امکان سنجی و طرح توجیهی فنی اقتصادی طرح توسعه تولید منیزیم
امکان سنجی و طرح توجیهی فنی اقتصادی طرح توسعه تولید منیزیم
با توجه به افزايش مصرف منيزيم در صنايع مختلف توجه به توليد منيزيم در کارآمدي اقتصاد جهاني ضروري ميباشد. از اين رو منيزيم در ليست مواد خام و فلزات استراتژيک اتحاديه اروپا قرار گرفته و بازار اروپا را به هدفي براي توليدات کشور چين تبديل کرده و در آمريکا نيز چنين مصوباتي در خصوص قرار دادن منيزيم در ليست مواد خام و فلزات استراتژيک وجود دارد.
فلز منيزيم به دو روش الکتروليز و حرارتي توليد شده که هر کدام داراي مزايا و معايبي بوده و با توجه به موقعيت کشورهاي توليدکننده منيزيم و دسترسي آنها به منابع منيزيم و انرژي، يکي از اين روشها مورد استفاده قرار ميگيرد.
امروزه بيش از 80 درصد منيزيم جهان با روش حرارتي پيجن توليد می شود. در حال حاضر کشور چين به عنوان بزرگترین توليدکننده منيزيم دنيا از روش حرارتي پيجن با سوخت زغالسنگ استفاده مينمايد که ايجاد آلودگي زیستمحیطی و انتشار گازهاي گلخانهاي در اين فرآيند موجب بروز نگرانيهايي در سطح بينالمللي ميشود.
اين موضوع کشور چين را با معضلاتي روبرو ساخته و با اعتراض نهادهاي بینالمللی و ساير کشورها براي رعايت استانداردهاي زیستمحیطی و اصلاح فرآيند رو به رو نموده كه اين امر سبب تعطيلي برخي از کارخانهها در اين کشور شده و فقدان منابع گازي در کشور چين يکي از مهمترین معضلات پيش روي اين صنعت بوده و توليد منيزيم را به سمت کشورهايي با منابع سرشار گازي مانند ايران میکشاند.
از نقاط قوت استفاده از انرژي گاز طبيعي در اين فرآيند علاوه بر کاهش سطح آلايندههاي توليد شده، کاهش هزينههاي انرژي مصرفي بوده که با کاهش هزينههاي توليد و عرضه محصول، موفقيت تجاري محصول در بازارهاي جهاني را تضمين کرده و قيمتي قابل رقابت با محصول مشابه توليد چين ارائه ميدهد.
این طرح مربوط به شرکت صنایع فروآلیاژ ایران برای طرح توجیهی فنی اقتصادی طرح توسعه تولید منیزیم به ظرفیت اسمی 12 هزار تن در شهرستان ازنا در استان لرستان میباشد.
این پروژه امکانسنجی و طرح توجیهی توسط موسسه سپینود شرق بوده و همچنین میتوانید سایر پروژه ها را در زمینه های دیگر ملاحظه نمایید .