اهمیت حضور مشاور در فرآیند سرمایه گذاری

اهمیت حضور مشاور در فرآیند سرمایه گذاری

مشاور کسی است که به سرمایه گذار برای برنامه ریزی بلند مدت سرمایه گذاری خود یاری می رساند

  • 16 فروردین 1396
  • 3262
اهمیت حضور مشاور در فرآیند سرمایه گذاری

مشاور کسی است که به سرمایه گذار برای برنامه ریزی بلند مدت سرمایه گذاری خود یاری می رساند

در تعریف سرمایه گذاری چنین آمده است که « عبارت است از صرف وجوه در حال حاضر به امید دریافت عایدات بیشتر در آینده و یا به تعویق انداختن مصرف کنونی برای به دست آوردن امکان مصرف بیشتر در آینده.»

طرح های توجیهی
طرح های توجیهی معمولا به دو منظور تهیه می شوند که هریک نیازمند رعایت چارچوب و قواعدی می باشد که نگارنده می بایستی به آن توجه داشته باشد. این طرح ها در قالب های ذیل قابل تعریف هستند:

1.    ایجاد یک واحد تولیدی یا خدماتی
2.    توسعه یک واحد تولیدی یا خدماتی

 

 طرح: ایده یا پیشنهادی است که نگارنده طرح برای تولید یا توسعه یک محصول ارائه می دهد.
 طرح توجیهی: پیاده سازی و ارزیابی تفکرات شخص در قالب یک طرح و در خصوص تولید یا توسعه محصول و مستند سازی آن و حصول اطمینان از عقلایی و منطقی بودن آن.

ارزیابی و امکانسنجی در چهار بخش قابل انجام است:


1)    ارزیابی بازار طرح
2)    ارزیابی فنی
3)    ارزیابی مالی
4)    ارزیابی اقتصادی

مشاور طرح توجیهی

 

در تعریف سرمایه گذاری چنین آمده است که « عبارت است از صرف وجوه در حال حاضر به امید دریافت عایدات بیشتر در آینده و یا به تعویق انداختن مصرف کنونی برای به دست آوردن امکان مصرف بیشتر در آینده.»
دو عامل بسیار مهم در این تعریف وجود دارد:
الف)    زمان مورد انتظار جهت ایجاد درآمد و افزایش ارزش سرمایه
ب)    عایدات احتمالی که (خطر ) در آینده (زمان ) کسب می کند.

مشاورکسی است که به سرمایه گذار برای برنامه ریزی بلند مدت سرمایه گذاری خود یاری می رساند. به عبارت دیگر ایده ای که در پس حضور مشاور از دید سرمایه گذار وجود دارد این است که مشاور بخشی از استراتژی سرمایه گذاری است که با پایش فعالیت ها، به سرمایه گذار در یک دوره بلند مدت پشتیبانی های لازم را برای تعریف صحیح اهداف و رسیدن به آن به بهترین نحو کمک می کند.


با توجه به تعریف فوق می توان به اهمیت نتایج حاصله از این بررسی و ارزیابی جهت یاری صاحب ایده و طرح را در تصمیم گیری جهت سرمایه گذاری یا عدم آن پی برد. علاوه بر آن مطالعه مذکور ابزاری خواهد بود که سرمایه گذار با استفاده از آن می تواند از تامین کنندگان منابع مالی مانند بانک ها و یا اشخاص حقیقی به صورت مشارکت در پروژه نسبت به تامین کسری منابع اقدام کند.

اهمیت حضور مشاور در قبل، حین و پس از فرآیند سرمایه گذاری

مشاور کسی است که به سرمایه گذار برای برنامه ریزی بلند مدت سرمایه گذاری خود یاری می رساند. به عبارت دیگر ایده ای که در پس حضور مشاور از دید سرمایه گذار وجود دارد این است که مشاور بخشی از استراتژی سرمایه گذاری است که با پایش فعالیت ها، به سرمایه گذار در یک دوره بلند مدت پشتیبانی های لازم را برای تعریف صحیح اهداف و رسیدن به آن به بهترین نحو کمک می کند.

اهمیت حضور مشاور در فرآیند سرمایه گذاریمهندس محسن شریف -مدیرعامل موسسه سپینود شرق در میزگرد همراهی مشاور از ایده تا بهره وری در محل کانون مشاوران اعتباری و بانکی

 

 وظایف مشاورسرمایه گذاری
بطور عمومی وظایف متنوع و گسترده ای را می توان برای مشاور متصور شد. در کتاب سرمایه گذاری موفق و در فصل یازده بنام شناخت و درک مشاور سرمایه گذاری اهم این وظایف عبارت اند از:
    استقلال مشاور که مشاور می بایستی با صداقت و بی طرفی نسبت به راهنمایی صاحب سرمایه و سرمایه گذار اقدام نماید و بهترین راهکار را در راستای اهداف تعیین شده ارائه کند و در مواقع لازم به مشتری خود اعلام هشدار نماید و پیشگیری های لازم را انجام دهد.

  • مشاور می بایستی امانتدار، رازدار و در دسترس باشد.
  • مشاور می بایستی اصلاح وضعیت فعلی سرمایه گذار را با توجه به پتانسیل های موجود به منظور سودآور کردن مدیریت سرمایه گذاری صاحب سرمایه انجام دهد. این اصلاح فرآیند و ساختار با مدیریت ریسک سرمایه گذار و یا مدیریت هزینه ها و کاهش آنها قابل انجام خواهد شد.
  • سوالی که همواره شاید نزد مخاطب مشاور مطرح شود این است که آیا مشاور آنقدر هوش و توانایی دارد که بتواند در مدیریت سرمایه گذاری به من کمک کند؟ پاسخ این است که طبیعی است که مشاور از ضوابط و نقطه نظرات مختلف به ارائه راهکار می پردازد و طبیعی است که می بایستی تمام تلاش خود را جهت جلب اعتماد سرمایه گذار به کار گیرد.
  • مشاور می بایستی ضمن توجه به ضوابط همه جانبه در اقتصاد کلان کشور، راهکارهای خود را هماهنگ با شرایط اقتصاد کلان و بر اساس منطق اقتصاد خرد به مشتری خود ارائه کند. همچنین ارائه راهکارها بر اساس حوزه تخصصی خود و بازاری است که بر آن تسلط دارد. ارائه خدمات در حوزه فوق می تواند از مشاور شخصیت ممتازی در مقابل سایر رقبایش ایجاد کند و منجر به کسب درآمد بیشتری در ازای ارائه خدماتش ایجاد کند.
  • مشاور باید دقت کند که وی و مدیر سرمایه گذاری می بایستی به مثابه یک تیم عمل کنند و هماهنگی و همکاری منسجم بین این دو منجر به افزایش سودآوری در سرمایه گذاری خواهد شد.
  • مشاور باید اولین اولویت شغل خود را مشتری خود بداند چرا که مشتری اولین زمان را برای ملاقات با وی و گرفتن مشورت از او در نظر می گیرد.
  • مشاور می بایستی برای خدمت دادن با تمام منابع خود به مشتری آماده باشد تا بتواند از میان صدها مدیری که در کنار مشتری خود دارد بهترین استراتژی ها و تکنولوژی ها را ارائه نماید و وقت کافی را برای ارزیابی تخصیص دهد.
  • مشاور می بایستی همواره مراقب رقبای خود باشد چرا که افرادی همواره درون سازمان با اعمال نفوذ سعی در به دست گرفتن منابع مالی داشته و همواره با تشریفاتی جلوه دادن حضور آنان سعی در حذف آنان از سازمان دارند. و بایستی این را بدانند که مشتریان آنان دارای درک عمیق تری در خصوص هزینه های تشریفاتی جلوه داده شده دارند تا ارزش خدمات آنان.

تهیه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. .

نظرتان را ثبت کنید