امکانسنجی و طرح توجیهی فنی اقتصادی احداث واحد تولید داروهای گیاهی و مکمل های دارویی
امروزه اهمیت گیاهان دارویی و طب ایرانی و شناساندن نقش حیاتی آن در پیشبرد اهداف ملی، منطقهای و جهانی برای تحقق سلامت و نشاط جوامع، خودکفایی دارویی، ایجاد اشتغال، توسعه اقتصادی، امنیت غذایی و حفظ ذخایر ژنتیکی و حضور فعال در بازارهای جهانی بر کسی پوشیده نیست. میلیونها نفر از مردم جهان در زمینه کشت، برداشت فرآوری و سایر جنبههای گیاهان دارویی فعالیت دارند.
حجم تجارت جهانی گیاهان دارویی و فرآوردههای آن به 100 میلیارد دلار در سال رسیده است بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از 80 درصد از مردم جهان برای درمان انواع بیماریها از گیاهان دارویی و یا روشهای طب مکمل و سنتی استفاده میکنند.
کشور ایران مهد استفاده از طب سنتی و داروهای گیاهی است. اما گویا زندگی امروز باگذشته بسیار متفاوت شده است بطوریکه گاه برای درمان بیماریهای بسیار جزئی به پزشک متخصص مراجعه میشود و گاه خودسرانه از داروهای شیمیایی باقدرت اثر بالا و عوارض جانبی فراوان استفاده میشود درحالیکه 75 درصد از مردم فرانسه، 50 درصد از مردم کانادا، 48 درصد از مردم استرالیا و 40 درصد از مردم بلژیک در حال حاضر از داروهای گیاهی برای درمان استفاده میکنند.
در روسیه 4 بیمارستان مخصوص طب سنتی وجود دارد. در چین با جمعیتی بیش از یک میلیارد و سیصد نفر 40 درصد خدمات پزشکی از طریق طب سنتی ارائه میشود. البته ارزانتر بودن هزینه درمان طب سنتی نسبت به درمانهای نوین هم در این زمینه نقش دارد.
در حال حاضر حدود 66 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور در استانهای مختلف، به کشت گیاهان دارویی اختصاص دارد. از مجموع مزارع اختصاصیافته به گیاهان دارویی، حدود 65 هزار تن محصول تولید میشود. در داخل کشور 5 وزارت خانه مهم از مرحله کشت و تولید گیاهان دارویی تا فرآوری و بستهبندی، تحقیق و تولید دارو، مصرف و صادرات گیاهان دارویی نقش مستقیم دارند که هرکدام با سازوکار متفاوت به موضوع نگریسته همچنین تعداد زیادی از مردم از صنوف مختلف و مؤسسات در زمینههای مختلف گیاهان دارویی اشتغال به کاردارند.
این طرح متعلق به شرکت دیموند با ظرفیت 16,300,000 عدد در سال در شهرک صنعتی شکوهیه قم میباشد.
کارفرما:شرکت دارو سازی دیموند