اینکه محصول مورد نظر در این طرح تولید کنسانتره و پوره میوه است، در روند تولید محصولات در این طرح از تکنولوژی خاصی استفاده نمیشود و بر این اساس برای آن دانش فنی خاصی نمیتوان متصور شد. 

لازم به‌ذکر است نحوه بارگیری انگور و انار و سیب با هم متفاوت است. تفاوت میان مراحل اولیه سیب و انگور در دستگاه خوشه پر می باشد. دستگاه خوشه پر جهت جدا کردن حبه های انگور از خوشه آن به‌کار میرود، به این ترتیب که این دستگاه دارای شفتی می باشد که تیغه های رو به بالا به آن، در دور تا دور شفت متصل شده اند، با چرخش شفت حول محورش و در اثر برخورد انگور با تیغه ها، حبه های آن جدا شده و خوشه هایش به سمت بالای دستگاه منتقل می شود. سپس آب انگور از طریق پمپی که در پایین دستگاه قرار دارد به مخازن منتقل می شود. مراحل بعدی مشابه تهیه کنسانتره سیب است.

 

تهیه شده در موسسه مطالعاتی سپینود شرق

آرشیو خلاصه طرح توجیهی

طرح توجیهی فنی اقتصادی (امکان سنجی)بخش غذایی، کشاورزی و صنایع تبدیلی

بسته های سرمایه گذاری

نظرتان را ثبت کنید