به طور معمول آغاز راه هر کسب و کاری با عدم اطمینان و اعتماد به آینده شروع میشود.
به طور معمول آغاز راه هر کسب و کاری با عدم اطمینان و اعتماد به آینده شروع میشود. جذب مشتریان جدید و تشویق آنها برای خرید، یکی از اهداف اساسی در تمامی کسب و کارهاست که در نهایت به سود بیشتر می انجامد. اما رسیدن به این هدف دشوار است و به زمان نیاز دارد. تغییر، تطبیق و ترکیب محصولات و ایده های جدید میتواند راهی برای حذف ابهامات از کسب و کار جدید باشد. اما این کار بدون دوراندیشی و برنامه ریزی دقیق غیرممکن است. تمامی این مشکلات با تنظیم یک طرح توجیهی حل میشود. با استفاده از طرح توجیهی (امکان سنجی) میتوان احتمال موفقیت یا شکست را ارزیابی و پیش بینی کرد.
تعریف طرح توجیهی
طرح توجیهی مجموعه مطالعاتی است که میتواند احتمالاتی که در آینده رخ میدهد را پیشبینی کند. همچنین میزان موفقیت پروژه در طرح توجیهی توصیف میشود. این طرح به تمامی سوالات و درخواست هایی که در مورد ایده و فکر جدید وجود دارد، پاسخ میدهد. یک طرح موثر میتواند در مورد تصمیمگیری پیشبرد ایده طراح یا ایدهپرداز، موثر باشد.
طرح توجیهی باید بر روی موضوع خاصی متمرکز باشد و با یک سوال شروع می شود -پرسش از ایده و راهحلهای مناسب برای عملی کردن آن- در این طرح شما مجبور هستید تا بر روی این سوال متمرکز شوید و پاسخ آن را بدست آورید. در واقع طرح توجیهی که برای طراحی کسب و کار جدید انجام میشود، گزارشی است که ارتباط میان ایده و اجرایی شدن کسب و کار جدید را برقرار میکند. طراح پروژه میتواند با استفاده از یک طرح امکانسنجی به راحتی آینده پروژه را پیشبینی کند.
طرح توجیهی میتواند بر روی یک پروژه خاص و یا ایده کسب و کار انجام شود.
طرح توجیهی، نمای کلی پروژه
طرح های توجیهی در راهاندازی کسب و کار اهمیت زیادی دارند. طرح توجیهی مدیران را مجبور میکند تا به پروژه از بالا به پایین نگاه کنند. این طرح یک نمای کلی از پروژه کسب و کار را ارائه داده و سپس با یک یا دو سوال می تواند به طور دقیق تر به پاسخ های نهایی دست پیدا کند. به عنوان مثال، پرسش در رابطه با اینکه چه کسانی می خواهند محصولات جدید را خریداری کنند و یا اینکه با تولید این محصولات سود کافی نصیب مدیر پروژه می شود، مدیران را مجبور به در نظر گرفتن نیاز مشتریان و همچنین الزامات بازار رقابت می کند. همچنین با پاسخگویی به این سوالات مدیران در می یابند که در زمان دنبال کردن ایده های خود، با چه خطرات احتمالی مواجه خواهند شد. علاوه بر آنچه که گفته شد، در طرح توجیهی مدیران باید محصول، میزان سود، هزینه ها و نقاط ضعف و پتانسیل ها را نیز در نظر بگیرند.
طرح توجیهی، ارائه دهنده راهحلهای جایگزین
طرح توجیهی یک فرصت را در اختیار مدیران قرار میدهد تا قبل از هرگونه سرمایهگذاری مالی، زمان و حتی منابع برای یک ایده، راهحلهای برنامهریزی شده را در نظر بگیرند. این کار باعث میشود تا آنان با دیده بازتر راه سرمایهگذاری را در پیش بگیرند. همچنین اصلاح معایب، حذف محدودیتها و تست کردن روش های مختلف اجرای ایده، از جمله مواردی است که در طرح توجیهی در نظر گرفته میشود. همچنین این طرح میتواند امکانات و فرصتهای جدیدی را در اختیار مدیران پروژه قرار دهد.
ممکن است در سوالاتی که مطرح میشود، پاسخها به طور دقیق نباشد، اما میتوان انتظار داشت که پتانسیلهای جدیدی برای سوددهی کسب و کار ایجاد شود.
تهیه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. .