طرح توجیهی مقدماتی گردشگری دریایی (رستوران- اتوبوس- هتل روی آب)

طرح توجیهی مقدماتی گردشگری دریایی (رستوران- اتوبوس- هتل روی آب)

تاریخ پروژه : زمستان 96
کارفرما : دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد

طرح توجیهی مقدماتی گردشگری دریایی (رستوران- اتوبوس- هتل روی آب)

کارفرما: دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد

محل پروژه: منطقه آزاد انزلی

 

کارفرما:سازمان مناطق آزاد

چکیده طرح مقدماتی

یکی از ظرفیت‌های بالقوه در گردشگری ایران؛ دریا و ساحل است که هم ابعاد گسترده‌ای برای سرمایه‌گذاری دارد و هم از جذابیت بالایی توریستی برخوردار است. امروزه در اغلب کشورهای دنیا توجه به تورهای دریایی؛ حمل‌ونقل دریایی؛ ورزش‌ها و تفریحات آبی؛ غواصی و سایر سرگرمی‌های مرتبط با ساحل و فراساحل در صدر برنامه‌های گردشگری قرار دارد. در کشور ما هم چند سالی است که به این موضوع پرداخته‌شده، هرچند نیازمند توجه جدی است.

در حال حاضر با توسعه مناطق آزاد و گسترش فضای تجارت و بازرگانی، نیاز جهت احداث زیرساخت‌های کسب‌و‌کار از قبیل فضاهای اداری و تجاری ایجاد شده است. این نیازها زمانی پررنگ‌تر می‌شود که تمایل توریست‌ها و گردشگران تفریحی و تجاری جهت اقامت‌های چندروزه افزایش ‌یابد. لذا بهره‌مندی از پتانسیل‌های بالفعل دریایی جهت رونق صنعت توریسم و ایجاد مراکز گردشگری و تفریحی دریایی باعث جذب گردشگران داخلی و خارجی و رونق صنعت توریسم و گردشگری می‌شود. از طرفی احداث چنین اقامت‌گاهایی باعث رونق اقتصادی منطقه و کاهش بیکاری در آن منطقه می‌شود. 

منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد در بخش جنوبی دریای خزر و مرکز اقتصادی شمال ایران با مساحت 8609 هکتار و 40 کیلومتر نوار ساحلی و جمعیت بیش از 30 هزار نفر است. برخورداری از آب‌وهوای معتدل، طبیعت جذاب، سواحل زیبای دریای خزر، مراکز تفریحی مانند مرکز تفریحی دریایی، اسکله قایقرانی تفریحی (مارینا)، آکواریوم، باغ پرندگان، مجتمع ورزشی، مجتمع‌های مسکونی، مراکز گردشگری مجهز، مجتمع‌های تجاری، منطقه صنعتی با امکانات زیربنایی برای ایجاد واحدهای صنعتی HiTech، نانو و الکترونیک، پردازش و بسته‌بندی محصولات کشاورزی، وسایل پزشکی و نوری ازجمله مزایای فوق‌العاده و از جذابیت‌های سرمایه‌گذاری در این منطقه بشمار می‌روند که باعث شده‌ منطقه آزاد انزلی به عنوان یک فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شود. عوامل فوق الذکر در کنار مشوقهایی نظیر معافیت‌های مالیاتی 20 ساله بر درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی، معافیت مالیات بر ارزش افزوده، مستثنی بودن از مقررات واردات و صادارت سرزمین اصلی، آزادی ورود و خروج سرمایه و سود حاصل از سرمایه‌گذاری و فضای کسب و کارسهل وآسان نسبت به سرزمین اصلی، بستر بسیار مناسبی برای انواع فعالیت‌های اقتصادی سودآور در حوزه‌های مختلف می‌باشد.

 قرار‌گیری منطقه آزاد انزلی­در  شمال کشور به‌عنوان توریست‌پذیرترین منطقه در کل کشور ایران، لزوم احداث مجتمع‌های اقامتی و تفریحی را برای گردشگران تفریحی و تجاری داخلی و خارجی بیش‌ازپیش نمایان می‌کند. منطقه آزاد انزلی به‌عنوان یکی از قطب‌های تجارت و بازرگانی ایران سهم بالایی در حمل‌ونقل زمینی در کشور را دارد همچنین مزایا و مشوق‌های منطقه آزاد، فرصت‌های تجاری ویژه‌ای برای بازرگانان و هیئت‌های تجاری و اقتصادی ایران و کشورهای هم‌جوار ایجاد نموده است. این نیازها با توسعه فعالیت‌های منطقه آزاد به‌طور فزاینده‌ای خودنمایی خواهد نمود.

تردد حدود 11 میلیون دستگاه انواع خودرو، ورود حدود 300 هزار گردشگر و حدود 60 هزار متقاضی شناور تفریحی در بندر انزلی در سال 1396  نشان می‌دهد که تمایل گردشگران برای تفریح و اقامت در بندر انزلی رو به رشد بوده و این امر نشان‌گر پتانسیل بالای این منطقه به سرمایه‌گذاری جهت ایجاد رفاه و تسهیل امور گردشگران تفریحی و تجاری دارد. لذا سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت گردشگری دریایی در مناطق با ظرفیت گردشگر و توریست بالا، مانند مناطق توریست‌پذیر گردشگری یا مناطق تجاری می‌تواند نقش بسزایی در گسترش منطقه آزاد انزلی و درنتیجه افزایش اشتغال‌زایی و کاهش بیکاری داشته باشد.

هدف از اجرای این طرح ساخت و بهره‌برداری از یک فروند کشتی تفریحی در منطقه آزاد انزلی جهت گشت­های تفریحی در آب‌های دریای خزر در اطراف بندر انزلی می‌باشد. به‌طورمعمول این گشت‌ها به همراه پذیرایی همراه با موزیک زنده، جنگ شادی، برنامه‌های شاد و مهیج می­باشد.

برای تحقق این امر یک فروند کشتی کاتاماران با ظرفیت حمل 200 نفر در نظر گرفته شده‌است. این شناور مقرر است تا در آب‌های ساحلی منطقه آزاد انزلی و جهت گردشگران دریایی در آب‌های ساحلی مورداستفاده قرار بگیرد. مقرر است تا در این شناور با استفاده از طراحی مناسب فضایی دل‌انگیز برای گردشگران دریایی فراهم شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری ثابت طرح حاضر حدود 94.5 میلیارد ریال بوده که با در نظر گرفتن حدود 4.4 میلیارد ریال هزینه‌های قبل از بهره‌برداری‌،3.6 میلیارد ریال هزینه سرمایه در گردش و حدود 14.4 میلیارد ریال هزینه سود دوران مشارکت مجموع هزینه‌های سرمایه‌گذاری این طرح حدود 117 میلیارد ریال خواهد بود. دوره ساخت طرح 1 ساله و دوران بهره‌برداری از طرح 10 سال در نظر گرفته‌شده است. بر این اساس نرخ بازده داخلی سرمایه‌گذاری حدود 37.2 و نرخ بازده داخلی سرمایه‌گذار 62.5 درصد می‌باشد لذا دوره بازگشت سرمایه حدود 3.8 سال محاسبه‌شده است. بر اساس مطالعات حاضر سرمایه‌گذاری در پروژه گردشگری دریایی (رستوران-اتوبوس دریایی) از توجیه‌پذیری اقتصادی بالایی برخوردار خواهد بود.

خلاصه طرح توجیهی احداث گردشگری دریایی انزلی

طرح توجیهی گردشگری دریایی انزلی

لیست پروژه های بسته سرمایه گذاری مناطق آزاد  

نظرتان را ثبت کنید