احداث واحد تولید لاستیک خودرو

احداث واحد تولید لاستیک خودرو

تایر در عملکرد و کیفیت سواری خودرو نقش به‌سزایی دارد، اما اغلب در نگاه عموم جایگاه حساس تایر جدی گرفته نمی‌شود و همین امر سبب بروز مشکلات دیگر برای رانندگان می‌شود. تایرها را می‌توان به روش‌های مختلف و متنوعی دسته‌بندی کرد، اما مهم‌ترین دسته‌بندی‌ها برای انتخاب تایر مناسب خودروی سواری نوع ساخت و شرایط کاربرد است. در ادامه به توضیح هر یک از این دسته‌بندی‌ها می‌پردازیم.
مدت زیادی از زمانی‌که تایرهای تیوب‌دار در ایران رواج داشتند نمی‌گذرد، اما به مرور و با ورود خودروها و تکنولوژی‌های جدید به کشور تایرهای بدون تیوب یا به اصطلاح «تیوب‌لس» جای نمونه‌های گذشته را گرفتند. در تایرهای بدون تیوب برخلاف گذشته، هوا میان تایر و رینگ محبوس می‌شود و این امر موجب می‌شود که درصد پنچری‌های ساده تاحد زیادی کاهش یابد. به‌طور کلی تایرهای بدون تیوب از لحاظ نوع ساخت به سه دسته‌ی رادیال، بایاس مورب و بایاس کمربندی تقسیم می‌شوند.

تا سال 1400 تعداد 7 واحد با ظرفیت اسمی تولید 136,125 تن سالانه لاستیک خودرو ساده ثبت شده‌اند که بر اساس بررسی گزارش عملکرد این واحدها در کدال، با 90% ظرفیت فعالیت داشته و تولید واقعی آنها برابر با 122,513 تن در سال میباشد. همچنین پیشبینی میگردد طی سال‌های آینده میزان عرضه کمتر از میزان تقاضا بوده و تولیدات کشور پاسخگوی نیاز مصرفکنندگان نمیباشد. البته توجه به این نکته ضروری است که رویه کمبود عرضه لاستیک خودرو در سال‌های پیش رو با روند کاهشی همراه بوده و امکان دارد در سال‌های آتی میزان عرضه بیشتر از تقاضا باشد. از طرفی با برداشتن محدودیت برای صادرات تایر خودرو و روند کلی افزایشی واردات این محصول در کشورهای پاکستان و روسیه، نشاندهنده فراهم شدن بازار خارجی مناسب‌تر و تقویت تقاضا برای تولیدات داخلی این محصول است.
با توجه به مواردی مانند کمبود پیشبینی شده برای بازار در سالهای آتی، متوسط ظرفیت اسمی سایر واحدهای فعال و در حال احداث و همچنین فضای موجود جهت احداث واحد موردنظر طرح، ظرفیت سالانه طرح را میتوان حدود 390 هزار حلقه معادل 4 هزار تن در نظر گرفت. بنابراین بر اساس نتایج حاصل گردیده از مطالعات حاضر، سرمایه‌گذاری در زمینه تولید محصول از دیدگاه بازار دارای توجیه می‌باشد.
به نظر می‌رسد موقعیت جغرافیایی منطقه و شرایط اقلیمی کشورهای حاشیه خلیج فارس و خواص فیزیکی اشاره شده، افزایش فعالیتهای عمرانی در آینده‌ای نزدیک، و همچنین افزایش تقاضا در بخش مسکن ، زمینه سرمایه‌گذاری برای این طرحها فراهم خواهد شد. هزینه‌های سرمایه‌گذاری کل برای راه‌اندازی این واحد تولیدی معادل 2,081,683 میلیون ریال شامل 574,428 میلیون ریال سرمایه در گردش و 1,507,255 میلیون ریال سرمایه‌گذاری ثابت طرح است لذا نرخ بازده داخلی طرح از دیدگاه کل سرمایه‌گذاری (IRR) معادل70.28 درصد و دوره بازگشت سرمایه عادی با در نظر گرفتن فاز ساخت 6 سال است.

 

تهیه شده در گروه مطالعات راهبردی سپینود شرق

نظرتان را ثبت کنید