احداث واحد تولید لوله کاروگیت

احداث واحد تولید لوله کاروگیت

لوله کاروگیت دوجداره برای اولین بار در سال ۱۹۶۵ در آمریکا ساخته شدند و اولین تحقیقات آن از سال ۱۹۶۰ در موسسه تحقیقات کشاورزی آمریکا شروع شد و به دنبال موادی بودند که هم از پلاستیک ساخته شده باشند هم بتوانند فشار خاک را برای مدت طولانی زیر خاک تحمل کنند و هم قیمت بالایی نداشته باشند و برای اولین بار در ورودی زهکشی آب مزرعه ها استفاده شد. این اولین تجربه آن ها بسیار موفقیت آمیز بود و سرعت کار را به میزان قابل توجهی افزایش داد و انتقال سیالات را به میزان زیادی ساده کرد. بعد از آن تحقیقات زیادی برای بهتر کردن ظاهر لوله-ها در طول سال¬های مختلف انجام شد تا اینکه لوله ها به شکل های امروزی رسیدند و در آینده امکان این را پیدا کرده اند که بیشتر با دانش روز هماهنگ شوند و حتی امکان نصب لیزر برروی آن ها هم فراهم شود.
موارد استفاده لوله کاروگیت به دلیل استحکام و انعطاف پذیری بالایی که دارد برای زهکشی آب، در زیر پل ها، حمل مواد اسیدی و بازی، لوله های فاضلاب آدم رو، پساب های صنعتی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد ولی استفاده عمده آن ها در جهان و ایران در لوله های فاضلاب است و به همین دلیل به این مدل از لوله، لوله فاضلاب هم گفته می شود.
یکی از مزایای این لوله نسبت به بقیه لوله ها زبری کم آن است که باعث می شود در مواردی مانند لوله فاضلاب که حاوی مواد جامد است، مواد در داخل لوله رسوب نکند و همچنین دفع فاضلاب با تولید اسیدسولفوریک همراه است که این لوله ها در برابر اثرات مخرب آن مقاوم هستند. یکی از قابلیت¬های دیگر این لوله ها توانایی تحمل فشارهای سطحی و بار زنده و مرده است که این تحمل فشار از ساختار حلقوی آن نشآت می گیرد. یکی از مشکلات لوله های زیرزمینی طول عمر آن ها محسوب می شود ولی این لوله ها عمری طولانی دارند و معمولاً می توان از عمر این لوله به مدت ۵۰ – ۱۰۰ سال مطمئن بود. انواع پلاستیکی لوله کاروگیت می تواند بیشتر از مدل های دیگر ph خاک را تحمل کند و برای این مورد مناسب و مقاوم تر است. هنگامی که سیال از درون این لوله ها عبور می کند دارای فشار بار داخلی نیست و به همین علت مانند یک جوی زیر زمینی سیال به راحتی در آن جریان پیدا می کند و نسبت به لوله های فولادی، چدنی و بتنی وزن کم تری دارند. در ساخت لوله کاروگیت از مواد Anti-uv استفاده می شود و به همین دلیل در برابر اشعه ماورا بنفش مقاوم هستند. این لوله ها چون ارزش غذایی ندارند در برابر جوندگان و میکروارگانیسم ها نیز از خود مقاومت نشان می دهند و شرایط آب وهوایی مختلف مانند گرمای تا ۵۰ درجه سانتی¬گراد و سرمای شدید را هم تحمل می کنند؛ هم چنین به علت داشتن خواص الاستومری بالا می¬تواند سازگاری خوبی با شرایط غیر هم تراز و نامتعارف داشته باشد.

 

کشور ایران در زمینه ساخت لوله های کاروگیت تولید شده از پلی اتیلن به دلیل وجود منابع پتروشیمی با هزینه کمتری تولید می شود و به همین دلیل دارای مزیت رقابتی نسبت به سایر کشورهای همسایه است. از این رو کشورهایی مثل عراق، امارات، پاکستان، افغانستان و غیره را می توان به عنوان مقاصد صادراتی محصول موردنظر طرح در نظر گرفت. در چند سال گذشته پس از تصویب طرح های مربوط به زهکشی آب مزرعه ها، لوله کشی فاضلاب ، جمع آوری پسآب های صنعتی ، تقاضا برای این نوع لوله ها نیز افزایش یافته است. در سالهای گذشته شرکت‌های تولیدکننده با ظرفیت عملی تقریبی 80 درصدی در حال فعالیت بوده که با پیش‌بینی صورت گرفته، می‌توانند مقداری از کمبود سال‌های آتی را از طریق افزایش تولید پوشش دهند اما برای باقیمانده آن، نیاز به افزایش ظرفیت تولیدی احساس خواهد شد که احتمالا باید بازیگر یا بازیگران جدیدی برای تولید این محصول وارد بازار شوند. به نظر می‌رسد افزایش تقاضا در کشور، زمینه سرمایه‌گذاری برای این طرحها فراهم خواهد شد.
بنابراین بر اساس نتایج حاصل شده از مطالعات حاضر، سرمایه‌گذاری در زمینه تولید این محصول، می‌تواند از دیدگاه بازار دارای توجیه باشد. هزینه‌های سرمایه‌گذاری کل برای راه‌اندازی این واحد تولیدی معادل 756,101 میلیون ریال شامل 316,069 میلیون ریال سرمایه در گردش و 440,032 میلیون ریال سرمایه‌گذاری ثابت طرح است لذا نرخ بازده داخلی طرح از دیدگاه کل سرمایه‌گذاری (IRR) معادل80.37 درصد و دوره بازگشت سرمایه عادی با در نظر گرفتن فاز ساخت 5 سال است.

 

 

تهیه شده در گروه مطالعات راهبردی سپینود شرق

نظرتان را ثبت کنید