طرح توجیهی احداث واحد صنعتی تولید کک نفتی کلسینه شده

طرح توجیهی احداث واحد صنعتی تولید کک نفتی کلسینه شده

طرح توجیهی احداث واحد صنعتی تولید کک نفتی کلسینه شده

 

خلاصه طرح کک نفتی کلسینه شده


امروزه با كاهش كیفیت نفت خام (افزایش میزان سولفور و تركیبات فلزی و سنگین تر شدن آن) فرایندهای ارتقاء نفت سنگین به صورت جدی تری مورد بررسی قرارگرفته‌اند. در میان فرآیندهای مختلف ارتقاء نفت سنگین، فرایند ككینگ تاخیری به دلیل هزینه سرمایه گذاری پایین و سهولت عملیات، كاربرد وسیعی داشته است به طوری كه 59,34% ظرفیت جهانی به این فرایند اختصاص یافته است.
کک نفتی کلسینه شده با حرارت دادن یا کلسینه کردن کک نفتی خام در دماهای بالاتر از ۱۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تولید می‌شود. کک نفتی کلسینه شده از طریق انجام عملیات کلسینه کردن بر روی کک خام به دست می آید. در طی این فرایند، بخشی از ناخالصی های کک مثل مواد فرار و رطوبت موجود در کک خام از ماده خارج‌شده و در حقیقت درصد وزنی کربن افزایش می یابد. این ماده همچنین حاوی مقداری گوگرد و فلزات سنگین مثل نیکل و وانادیم می باشد. این محصول در اصطلاح کک نفتی پر سولفور یا گرافیت پر سولفور نیز گفته می شود.
فرایند ككینگ تاخیری از یك سو فرایند ارتقا كیفیت مهم و متداول در پالایشگاه های دنیا می باشد و از سوی دیگر تأمین كننده كك مورد نیاز صنایع می باشد. كك به عنوان محصول جانبی این فرایند برای صنایعی مانند آلو مینیوم سازی و فولاد از اه میت بسیار زیادی برخوردار است و در بسیاری از صنایع دیگر هم مورد استفاده قرار می گیرد. در ایران با توجه به پیش-بینی رشد صنایع آلو مینیوم سازی و فولادسازی، رشد مصرف این ماده در كشور مورد انتظار است. این در حالی است كه تمام كك مورد نیاز كشور از خارج كشور وارد می شود و علیرغم وجود خوراك اصلی این واحد كه ته مانده برج تقطیر خلا پالایشگاه می باشد، هیچ واحد کک سازی در كشور احداث نشده است.
کک نفتی کلسینه شـده که یکی از فرآورده های فرعی و جانبی تقطیر نفت خام می باشد، یك كالای واسطه‌ای است. که در صنایع از جمله صنایع فولادسازی، صنایع برقی، صنایع آلومینیوم، پوشش عایق در کوره، سیلیکون کاربید، مصارف سوختی، صنایع ریخته‌گری، آند سازی ، حفاظت کاتدی و ... کاربرد دارد.

نظرتان را ثبت کنید