امکان سنجی مقدماتی احداث سیلوی غلات در بندر چابهار
امکان سنجی مقدماتی احداث سیلوی غلات در بندر چابهار
جمهوري اسلامي ايران، ازجمله كشورهايي است كه به لحاظ قرار گرفتن در موقعيت جغرافيايي بسيار مناسب از مزاياي ترانزيتي خوبي بهرهمند بوده و با گسترش شبكه حملونقل و ارتباط مطمئن و كارآمد میتواند از اين مزاياي در راستاي افزايش درآمدهاي ارزي و ارتقاي موقعيت استراتژيك خود در منطقه به نحو مطلوب استفاده كند.
در جنوب ايران خلیجفارس قرار دارد كه كشورهاي عمدهی تولیدکننده نفت جهان را در خود جای داده است. اين منطقه به عنوان گلوگاه انرژي جهان محسوب میشود. در شمال ايران نيز درياي خزر قرار دارد كه بهترين پل ارتباطي ميان كشورهاي ايران، روسيه، قزاقستان، تركمنستان و آذربايجان است و میتواند نقش مهمي در تجارت ميان اين كشورها ايفا كند.
از سوي ديگر ايران از غرب و شرق با كشورهاي عراق، تركيه، پاكستان و افغانستان همسايه است. به عبارتي میتوان گفت ارتباط ايران با ١٥ كشور جهان از طريق مرزهاي آبي و خاكي برقرار میشود و درعینحال نيز ايران به نوبه خود میتواند به عنوان پل ارتباطي ميان اين كشورها (با يكديگر و سایر مناطق جهان) ايفاي نقش نمايد.
سیلو محلی برای نگهداری غلات است که میتواند در حجمهای مختلف و از مصالح گوناگون ساخته شود و از چندین کندو تشکیل میگردد. کندو معمولاً مخزن استوانهای یا چندضلعی برای نگهداری غلات میباشد.
سیلو از کلمه عبریselum گرفتهشده که به یونانی selus نامیده میشود و در زبان اسپانیایی silos خوانده میشود. تاریخچه سیلو به انقلاب صنعتی اروپا برمیگردد. در سال ۱۸۱۹ اولین سیلو جهان توسط مهندسان فرانسوی با استفاده از آجر و سایر مصالح بنایی ساخته شد. قبل از آن انبارهای ساده برای ذخیره مواد غذایی استفاده میگردید.
این طرح متعلق به شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران برای طرح توجیهی واحد تولید احداث سیلوی غلات در بندر چابهار با ظرفیت 333000 تن در سال در شهرستان چابهار میباشد.