طرح توجیهی احداث کارگاه تولید آند کربنی

طرح توجیهی احداث کارگاه تولید آند کربنی

گروه ها :
تاریخ پروژه : بهار99

طرح توجیهی احداث کارگاه تولید آند کربنی

خلاصه طرح آند کربنی
آندهای کربنی، بلوک‌های کربنی بزرگی هستند که در طی فرآیند تولید آلومینیوم به میزان تقریبی 450 کیلوگرم در هر تن آلومینیوم مصرف می‌شوند. آندها از مخلوط کک نفتی کلسینه شده و قیر قطران زغال‌سنگ و پخت در دماهای بالا تولید می شوند.
آلومینیوم، کاربردی ترین فلز بعد از آهن است و تقریباً در تمامی بخش¬های صنعت دارای اهمیت است. آلومینیوم سومین عنصر فراوان در پوسته زمین می‌باشد و بیشترین نرخ رشد مصرف را در میان فلزات در طی سه دهه اخیر دارا بوده است که این امر به دلیل ویژگی‌های برتر آلومینیوم همچون سبکی وزن، سازگاری با محیط‌زیست و قابلیت تبدیل به مواد متنوع می‌باشد. این ویژگی ها، آلومینیوم را به عنوان یک فلز استراتژیک برای کشورهای مختلف بدل کرده است.
آلومینیوم بیشترین رشد تقاضا را در میان فلزات صنعتی در جهان تجربه می‌کند و ایران نیز از پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به یکی از اصلی‌ترین نقش‌آفرینان بازار این فلز در جهان برخوردار است.
طبق برنامه چشم‌انداز توسعه کشور ایران، قرار است ظرفیت تولید شمش آلومینیوم در ایران به یک میلیون و 5۰۰ هزار تن برسد درحالی‌که هم اکنون ظرفیت سالانه تولید شمش این فلز، حدود ۴۵۰ هزار تن در سال و تولید واقعی شمش این فلز در سال 1397 کمتر از 300 هزار تن در سال بوده است و یکی از دلایل این تفاوت میان ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی و فاصله زیاد تا چشم‌انداز تعیین‌شده، عدم دسترسی کافی به مواد اولیه اصلی این صنعت می‌باشد که یکی از این مواد، آند کربنی است و لزوم سرمایه‌گذاری در این بخش را به اثبات می‌رساند. به ازای تولید هر هزار تن آند 3 شغل مستقیم و حدود 50 شغل غیرمستقیم ایجاد می¬شود.
این طرح متعلق به شرکت آلومینای ایران (مجتمع جاجرم) برای تولید 65,000 تن آند کربنی در سال می باشد.

نظرتان را ثبت کنید