امکان‌سنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی- کشتی مسافربری

امکان‌سنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی- کشتی مسافربری

تاریخ پروژه : زمستان 93
کارفرما : شرکت تعاونی حمل و نقل دریایی مروارید خلیج فارس گناوه

امکان‌سنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی- کشتی مسافربری

کارفرما: شرکت تعاونی حمل و نقل دریایی مروارید خلیج فارس گناوه

تاریخ پروژه: زمستان 93

مقدمه

ارتباط حمل و نقل با کلیه بخش‌های اجتماعی- اقتصادی موجب شده است تا این فعالیت از ارکان اصلی اقتصاد و تجارت و زندگی اجتماعی به حساب آید، به طوری که حیات و رشد اقتصادی تا حد بسیار بالایی وابسته به آن بوده و حتی می‌توان گفت بدون آن رشد اقتصادی میسر نبوده و اختلال در کل سیستم تولید، توزیع و مصرف بوجود خواهد آمد.
عده‌ای از دانشمندان، حمل و نقل و ارتباطات را نتیجه حرکت حاصله از رابطه مکانی عرضه و تقاضا با مراکز تولید و مصرف کالا و خدمات می‌دانند و عده‌ای دیگر حمل و نقل را جریان آمد و شد و یا حرکت انسان و کالا بین مناطق بارخیز و بارپذیر و مسافر خیز و مسافرپذیر بلا استفاده از تسهیلات و تاسیسات حمل و نقل می‌دانند.
وجود یک شبکه حمل و نقل کارا می‌تواند مایه تشویق تولیدکنندگان و سرمنشاء ایجاد تقسیم کار در جامعه باشد زیرا از یک طرف مواد خام و کالاهای واسطه، با کمترین هزینه به کارخانه می‌رسد و از طرف دیگر دستیابی به بازارهای مصرفی و کانون‌های جمعیتی دوردست آسان‌تر می‌گردد. بنابراین بهبود شبکه حمل و نقل می‌تواند عاملی در جهت کاهش بهای تمام شده کالاها و خدمات و در نهایت رسیدن به سطح بالای توسعه اقتصادی باشد.

هدف از اجرای طرح توجیهی

 خرید کشتی مسافربری به ظرفیت 180 نفر مسافر در مسیر گناوه–خارک می‌باشد. تجارب موفق مناطق آزاد جهان در عرصه‌های اقتصادی، حاصل تلاش و توجه آنها به توسعه تجارت و بازرگانی و افزایش سهم آنان در تجارت جهانی است. در شرایطی که تحولات اقتصادی شتابان به سوی تغییرات اساسی در حرکت است، مناطق آزاد کشور از جایگاه ویژه‌ای در گسترش فعالیت های تجاری و رقابت آمیز ساختن کسب و کار برخوردار می باشند و نقش مهمی را در توسعه اقتصادی منطقه ایفا می‌نمایند.

حمل و نقل دریایی شاخه‌ای از بخش حمل و نقل است که در توسعه تجارت خارجی نقش مهمی ایفا می‌کند.این شاخه از حمل‌ و‌ نقل به واسطه داشتن مزیت‌هایی از جمله هزینه پایین حمل کالا و خدمات، پرداخت وجه در مقابل اسناد معتبر و سرعت عمل و رساندن کالا و خدمات از تولید کننده به مبادی ورودی کشور از مناسب‌ترین روش‌های حمل و نقل به شمار می‌آید.حمل و نقل مسافر دریایی در توسعه کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و تعامل توسعه اقتصادی و سیستم حمل و نقل غیرقابل انکار می‌باشد. اهمیت قابل توجه بخش حمل و نقل مسافر دریایی و میزان مصرفی که از سرمایه‌گذاری‌های دولتی و خصوصی به خود اختصاص خواهد داد نشان‌گر میزان موفقیت آن خواهد بود.

تهیه شده در موسسه مطالعاتی سپینود شرق

لیست پروژه های طرح توجیهی انجام شده در حوزه خدمات


آرشیو خلاصه طرح توجیهی

نظرتان را ثبت کنید