لیست اولویتهای سرمایهگذاری لیستی است که هر ساله توسط نهادهای حکومتی و به طور معمول وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، صندوق توسعه و ...
لیست اولویت های سرمایه گذاری چیست؟
لیست اولویت های سرمایه گذاری لیستی شامل محصولات و یا خدمات مورد نیاز است که نهاد های حاکمیتی مثل وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت بهداشت، صندوق توسعه و ... به عنوان اولویتهای سرمایه گذاری در کشور به صورت سالیانه اعلام می کنند و به سرمایه گذاران پیشنهاد می شود که در آن زمینه سرمایه گذاری کنند به عبارتی این اولویت ها از نظر نهاد های مذبور نیاز های کشور هستند که گاهی این موارد مشمول حمایت های دولتی و تسهیلات بانکی هم می شوند.
از آنجاییکه لیست اولویت های سرمایه گذاری مربوط به استراتژی های کلان صنعتی و بازرگانی کل کشور است بنابراین در تهیه و تدوین عناوین اولویت در این لیست می بایست حداقل مطالعات اولیه و بررسی تکنولوژی های روز، بررسی بازار و ... صورت گرفته باشد از طرفی با توجه به استراتژی های کلان کشور و نقاط قوت و ضعف هر صنعت در جهت توسعه اقتصادی و افزایش توان رقابتی صنعت تدوین گردد.
نهادهای حاکمیتی به طور معمول فاکتورهایی مانند میزان واردات یا حجم مصرف اساس این اولویتبندی می گردد البته در مواردی در انجام این مطالعات ظرفیتهای بالقوه کشور یا جوازهای تاسیس در نظر گرفته نمیشوند. این بدان معناست که مطالعات بازار دقیقی از دیدگاه یک بنگاه کسب و کار بخش خصوصی برای هر مورد به تنهایی صورت نمیگیرد.
تاثیر لیست اولویتهای سرمایهگذاری در بازار کسب و کار
در مواردی اولویتها باعث افزایش ظرفیت های بالقوه و افزایش جواز تاسیس تولید یک محصول شدهاند یا به عبارتی باعث افزایش سرمایهگذاری در یک حوزه میگردد که این افزایش سرمایهگذاری در یک حوزه در سطح کلان، باعث رفع نیازهای کشور و از انحصار درآمدن یک محصول میگردد اما برای بخش خصوصی عملاً این امر تهدید و به معنی سنگین شدن فضای رقابتی خواهد شد.
www.sepinud.com
معایب لیست اولویتهای سرمایهگذاری
در برخی موارد در این اولویتبندیها مطالعات فنی درستی در مورد محصول صورت نگرفته است مثلاً ممکن است محصولی که حاصل تولید یکی از اولویتهایی که در این لیست قرار گرفته است، در پایان منحنی عمر خود قرار داشته باشد مثلاً محصولی مانند فیلم عکاسی، که سرمایهگذاری در این حوزه عملاً اشتباه خواهد بود. حتی در مواردی ممکن است اولویت قرار گرفته شده در این لیست دارای محصولی باشد که تولید آن ملزم مواد اولیه ای باشد که در کشور موجود نیست و برای تولید آن سرمایه گذار احتیاج به وجود شریک خارجی و یا لایسنس داشته باشد و در غیر این صورت این سرمایهگذاری بسیار پر ریسک و ناامن می باشد.
نهایتاً پیشنهاد می شود در فرایند انتخاب ایدهی سرمایهگذاری، لیست اولویتهای ایدهسرمایهگذاری از دو بعد مورد توجه و بررسی قرار گیرد:
1- نیاز کشور به محصول مورد نظر هم در شرایط کنونی و پیش بینی تقریبی این نیاز در آینده
2- احتمال وجود رقبا و سرمایهگذاران بالقوه در پشت صحنه
بنابراین میتوان نتیجه گرفت که وجود یک ایده سرمایهگذاری در لیست اولویتهای سرمایهگذاری صرفاً نشانگر خوب بودن و پر بازده بودن آن پروژه سرمایهگذاری نیست و این امر نیاز به مطالعه عمیقتری در قالب طرح توجیهی فنی- اقتصادی دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مطلب ایده سرمایه گذاری خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد ؟ مراجعه فرمایید.
تهیه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. .