پس از سفر چند روزه عباس آخوندی به فرانسه و مذاکرات و گفتگوهای مقدماتی وزیر راه با آنها، به نظر میرسد فرانسویها با سرعت و قدرت بیشتری نسبت به دیگر کشورهای اروپایی حرکت خود برای رسیدن به بازار ایران را آغاز کرده اند.
پس از سفر چند روزه عباس آخوندی به فرانسه و مذاکرات و گفتگوهای مقدماتی وزیر راه با آنها، به نظر میرسد فرانسویها با سرعت و قدرت بیشتری نسبت به دیگر کشورهای اروپایی حرکت خود برای رسیدن به بازار ایران را آغاز کرده اند.
هرچند به دلیل در جریان بودن مذاکرات هستهای، وزیر راه ترجیح داد پس از پایان سفر خود به فرانسه از ارائه جزئیات درباره توافقات احتمالی انجام شده خودداری کند اما با این صحبت که خبرهای خوشی در راه است نشان داد در روزهای آینده صنعت حمل و نقل ایران و فرانسه ارتباط قویتری با یکدیگر برقرار خواهند کرد.
مذاکره با مدیران ارشد چند شرکت بزرگ و کشورهای عضو منطقه یورو در این سفر نشان از آن داشت که سرمایهگذاران اروپایی از هماکنون خود را برای روزهای پس از تحریم در ایران آماده کرده اند.
با گذشت چند روز از این سفر یک شرکت بزرگ فرانسوی به ایران آمد تا با امضای قراردادی بزرگ کار بازسازی و نوسازی چند ایستگاه مهم راهآهن در ایران را بر عهده بگیرد. این قرارداد که امکان تبدیل آن پس از طراحی به یک قرارداد چند مرحلهای در فرآیند ساخت و بهرهبرداری نیز وجود دارد، نخستین حضور قدرتمند شرکتهای اروپایی در عرصه ریلی ایران در طول سالهای گذشته به حساب میآید. از این رو میتوان امید داشت با توجه به این صحبتها حضور این شرکتها در دیگر عرصههای ریلی ایران نیز گسترش پیدا کند. این مساله دستمایه یک گزارش از سوی وزارت راه و شهرسازی نیز شده که نشان از علاقه و میزان اهمیتی است که فرانسویها برای بازار ایران قائلند.
بر مبنای این گزارش، حدود 70 شرکت فرانسوی در یک نشست همزمان با سفر وزیر راه به فرانسه اعلام آمادگی کردهاند که سرمایهگذاری لازم در عرصه حمل و نقل ایران را انجام دهند. این حجم از سرمایه که در نوع خود بیسابقه خواهد بود میتواند از یک سو در تعریف رابطه اقتصادی دو کشور فصل جدیدی را باز کند و از سوی دیگر صنعت حمل و نقل ایران را بهبود بخشد. بر مبنای این گزارشها، تنها در بخش ریلی فرانسویها به 25 میلیارد دلار سرمایهگذاری فکر میکنند و همین رقم در عرصه جادهای نیز بیش از 30 میلیارد دلار ارزیابی میشود.
در کنار آن بخش مهمی از همکاریهای دو طرفه میتواند به صنعت هوایی ایران مربوط شود که از رشد و توسعه فرودگاههای کشور گرفته تا خرید و وارد کردن هواپیماهای جدید را شامل میشود.
هرچند با توجه به گمانهزنیهای فراوان مبنی بر کنار رفتن تحریمها و باز شدن فضای اقتصادی ایران به روی کشورهای اروپایی، بسیاری از شرکتها در طول ماههای گذشته اعلام آمادگی کردهاند که کار را در ایران آغاز کنند اما با سفر آخوندی به فرانسه و البته علاقهای که بازرگانان فرانسوی برای حضور در ایران از خود نشان میدهند به نظر میرسد در بین تمام کشورهای اروپایی، فرانسه گوی سبقت را ربوده است.
منبع: روزنامه کسب و کار