یک مطالعه امکان سنجی(طرح توجیهی) فقط به منظور تعیین اینکه آیا ایجاد کمپین امکان پذیر است یا خیر، نیست. بلکه به این معنی است که چگونه این کار باید انجام شود.
بخش اول-6 اشتباه سازمان های غیرانتفاعی در مطالعات امکان سنجی-طرح توجیهی (همراه با راه حل)
بخش دوم:
4. مصاحبه با افراد اشتباه
اشتباه:
هنگام انتخاب مصاحبه شونده ها ممکن است افراد انتخابی، مشخص و واضح باشند.
با این حال، سازمان های غیر انتفاعی اغلب افرادی را انتخاب می کنند که اطلاعات خوبی را ارائه نمی دهند. از آنجایی که مطالعات امکان سنجی نه تنها به رهبران سازمانی، بلکه به رهبران اجتماع مورد نظر نیز مربوط است، انتخاب افرادی که بتوانند "صحبت کنند" آسان است، اما انتخاب فردی که بتواند خوب صحبت کند و اطلاعات مناسب ارائه دهد، دشوار است.
هر اجتماعی دارای شخصیت های شناخته شده است، اما سازمان های غیر انتفاعی باید در انتخاب افراد ذیل دقت کنند:
• در برنامه های اجتماعی، کم حضور دارند
• به پشتیبانی و حمایت شما تعهد می دهند اما فعالیت واقعی ندارند
• به صورت عمومی برای سایر سازمان های غیرانتفاعی یا مشابه با سازمان شما فعالیت می کنند.
• هرگز به طور مستقیم به شما کمک نکرده اند.
راه حل:
بهترین راه برای انجام مصاحبه بهتر، انتخاب افرادی است که بسیار فعالانه با شما همکاری می کنند.
این حامیان معمولا از طریق اقدامات و عملکردشان، شناسایی می شوند. چه کمک مالی بزرگی ارائه نمایند و چه رویدادی اجتماعی را برای شما سازماندهی کرده باشند، فرقی ندارد. فقط به دنبال افرادی باشید که از زمانی که کمپینتان را رسما آغاز کرده اید، از شما پشتیبانی و حمایت می کنند.
به یاد داشته باشید که مطالعه امکان سنجی، یک ابزار مهم برای پرورش ارتباطات است. خوب، شما نمی توانید ارتباطی را ایجاد کنید که وجود ندارد. با انتخاب حامیان تاثیر گذار به عنوان مصاحبه شونده، درک مفیدی را به دست خواهید آورد و روابطی را که واقعا اهمیت دارند تقویت کنید.
به اهداگران و حامیان اصلی سازمان خود و طرفداران و گروه های اصلی درگیر و نیز رهبران و اعضای هیئت مدیره نگاه کنید. یک ترکیب خوب از افراد می تواند به شما تصویری جامع تر از نوع حمایت هایی که دریافت می کنید، ارائه دهد. بنابراین به یک اندازه خوش بین و بدبین (شکاک) باشید.
5. اعتناء نکردن به نتایج مطالعه امکان سنجی(طرح توجیهی)
اشتباه:
اگر نتایج مطالعات امکان سنجی مطابق با نتایج مورد انتظار شما نباشد، ممکن است آنها را نادیده بگیرید.
اغلب زمانی که یک سازمان نتایج منفی در برابر اقدام به یک پروژه توصیه شده دریافت می کند، این اتفاق می افتد. سازمان های غیر انتفاعی که زمان و انرژی زیادی را صرف مطالعه امکان سنجی می کنند، ممکن است احساس کنند که اگر پروژه ادامه یابد، تلاش هایشان بیهوده خواهد بود.
این ایده که نتایج مطالعه امکان سنجی مهم نیست، تصور اشتباه و رایج است.
با این وجود، اقدام همراه با بی اطلاعی می تواند عواقب جدی ای داشته باشد که عمدتا موجب هدر رفتن زمان و تلاش می شود (که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد).
کمپین های بزرگ به طور کلی عمومی هستند. ایجاد یک کمپین ناموفق می تواند منجر به از بین رفتن اعتماد بین سازمان شما و جامعه شود.
دیدگاه اهداگران را نیز در نظر بگیرید. آنها می خواهند مطمئن شوند که به هدایای آنها اهمیت داده می شود. اگر سازمان شما نمی تواند اهداف کمپین خود را تحقق بخشد، ممکن است این سوال را مطرح کند که چگونه می خواهد هدیه اهداگران را مدیریت کند.
راه حل:
یک مطالعه امکان سنجی(طرح توجیهی)، صرف نظر از نتایج آن، فرصتی برای رشد سازمان غیر انتفاعی شماست. مهم این است که قبل از تصمیم گیری درباره کمپین، به طور جدی نتایج را مورد توجه قرار دهید، حتی اگر بسیار مثبت باشند.
از هر چه که از ذینفعان اصلی خود یاد می گیرید می توانید برای تقویت سازمان خود استفاده کنید. تا زمانی که یک ذهنیت باز داشته باشید، مطالعه امکان سنجی(طرح توجیهی) شما در نهایت باعث بهبود وضعیت سازمان غیر انتفاعی شما خواهد شد.
به این ترتیب، تعبیر نتایج منفی مطالعه امکان سنجی(طرح توجیهی) به اتلاف وقت یا انرژی، یک تعبیر نادرست است. این مطالعات برای کمک به شما و ارائه نتایج مفید برای شما طراحی شده اند و می توانید از آن به نفع خود استفاده کنید.
6. نادیده گرفتن مطالعه امکان سنجی(طرح توجیهی) به طور کلی (یعنی عدم انجام مطالعه)
اشتباه:
بسیاری از سازمان های غیر انتفاعی فکر می کنند که مطالعه امکان سنجی بخشی ضروری از کمپین سرمایه یا تلاش های جمع آوری کمک مالی نیست.
در واقع در برخی شرایط ممکن است درست باشد. اما اگر غیر انتفاعی شما یک سازمان بزرگ است که چندین کمپین موفق را پشت سر گذاشته است، آنوقت احتمالا نیازی به انجام مطالعه امکان سنجی ندارید.
با این حال، اگر این گونه نیست، به احتمال زیاد به یک مطالعه امکان سنجی(طرح توجیهی) نیاز خواهید داشت تا تعیین کنید که آیا این کمپین در راستای کسب بهترین منافع برای سازمان غیرانتفاعی شما قرار دارد یا خیر.
راه حل:
یک مطالعه امکان سنجی(طرح توجیهی) فقط به منظور تعیین اینکه آیا ایجاد کمپین امکان پذیر است یا خیر، نیست. بلکه به این معنی است که چگونه این کار باید انجام شود.
علاوه بر این، بازخوردی که در مصاحبه دریافت می کنید می تواند بر اساس آنچه که تاثیرگذارترین ذینفعان شما باید بگویند، به شما در تقویت سازمان و استراتژی جمع آوری کمک مالی کمک کند.
در اینجا برخی از مزایای مطالعه امکان سنجی(طرح توجیهی) را ذکر خواهیم کرد. مطالعه امکان سنجی در یک سازمان غیر انتفاعی می تواند به دلایل ذیل مورد استفاده قرار گیرد:
• پرورش روابط عمیق تر با حامیان
• ارزیابی نقاط ضعف در زیرساخت سازمان شما
• سرمایه گذاری در نقاط قوت سازمان غیر انتفاعی شما
• توسعه و تهیه یک طرح پیشنهادی برای اخذ پشتیبانی
• بهبود استراتژی جمع آوری کمک مالی
• تعیین بهترین راه ممکن برای رسیدن به هدف کمپین
• تدارک منطقی کمپین؛ شامل زمان بندی و تعیین اهداف جمع آوری کمک مالی
• ایجاد تیم رهبری
• برانگیختن حامیان و اهداگران قبل از شروع کمپین
بدین ترتیب، اگر آماده استفاده از مزایایی که در اختیار دارید هستید، آن وقت یک مطالعه امکان سنجی(طرح توجیهی) برای سرمایه گذاری سازمان شما می تواند مفید باشد.
در نهایت، شایان ذکر است که مطالعه امکان سنجی(طرح توجیهی)، شانس شما برای انجام یک کمپین موفق را افزایش می دهد و به شما کمک می کند تا پایه و اساس قوی تری برای تلاش های جمع آوری کمک های مالی خود بسازید.
منبع: www.neoncrm.com
ترجمه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد.