چگونه یک تحلیل بازار بنویسیم؟

چگونه یک تحلیل بازار بنویسیم؟

هنگامی که شما شروع به فروش محصولتان می کنید، آیا مردم نیز شروع به خرید آن می کنند؟

  • 9 دی 1396
  • 4258
چگونه یک تحلیل بازار بنویسیم؟

هنگامی که شما شروع به فروش محصولتان می کنید، آیا مردم نیز شروع به خرید آن می کنند؟

تحلیل بازار عبارت است از، تعیین خصوصیات و ویژگی‌های منحصر به فرد بازار خاص شما و تجزیه و تحلیل این اطلاعات که در نهایت به شما در تصمیم‌گیری برای کسب و کارتان کمک خواهد کرد. با انجام یک تجزیه و تحلیل بازار، شما قادر به جمع‌آوری و کسب اطلاعات با ارزش درباره مشتریانتان، تعیین قیمت مناسب برای محصولتان و کشف نقاط ضعف رقبایتان خواهید بود.

هنگامی که شما شروع به فروش محصولتان می کنید، آیا مردم نیز شروع به خرید آن می کنند؟ برای پاسخ دادن به این سوال، بازارتان را تحلیل نمایید.

تحلیل بازار یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر استراتژی استارتاپ (راه اندازی کسب و کار) است. پس آن را درست انجام دهید و سعی کنید که ایده و چشم انداز روشنی از آن داشته باشید. یک تحلیل بازار خوب، شما را قادر به جذب سرمایه گذاران و گریز از مشکلات و از همه مهمتر، جذب مشتریان می نماید.

به یاد داشته باشید که هر کسب و کار به گونه‌ای متفاوت شروع به کار می‌کند و راه اندازی می‌شود و چون مخاطبان و مشتریان آنان، متفاوت است، بنابراین طرح کسب و کار و استراتژی‌های متفاوتی دارند. اگر کسب و کار شما بسیار کوچک است و مشتریان داخلی و خارجی خود را شناسایی کرده‌اید، و یا اگر طرح کسب و کار شما، داخلی است و نیاز به اطلاعات صنعت برای انجام پیش‌بینی ندارید، آنگاه ممکن است لزومی به انجام تجزیه و تحلیل بازار نباشد. بنابراین ابتدا بررسی نمایید که اطلاعات حاصل از تحلیل بازار برای شما کاربردی دارد یا خیر و سپس به انجام آن اقدام نمایید.

تجزیه و تحلیل بازار مانند خط کشی است که به وسیله آن می توانید پیشرفتتان را در طول زمان، اندازه گیری کنید و به شما این امکان را می دهد که به جای حدس و گمان، بر مبنای داده های واقعی، آینده را پیش بینی نمایید. با استفاده از تحلیل بازار، می توانید سرعتتان برای رسیدن به قله را تنظیم کنید و از بروز مشکلات در آینده جلوگیری کنید.

اگر شما به دنبال تامین بودجه هستید، بدانید که تجزیه و تحلیل بازار، اطلاعات کلیدی که برای متقاعد کردن مخاطبانتان احتیاج دارید را برای شما فراهم می‌کند. حالا اجازه دهید که جزئیات نگارش یک تحلیل بازار را به شما بگوییم.

تحلیل بازار چیست؟

تحلیل بازار، یک زبان صنفی خاصی ندارد. تحلیل بازار عبارت است از، تعیین خصوصیات و ویژگی‌های منحصر به فرد بازار خاص شما و تجزیه و تحلیل این اطلاعات که در نهایت به شما در تصمیم‌گیری برای کسب و کارتان کمک خواهد کرد. با انجام یک تجزیه و تحلیل بازار، شما قادر به جمع‌آوری و کسب اطلاعات با ارزش درباره مشتریانتان، تعیین قیمت مناسب برای محصولتان و کشف نقاط ضعف رقبایتان خواهید بود.

تحلیل بازار و طرح کسب وکار

انجام تحلیل بازار برای نوشتن یک طرح کسب و کار، کار هوشمندانه‌ای است، به خصوص اگر شما در حال راه اندازی یک کسب و کار جدید و یا سرمایه گذاری باشید. حتی اگر شما فقط یک مالک باشید و یا قصد وام گرفتن و جذب سرمایه گذار نداشته باشید، باز هم داشتن یک طرح کسب و کار روشن و واضح برای شما ضروری است. تحلیل بازار فقط به عنوان یک بخش از طرح کسب و کار موفق نیست، بلکه پیشنیازِ نوشتن طرح کسب و کار است.

اگر شما نیاز به وام گرفتن از بانک یا جذب سرمایه گذار دارید، باید تجزیه و تحلیل بازار انجام دهید زیرا وام دهندگان و یا سرمایه گذاران نیاز به دانستن اطلاعاتی درباره کسب و کار شما دارند که تحلیل بازار این اطلاعات را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. در هر صورت، یک طرح کسب و کار با تجزیه و تحلیل بازار، ارزشمند خواهد بود. شما نیاز به شناسایی مشتریان بالقوه و جذب سرمایه‌گذار دارید، تحلیل بازار در این امر به شما کمک خواهد کرد و همچنین آن چیزی که می خواهید در حال و آینده انجام دهید را به کمک آن می توانید ترسیم نمایید. زمانی که شما برای انجام پژوهش صرف می کنید، بعد‌ها در شکل پول و درآمد به شما باز خواهد گشت. شما باید مثل یک فرد حرفه‌ای به همه چیز نگاه کنید و با انجام تحلیل بازار، از رقبایتان پیشی بگیرید.

تجزیه و تحلیل بازار مانند خط کشی است که به وسیله آن می توانید پیشرفتتان را در طول زمان، اندازه گیری کنید و به شما این امکان را می دهد که به جای حدس و گمان، بر مبنای داده های واقعی، آینده را پیش بینی نمایید. با استفاده از تحلیل بازار، می توانید سرعتتان برای رسیدن به قله را تنظیم کنید و از بروز مشکلات در آینده جلوگیری کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مطلب اهمیت تحلیل بازار مراجعه فرمایید.

تحلیل بازار باید شامل چه مواردی باشد؟

تجزیه و تحلیل بازار شما باید شامل یک نمای کلی از صنعتی که در آن فعالیت دارید، بازار هدفتان و همراه با تحلیلی از وضعیت رقابتی شما و پیش بینی از آینده کسب و کارتان باشد و هر گونه مقرراتی که باید خودتان را با آن تطبیق دهید نیز در آن ذکر شده باشد.

چشم انداز و توصیف صنعت (نمای کلی از صنعت)

در این بخش، وضعیت فعلی صنعتتان را باید شرح دهید و ویژگی‌های صنعت از قبیل، اندازه، گرایشات، چرخه عمر و میزان رشد پیش‌بینی شده را ذکر کنید. این کار به بانک‌ها و سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد تا کسب و کار و فعالیت‌های شما را بشناسند. بدین طریق با استفاده از داده‌های واقعی از ایده کسب و کارتان، پشتیبانی و حمایت می کنید.

بازار هدف

در بخش قبلی از تجزیه و تحلیل بازار، شما باید، یک نمای کلی را در نظر می گرفتید اما در این بخش، باید یک نمای خاص را در نظر بگیرید. شما باید از بازار هدفتان، یک ایده روشن و واضح در دست داشته باشید. اشتباهی که بسیاری از کارآفرینان جدید مرتکب می شوند این است که فکر می کنند هر کسی، مشتری بالقوه آنان است؛ در صورتی که اصلا این طور نیست.

محدود کردن تعداد مشتریان واقعی، کار خوبی است و شما باید قادر به هدایت درست درآمدتان باشید؛ بدین طریق که مشتریان وفادار جذب کنید؛ مشتریانی که در مورد کسب و کار شما تبلیغ می کنند. بخش بازار هدف از یک طرح کسب و کار، باید شامل موارد زیر باشد:

•ویژگی‌های مشتریان: این ویژگی‌ها شامل مشخصات جمعیت شناختی مانند سن، درآمد و موقعیت مکانی هستند. همچنین باید از لحاظ روانشناختی نیز نسبت به مشتریانتان شناخت داشته باشید. به عبارتی دیگر باید بدانید که علایق و عادات خرید آن‌ها چگونه است و بهترین محصول برای رفع خواسته‌های آنان دارای چه ویژگی‌هایی باید باشد.

•اندازه بازار: اندازه بازار را واقعی تعیین کنید. هم با خودتان و هم با خوانندگان طرح کسب و کارتان، صادق باشید. تحقیق کنید تا بدانید که رقبایتان در چه موقعیتی قرار دارند و چه تعداد از مشتریان، محصول شما را سالانه خریداری می‌کنند. بازار بالقوه کسب و کارتان چقدر است؟

تحلیل رقابتی

در این بخش، رقبایتان را کالبد شکافی می‌کنید و موقعیتشان را تشریح می نمایید. این یک ایده خوب است برای اینکه بدانید در مقابلتان چه خبر است و به شما این امکان را می‌دهد که نقاط ضعف رقبایتان را بشناسید. آیا مشتریانی وجود دارند که رقبا آن ها را جذب نکرده باشند؟ چه کاری می‌توانید ارائه دهید که کسب و کارهای مشابه آن را ارائه نداده باشند؟ یک تحلیل رقابتی باید شامل موارد زیر باشد:

•بازار: بازار کالاها و خدمات مشابه آنچه که شما می‌خواهید ارائه دهید، چقدر است؟ نرخ رشد چقدر است؟ نمای کلی و گرایشات بازار چگونه است؟ رقبای اصلی شما چه کسانی هستند؟ آیا رقبای ثانویه ای وجود دارند که کسب و کار شما را تحت تاثیر قرار دهند؟

•نقاط قوت و ضعف رقبا: رقبا در کجا خوب و در کجا ضعیف عمل کرده اند؟ جایی که آن‌ها ضعیف عمل کرده‌اند، اکنون یک فرصت برای شما به حساب می آید.

•اهمیت بازار هدف شما برای رقبا: شما باید در پی مشتریانی باشید که نیازهایشان توسط رقبای شما برآورده نمی‌شوند.

•موانع ورود به بازار: مشکلات بالقوه ورود به بازار خاص مد نظرتان چیست؟ هزینه ورود به بازار چقدر است؟ بالا است یا هر کسی می تواند به آن وارد شود؟ در این جا باید نقاط ضعفتان را بررسی کنید. با خود و سرمایه گذاران، صادق باشید. دروغ، شما را بد جلوه می‌دهد.

•فرصت ها: آیا ورود شما به بازار نیاز به مجهز بودن به یک تکنولوژی نو و روز دنیا دارد؟ آیا قصد ورود به یک بازار نوظهور را دارید؟

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مطلب 11 مزیت تحقیقات بازار استراتژیک مراجعه فرمایید.

پیش بینی

یک پیش‌بینی باید شامل موارد زیر باشد:

•سهم بازار: وقتی می دانید که مشتریان آتی شما چقدر پول برای محصول شما خرج خواهند کرد، بدین معنا است که می دانید چقدر شانس برای گرفتن بازار دارید. اهل عمل باشید اما خودتان را ارزان نفروشید. یعنی سعی کنید برای اعداد و ارقامی که محاسبه می کنید، دلیل منطقی و توجیه کننده داشته باشید.

•قیمت گذاری و سود ناخالص: در اینجا ساختار قیمت گذاری و میزان تخفیف را محاسبه می کنید. سود ناخالص، مابه التفاوت بین هزینه و قیمت فروش است. واقع بینانه و در عین حال، خوش بین باشید. پیش‌بینی‌های خوش‌بینانه نه تنها به عنوان یک راهنما محسوب می‌شوند، بلکه می‌توانند یک محرک نیز باشند.

آیین نامه ها و مقررات

آیا قوانین دولتی و یا محدودیت خاصی در بازار شما وجود دارد؟ اگر چنین است، شما باید آن‌ها را ذکر کنید. همچنین تشریح نمایید که تطبیق دادن خودتان با این قوانین، چه هزینه‌هایی برای شما به دنبال دارد. اگر به دنبال جذب سرمایه‌گذار و یا اخذ وام از بانک هستید، پرداختن به این مسائل ضروری است و همه چیز باید قانونی باشد.

منبع: bplan.com

ترجمه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. .

 

نظرتان را ثبت کنید