امکانسنجی یاطرح توجیهی فنی اقتصادی توسعه کارخانه کیسه پلیپروپیلن
کارفرما: شرکت کیسه سپهر بافت
طرح توجیهی فنی اقتصادی توسعه کارخانه تولید کیسه پلیپروپیلن هدف از اجرای این طرح توجیهی توسعه واحد تولید گونی پروپیلن لمینیت به ظرفیت 10500 تن (که از این تولید، به مقدار 3570 تن به عنوان مواد اولیه محصول AD STAR در نظر گرفته میشود) و کیسه AD STAR به ظرفیت 3500 تن، واقع در استان اصفهان میباشد.
گونی، کیسههایی است که از نوارهای باریک از جنس پلیمر پلی پروپیلن (که یک فرآورده پتروشیمی است) بافته میشود و اصطلاحاً آن را گونی (کیسه) p.p مینامند. گونی مورد اشاره در طرح توجیهی معمولاً در ابعاد مختلف بسته به نوع مصرف به بازار عرضه میگردد.
كيسه پليپروپيلن به علت داشتن مقاومت زياد و قیمت نسبتاً ارزان، مورد توجه صنعت بستهبندي است. در صنعت آردسازي، پتروشيمي، قند و شكر، سيمان، گچ، كود شيميايي، سموم كشاورزي، محصولات كشاورزي نظير برنج، پياز، سيب زميني و غیره كاربرد فراوانی دارد. با توجه به موارد مصرف و كاربرد آن و با توجه به اينكه اين محصول با استفاده از امكانات داخل كشور يعني صنايع پتروشيمي توليد ميگردد، از اهميت ويژهاي برخوردار است.
الیاف پلیپروپیلن نسبتاً به آسانی به روش ذوب ریسی تهیه میگردند و آسان بودن تولید این نوع الیاف و پائین بودن هزینه تولید استقبال بسیار گستردهای از آن را به همراه داشته است. با بکارگیری مواد بالا برنده مقاومت در مقابل اشعه ماوراء بنفش سعی شده است مقاومت کم پلیپروپیلن در مقابل این اشعه مرتفع گردد. پلی پروپیلن دارای دمای ذوب بالاتر ((175-165 درجه سانتیگراد میباشد. پلیپروپیلن هم مثل پلیاتیلن با روشهای معمول قابل رنگرزی نبوده و به روش رنگرزی توده که در آن قبل از تشکیل الیاف، به پلیمر مذاب اضافه میشود رنگرزی میگردد.
تهیه شده در موسسه مطالعاتی سپینود شرق
لیست پروژه های طرح توجیهی انجام شده در حوزه مصنوعات