امکانسنجی -طرح توجیهی فنی اقتصادی- احداث واحد تولید آبمیوه گازدار و کنسانتره
کارفرما: شرکت عالیفرد (سن ایچ)
هدف از اجرای طرح توجیهی انجام شده، ایجاد واحد تولید آبمیوه (گازدار و بدون گاز) و ماءالشعیر در استان تهران- شهرک صنعتی فیروزکوه به منظور توسعه فعالیت شرکت عالیفرد (سن ایچ) میباشد.
شرکت عالیفرد بهعنوان یکی از شرکتهای خوشنام در عرصه تولید انواع آبمیوه، کنسانتره و شربت در سال 1357 در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه کار خود را شروع نمود. در حال حاضر شرکت در زمینه تولید انواع آبمیوه در بستهبندیهای تتراپک و کامبی بلاک، انواع کنسانتره و انواع شربت در بستهبندی شیشه و گالن فعالیت مینماید.
روش تولیدآبمیوه گازدار
آبمیوههای پاکتی، دارای حجمی از آبمیوه طبیعی در کنار برخی ترکیبها و افزودنیهای دیگر هستند. معمولاً حدود 20 درصد آبمیوههای گازدار را آب خود میوه و سایر آن را آب، شکر، اسانس و ویتامینهایی مانند ویتامین C تشکیل داده است. ضمن اینکه مقداری گازکربنیک یا همان CO2 هم به این آبمیوههای گازدار اضافه شدهاند. گازکربنیک، گازی است که در نوشابهها یا کولاها هم از آن استفاده میشود.
معمولاً در روند تولید آبمیوههای گازدار از اسانس میوهای که قرار است محصول نهاییاش را روانه بازار بکنند هم استفاده میشود. یعنی مثلاً برای تهیه شربت یا نوشیدنی گازدار هلو، پرتقال، سیب یا انگور، در کنار آب خود میوه از اسانس آن هم برای تقویت طعم و بوی محصول استفاده میکنند تا حس دهانی بهتری به مصرفکننده هنگام نوشیدن آن دست بدهد. این اسانسها ضرری ندارند و فقط به تقویت طعم نوشیدنیها کمک میکنند.
آبمیوههای گازدار بر پایه آب طبیعی و کنسانتره میوهها تولید میشوند و از این رو، ارزش تغذیهای آنها به مراتب از سایر نوشابههای گازدار بیشتر است. به طور کلی، مصرف آبمیوههای گازدار به دلیل 20 درصد کنسانتره میوهای که دارند، از نوشابههای کلاسیک یا همان کولاها که فاقد هرگونه ارزش تغذیهای هستند و فقط پوکی استخوان و اضافهوزن در پی خواهند داشت، بهتر است. بد نیست این را هم بدانید که رنگهای موجود در کولاها، رنگهای کاملا مصنوعی هستند و از این بابت هم مصرف آنها در مقایسه با آبمیوههای گازدار، چندان مورد توصیه نیست.
تهیه شده در موسسه مطالعاتی سپینود شرق
لیست پروژه های طرح توجیهی انجام شده در حوزه بخش غذایی، کشاورزی و صنایع تبدیلی