کسب و کارها برای تعریف ارزش های شرکت، ایجاد یک دیدگاه منحصر به فرد و ایجاد مسیر رشد، نیازمند یک نقشه راه یا برنامه استراتژیک هستند.
1. مأموریت و چشم انداز شرکت را به طور جامع تهیه نمایید و آنها را به کارکنان و مخاطبان هدفتان ارائه دهید. مأموریت و چشم انداز شرکت، نشان دهنده ارزش های اصلی شرکت است و توضیح می دهد که هدف این شرکت از راه اندازی کسب و کارش چیست. این بیانیه ها، پایه و مبنایی برای برنامه ریزی استراتژیک، استراتژی های بازاریابی، توسعه محصول و در نهایت توسعه خدمات مشتری هستند. به عنوان مثال، بیانیه ماموریت یک شرکت ممکن است بدین شکل باشد: رهبر بودن در ارائه بهترین ارزش ها به مشتریان از طریق تعهد به ارائه محصولات با کیفیت، راه حل های نوآورانه و خدمات عالی به مشتریان.
2. اهداف و جهت گیری های شرکت را تعیین کنید. بخشی از اهداف شرکت ممکن است در مأموریت و چشم انداز آورده شوند، اما اهداف خاص و جزئی نیز باید تعریف شوند. به عنوان مثال هدف شرکت ممکن است گسترش بازار بین المللی یا تبدیل شدن به بزرگترین ارائه دهنده منطقه ای یک محصول یا خدمات باشد. بدیهی است که اولین گام در تعیین یک مسیر برای رشد، تعریف هدف اصلی ای است که شرکت می خواهد برای رسیدن به آن تلاش نماید.
3. نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها را تجزیه و تحلیل نمایید، که اغلب آن را یک تحلیل SWOT می نامند. معمولا در بررسی نقاط قوت و ضعف، تمام ساختارها و فرایندهای داخلی شرکت را بررسی می کنند تا بدانند از بین اقدامات الزامی، کدام یک در حال انجام شدن و کدام یک در حال انجام نیست. نقاط قوت و ضعف، چالشی داخلی است که شرکت برای دستیابی به رشد، با آن روبرو می شود. اما در فرصت ها و تهدیدها، شرکت به عوامل خارجی ای توجه می کند که می توانند کمک کننده شرکت در دستیابی به اهدافش یا مانعی برای آن باشند. اگر شرکتی دارای یک محصول جدید است که می خواهد آن را به خارج از کشور معرفی کند، تجزیه و تحلیل SWOT ممکن است نشان دهد که اگر چه محصول قوی است، اما این شرکت درباره بازاریابی و توزیع در خارج از کشور ضعف دارد. یک تحلیل خارجی می تواند فرصت های شرکت برای غلبه بر عدم تجربه شرکت و رقابت خارجی موجود را نشان دهد. اهداف و طرح های عملیاتی خاص شرکت، مبتنی بر این تحلیل و شناخت عوامل داخلی و خارجی هستند.
4. استراتژی های اصلی را از طریق تنظیم هدف و پیاده سازی پروژه تعریف نمایید. تنظیم هدف شامل بازبینی تحلیل SWOT برای تعیین و شناسایی اهداف مناسب برای یک شرکت است. به عنوان مثال بر اساس تحلیل SWOT، هدف یک شرکت این است که با شرکای بالقوه در خارج از کشور که دارای تجربه در بازاریابی خطوط تولید و محصولات مشابه هستند، ارتباط برقرار نماید و یک محصول بسیار رقابتی در بازار خارجی ارائه دهند. سپس این اهداف با به کارگیری افراد خاص در سازمان برای امر پیاده سازی، تعریف می شوند.
5. به طور منظم مقاصد، اهداف، برنامه های اجرایی و نتایج عملیات شرکت را بررسی کنید. بدون بررسی دوره ای این عوامل، کار انجام شده برای توسعه اهداف استراتژیک، هدر خواهد رفت. یک مثال می تواند این باشد که شرکتی پس از معرفی موفقیت آمیز یک محصول جدید در بازار خارجی، محصولات خارجی و شرکت های خارجی را ارزیابی نمی کند و در این حین رقیب می تواند یک نسخه ارزان تر از محصول مشابه را تولید کند و سهم بازار را از چنگ آن در بیاورد. با بررسی مناسب و تجزیه و تحلیل رقابتی، یک شرکت از تهدیدات پیش رویش آگاه می شود و می تواند با استراتژی جدید به آن پاسخ دهد.
منبع: سایت Chron.com
ترجمه شده در موسسه مطالعات راهبردی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. .