برای حرکت رو به جلو و رسیدن به جایگاهی که همواره در رویاها و آرزوهای کسبوکار در ذهنها متبادر میشود و همچنین بقا و ماندگاری در میان سایر شرکتهای رقیب، شاید به جرات بتوان گفت تنها عاملی که موجب استحکام و پایداری در میان سایرین خواهد شد، توجه به اصل نوآوری است. نوآوری یعنی اصل مزیت و به تعبیر دیگر، حرکتی است نامحدود، بدون مرز و رو به جلو.
برای حرکت رو به جلو و رسیدن به جایگاهی که همواره در رویاها و آرزوهای کسب و کار در ذهن ها متبادر می شود و همچنین بقا و ماندگاری در میان سایر شرکت های رقیب، شاید به جرات بتوان گفت تنها عاملی که موجب استحکام و پایداری در میان سایرین خواهد شد، توجه به اصل نوآوری است. نوآوری یعنی اصل مزیت و به تعبیر دیگر، حرکتی است نامحدود، بدون مرز و رو به جلو.
چرا باید به نوآوری روی آورد؟
جمله مشهوری هست که می گوید: «هر چیز تازه ای که می آموزی، شخصیت تازه ای به تو می دهد.» پر واضح است که با جبر حاکم بر بازار و بیم از دست دادن وضعیت مطلوب کنونی در آینده ای نزدیک، زنگ خطر برای صاحبان مشاغل به صدا در آمده و در این میان عامل نوآوری به عنوان محرکی قوی لحظه به لحظه مدیران شرکت ها را تهییج می کند تا با پیروی از آن به دنبال ثبات کسب و کار آتی خود باشند و این باور نیز روزبه روز قوی تر می شود که فقط همسویی با نوآوری می تواند به عنوان کلید رهایی بسیاری از مشکلات اقتصادی، آنها را مرتفع کند. در غیراین صورت این کسب و کارها مجبور خواهند شد دیر یا زود در انتهای صف شکست خوردگان بایستند.
نوآوری با خود شادی، روحیه مضاعف، خلق محصولات جدید، احترام مشتریان، افزایش فروش، رشد سود و تحسین رقبا را به همراه خواهد آورد و استمرار در تثبیت و اجرای آن موجب اعتماد به نفس کارکنان شرکت ها و موسسات خواهد شد.
منابع اصلی ایجاد نوآوری
- توجه به اتفاقات غیر منتظره
- توجه به عدم تجانس ها و تضادها
- توجه به نیازهای هدفمند عامه مردم
- تغییرات در صنعت و بازار کسب و کار
- توجه به علوم جدید در لحظه و آینده
- سرعت عمل در درک تغییرات محتمل زندگی مردم
بدیهی است که نوآوری در اکثر موارد ارتباطی به رشته مرتبط و حوزه تخصصی افراد ندارد و به همین دلیل بزرگان از آن به عنوان عنصری بی حد و مرز نام می برند، زیرا با مطالعه و تحقیق پیرامون آن مشاهده می شود که بسیاری از افراد، خارج از رشته تخصصی خود موفق به خلق نوآوری های بزرگی شده اند از جمله برادران رایت تعمیرکار دوچرخه بوده اند، نه مهندس هوانوردی، خودکار توسط یک مجسمه ساز و پارکومتر به وسیله یک روزنامه نگار ساخته شد و همین طور ده ها مثال دیگر که گواه این واقعیت است که دیدن احتمالات و خارج شدن از حوزه و تفکرات تخصصی توانسته موجب خلق ایده های برتر شود. پس باید برای دستیابی به آنچه همواره در رویا های تان به آن می اندیشید ابتدا تفکرات قدیمی را از خود دور کنید تا پیمانه ذهن تان برای پر کردن افکار و ایده های جدید جای خالی را بیابد.
ایده های جدید در کجا یافت می شوند؟
- افراد شاغل در بخش فروش
- بازارهای جدید بالقوه
- شــــکوه و شکـــایات مراجعه کنندگان
- حوادث و بحران ها
- بازارهای پیرامونی محصولات جدید
- آیین های ملی، فرهنگی، اجتماعی و...
ویژگی های افراد خلاق و نوآور کدامند؟
- کنجکاو و پرسشگر هستند
- خطرپذیرهای شایسته ای هستند
- دائما از فرضیات موجود سوال می کنند
- در زندگی خود، عامل به تغییر هستند
- افرادی شاد و سرزنده هستند
- پشتکار و اعتقاد به ادامه راه تا رسیدن به هدف دارند
- انعطاف پذیرند
- توانایی خلق طرح های نوآورانه را در زمان بسیار اندک دارا هستند
- توانایی فرموله کردن یک مسئله درست را دارند
- توانایی رها کردن خود از تعصبات درونی دارند.
نکته حائز اهمیت دیگری که هم اکنون مورد توجه مدیران صنایع و کسب و کارهای برتر جهان قرار گرفته، تغییر نگرش آنها از اصل تجزیه به اصل ترکیب است، زیرا آنها چند سالی است که پی برده اند ماحصل ترکیب و تلفیق دو رشته تخصصی، موجب خلق محصولات علمی جدید و خارق العاده خواهد شد. دقیقا همان پدیده هایی که هم اکنون در جهان صنعت و تکنولوژی، شاهد آن هستیم.
همان گونه که اثبات شده، پس از رفع نیازهای اولیه و معمولی جامعه انسانی و ایجاد نیازهای جدید او در راستای توسعه تجارت، دل بستن صرف به علوم گذشته نمی تواند توسعه بازار را تضمین کند و در مقابل با استفاده از علوم میان رشته ای و در نهایت رشد سرسام آور فناوری های جدید، شاهدیم که در این دهه چه تحولات عظیم و دستاوردهای بی نظیری در عرصه علمی پدید آمده و این یعنی باور به ختم تعصب های موجود، رها شدن و عدم پافشاری در جایی که هم اکنون در آن قرارگرفته ایم. به قول مایکل شارژ «چرا حالا باید وارد عرصه نوآوری بشویم؟ چون در شرایط کنونی، انتخاب دیگری در برابرمان باقی نمانده است، گرایش ها به شکل دردناکی مشخص شده اند و برای رهایی و نجات یافتن از این انفجار پیچیده و هولناک، نیاز به نوآوری بیش از هر لحظه دیگری احساس می شود.»
* کارشناس ارشد علوم ارتباطات و تبلیغات
با جبر حاکم بر بازار و بیم از دست دادن وضعیت مطلوب کنونی در آینده ای نزدیک، زنگ خطر برای صاحبان مشاغل به صدا در آمده و در این میان عامل نوآوری به عنوان محرکی قوی لحظه به لحظه مدیران شرکت ها را تهییج می کند تا با پیروی از آن به دنبال ثبات کسب و کار آتی خود باشند
منبع: روزنامه فرصت امروز