نگاهی کوتاه به عمان

  • 30 فروردین 1402
  • 779
نگاهی کوتاه به عمان

عمان یکی از جذاب ترین کشورهای خاورمیانه است که به خاطر زیبایی های جغرافیایی و دیدنی خود شناخته شده است. خط ساحلی باشکوه عمان، کوه‌های سر به فلک کشیده، بیابان‌های وسیع، میراث سنتی و مردم خونگرم، این کشور را به یکی از محبوب‌ترین مقاصد توریست‌ها و تجارت تبدیل کرده است

عمان علیرغم شوک‌های تجاری خارجی شدید ناشی از رکود اقتصادی جهانی و کاهش قیمت نفت، رشد مداوم تولید ناخالص داخلی غیرنفتی، ثبات مالی و نرخ ارز ثابت را تجربه کرده است.

 

 

نگاهی کوتاه به عمان


عمان یکی از جذاب ترین کشورهای خاورمیانه است که به خاطر زیبایی های جغرافیایی و دیدنی خود شناخته شده است. خط ساحلی باشکوه عمان، کوه‌های سر به فلک کشیده، بیابان‌های وسیع، میراث سنتی و مردم خونگرم، این کشور را به یکی از محبوب‌ترین مقاصد توریست‌ها و تجارت تبدیل کرده است. این کشور به خوبی توسعه یافته است و از امکانات و زیرساخت‌های مدنی در سطح جهانی برخوردار است.


موقعیت جغرافیایی


این کشور با داشتن موقعیت استراتژیک مهم در دهانه خلیج فارس، از شمال غربی با امارات متحده عربی، از غرب با عربستان سعودی و از جنوب غربی با یمن مرز زمینی دارد و با ایران و پاکستان مرزهای دریایی مشترک دارد. این ساحل در جنوب شرقی از دریای عرب و در شمال شرقی خلیج عمان تشکیل شده است. در شمال عمان شهرستان مدا در استان مسندم از چهار طرف خود توس امارات احاطه شده است و تنگه هرمز (که با ایران مشترک است) و خلیج عمان مرزهای ساحلی استان مسندم را تشکیل می دهند.

 

عمان به مانند سایر کشورهای حوزه خلیج فارس یکی از گرم‌ترین اقلیم‌های جهان را داراست و میزان بارندگی در این ناحیه کم است.


جمعیت

جمعیت عمان در دهه گذشته تقریباً دو برابر شده است و از مرز چهار میلیون عبور کرده است. تا اکتبر 2021، کل جمعیت عمان از 4.4 میلیون نفر بود که سهم شهروندان عمانی حدود 63 درصد است و مهاجران 37 درصد دیگر را تشکیل می‌دهند.


حاکمیت

 


سلطان، رئیس دولت و فرمانده عالی نیروهای مسلح است. قانون اساسی اختیارات اجرایی و مقننه گسترده‌ای را به سلطان می‌دهد تا بتواند وظایف خود را انجام دهد. شورای وزیران و شوراهای تخصصی در چارچوب‌بندی و اجرای سیاست‌های کلی دولت به سلطان کمک می‌کنند.

 

 سرمایه گذاری در عمان

 

اقتصاد

طی چند دهه گذشته، عمان مسیر توسعه اقتصادی‌ای را آغاز کرده که آن را به کشوری مرفه تبدیل کرده است. استفاده مدبرانه و دوراندیشانه از درآمدهای نفتی در راستای توسعه زیرساخت‌های اجتماعی و فیزیکی به کمک سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، حمل‌ونقل، برق، تامین آب، ارتباطات و بخش بهداشت انجام شده و به دگرگونی سریع بنیاد و ساختار اقتصادی عمان کمک کرده است.

عمان یکی از بالاترین نرخ های رشد را در منطقه خاورمیانه به ثبت رسانده است.

عمان علیرغم شوک‌های تجاری خارجی شدید ناشی از رکود اقتصادی جهانی و کاهش قیمت نفت، رشد مداوم تولید ناخالص داخلی غیرنفتی، ثبات مالی و نرخ ارز ثابت را تجربه کرده است. دولت عمان اقدامات مختلفی را برای افزایش مشارکت سایر بخش‌های تجاری برای کمک به هرچه بیشتر توسعه اقتصاد خود انجام داده است.

 


پیش‌بینی می‌شود اقتصاد عمان با حمایت از تلاش‌های تنوع‌بخشی اقتصادی به رشد مستمری دست یابد که از سوی دولت، احیای محیط سرمایه‌گذاری، منطقی‌سازی یارانه‌ها، تمرکز بر خصوصی‌سازی و پیشرفت حاصل شده در اجرای برنامه تنفید برای تنوع‌بخشی انجام می‌شود.
عمان علیرغم اینکه در منطقه‌ای ناپایدار قرار دارد، یکی از باثبات‌ترین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است که نگرانی‌های کمتری در مورد ناآرامی‌های داخلی یا حملات تروریستی دارد.

 

نظرتان را ثبت کنید