تجزیه و تحلیل ریسک، دانش و اطلاعاتی را درباره برخی از سرمایه گذاری های طولانی مدت به شرکت ها ارائه می دهد.
شناسایی رویدادهای بالقوه و ناخوشایندی که می تواند پروژه های اصلی یا طرح های تجاری را تحت تأثیر قرار دهد نیازمند آماده سازی خود و سازمان، برای مقابله با آنها را می طلبد. تجزیه و تحلیل ریسک، دانش و اطلاعاتی را درباره برخی از سرمایه گذاری های طولانی مدت به شرکت ها ارائه می دهد که می توانند از آنها در تصمیم گیری های مهم خود استفاده نمایند.
هنگام محاسبه اینکه آیا سرمایه گذاری در بلندمدت ارزش ریسک را دارد یا خیر، تجزیه و تحلیل ریسک کارشناسانه، بسیار ضروری خواهد بود. بودجه بندی سرمایه ای می تواند یک سرمایه گذاری در ناامنی محسوب شود، اما سازمان ها می توانند تمام بخش های اساسی خود را با انجام یک تحلیل ریسک حرفه ای پوشش دهند. شناسایی و درک نتایج مورد انتظار، موقعیت بهتری را برای شرکت ها فراهم می کند تا با درک کامل از تمام ریسک های احتمالی، به مسیر خود ادامه دهند.
بنابراین قبل از اینکه در کسب و کارتان بر روی تجهیزات جدید، پروژه ها، ماشین آلات، توسعه تحقیقات یا گسترش محصولات موجود یا پروژه های جایگزین، سرمایه گذاری کنید، ابتدا به یک بینش از بحران های پیش رو دست یابید و تجزیه و تحلیل ریسک حرفه ای را برای پیش بینی بودجه بندی سرمایه ای خود انجام دهید.
چرا تجزیه و تحلیل ریسک یک جنبه ضروری در بودجه بندی سرمایه ای است؟
برای تعیین اعتبار سرمایه گذاری های بلندمدت، تجزیه و تحلیل ریسک فقط از نظر ارزیابی ها و اندازه گیری های عوامل خطر هدفمند، کافی نیست. بنابراین حفاظت و حراست از شرکت با داشتن بینش کارشناسانه در مورد نتایج سرمایه گذاری می تواند یک راه هوشمندانه برای انجام کسب و کار در دنیای امروزی باشد که متشکل از عدم اطمینان در بازار و همچنین عدم آگاهی از آینده است.
به عنوان مثال، اگر سازمان شما بخشی از صنعت فناوری اطلاعات باشد، تجزیه و تحلیل ریسک می تواند برای ایجاد موقعیت های مرتبط با فناوری و استراتژی های تجاری شرکت، مفید باشد. در بودجه بندی سرمایه ای، تخصیص منابع برای هزینه های سرمایه ای ضروری، می تواند موجب افزایش ارزش برای ذینفعان شود، اما این تنها در صورتی قابل قبول است که شرکت اقدامات سرمایه گذاری عاقلانه را انجام دداده باشد.
بنابراین، تجزیه و تحلیل ریسک برای تصمیم گیری درباره سرمایه گذاری های بلندمدت ضروری است. با ایجاد یک فرایند برای ارزیابی فرصت های جدید، سازمان ها می توانند اهداف بلند مدت و جریان های نقدینگی آتی را تخمین بزنند و هزینه های سرمایه ای را کنترل نمایند.
شناسایی انواع مختلف ریسک ها در فرایند بودجه بندی سرمایه ای
تجزیه و تحلیل ریسک می تواند چندین بخش مختلف ارزیابی ریسک که مربوط به سرمایه گذاری های تجاری خاص است را تحت پوشش قرار دهد. در فرایند بودجه بندی سرمایه ای، هر یک از این ریسک ها به یک حوزه اختصاص دارد و بر روی یک بخش متمرکز می شوند که در آن برخی از عوامل غیر قابل پیش بینی می توانند به طور اجباری برنامه مدیران را تغییر دهند.
انواع ریسک هایی که در بودجه بندی سرمایه ای می توانند وجود داشته باشند عبارتند از:
• ریسک مستقل
• ریسک مربوط به یک پروژه خاص
• ریسک شرکت
• ریسک بین المللی (شامل ریسک ارز)
• ریسک مربوط به یک صنعت
• ریسک بازار
همچنین سه دسته رویداد وجود دارد که می توانند پیش بینی های سرمایه گذاری را تحت تاثیر قرار دهند: شرایط کلی اقتصادی، عوامل صنعتی و عوامل شرکتی. این عوامل، ملاحظات جزئی اضافی هستند که می تواند نحوه آماده سازی کسب و کار برای بودجه بندی سرمایه ای را تغییر دهند. تغییرات مکرر در اقتصاد، بازار تجاری و عوامل تجاری داخلی همگی به شرایط کنونی بستگی دارد. بنابراین باید در فرایند شناسایی ریسک، مورد توجه قرار گیرند.
مطالب بیشتر :
تحلیل نقطه سر به سر در طرح توجیهی
تحلیل حساسیت نرخ بازگشت داخلی (Sensitivity of IRR) در طرح توجیهی
انواع تحلیل ریسک به منظور کمک به آماده سازی برای بودجه بندی سرمایه ای
شرکت ها برای مدیریت ریسک های مذکور، می توانند انواع مختلفی از تحلیل های ریسک را بسته به سناریوی سرمایه گذاری و رعایت پارامترهای ارزیابی ریسک مورد نیاز به کار ببرند.
انواع تجزیه و تحلیل ریسک که می توانند به شرکت ها در آماده سازی بودجه بندی سرمایه ای کمک کنند عبارتند از:
تجزیه و تحلیل حساسیت: عبارتست از استفاده از امکانات مختلف سناریو برای مدل سازی طیفی از نتایج احتمالی به منظور ارزیابی تصمیمات کسب و کار. این کار به سازمان ها اجازه می دهد تا تاثیر نتایج و ریسک ها را در سرمایه گذاری تعیین نمایند.
این نوع تحلیل ریسک از لحاظ درک تمامیت یک پروژه سرمایه گذاری برای کسب و کار مفید است.
تجزیه و تحلیل سناریو: پیش بینی های مربوط به رویدادهای مالی و اقتصادی آینده را ارائه می دهد که برای شرکت های فعال در حوزه مالی بسیار مهم است.
این نوع تجزیه و تحلیل ریسک می تواند برخی از سناریوهای محتمل برای فرآیند تصمیم گیری را نشان دهد، از قبیل سناریوهای بدبینانه، خوش بینانه و مورد انتظار.
تجزیه و تحلیل نقطه سر به سر: یک تکنیک مربوط به فروش است که شامل اندازه گیری و بررسی منطقه امن شرکت بر اساس درآمد حاصل شده و هزینه های مربوطه است. علاوه بر این، نگاهی دقیق تر به هزینه های ثابت و سود نیز دارد.
تجزیه و تحلیل شبیه سازی: بررسی ارتباط بین متغیرها و احتمال تغییر متغیرها، مثلا آنهایی که بر جریان های نقدی ورودی و خروجی تاثیر می گذارند را بررسی می کند.
شناسایی و تجزیه و تحلیل ریسک می تواند به طور قابل توجهی شانس و دقت کسب و کار را در ارزیابی بالقوه ریسک افزایش دهد و سازمان ها را قادر به شناسایی بخش هایی می کند که تجزیه و تحلیل ریسک در آن بخش، می تواند بودجه بندی سرمایه ای را تحت تاثیر قرار دهد.
نتیجه گیری
تجزیه و تحلیل ریسک، سازمانها را آماده می کند. به طوری که بتوانند در هنگام بروز یک نتیجه ناخوشایند از سرمایه گذاری، با آن رویداد به طور موثری مقابله کنند و کسب و کار خود را زنده نگه دارند.
در بودجه بندی سرمایه ای، با تجزیه و تحلیل ریسک حرفه ای می توان شناسایی و ارزیابی ریسک ها، پاسخ های احتمالی و راه حل های مختلف برای مقابله با ریسک ها را شناسایی و ارزیابی کرد. اگر شرکت دارای این سطح آمادگی، دانش و پیش بینی نباشد، به انعطاف پذیری کسب و کار شما آسیب خواهد رسید و این بدترین نتیجه از یک سرمایه گذاری است.
تجزیه و تحلیل ریسک حرفه ای که توسط یک سازمان معتبر انجام می شود، می تواند به شما در تصمیم گیری های هوشمندانه کمک نماید تا به طور بالقوه بتوانید ثروت، ارزش و اهداف بلندمدت شرکت تان را به حداکثر برسانید.
منبع : سایت ریسرچ اپتیموس
ترجمه شده در موسسه مطالعات راهبردی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد.