برای راهاندازی و شروع فعالیت تجاری، تهیه برنامه کسب و کار (طرح توجیهی) ضرورت دارد. طرح توجیهی امکان خود ارزیابی را برای مجریان طرح فراهم میکند.
برای راهاندازی و شروع فعالیت تجاری، تهیه برنامه کسب و کار (طرح توجیهی) ضرورت دارد. طرح توجیهی امکان خود ارزیابی را برای مجریان طرح فراهم میکند. طرح توجیهی را میتوان در موارد زیر به کار برد.
• بررسی واقعی
- طرح توجیهی عاملی است که سبب میشود تا مجریان پروژه بعضی از پیشفرضهایی که قبلاً در ذهن خود داشتند را مورد بررسی و بازبینی هدفمند قرار دهند و از این طریق پاسخ منطقی برای سؤالهای خود بیابند.
- طرح توجیهی مجری طرح را قادر میسازد تا نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی نماید.
• فراهم کردن یک آزمون امکانپذیری
- سنجش میزان سوددهی ایده
- آزمون عملی بودن ایده های افراد
- سنجش قابلیت جریان نقدی پایدار ایده
- شناخت موانع موفقیت در راه اجرای ایده
- کمکهای مالی برای اجرای ایده و توانایی صاحبان ایده در بازپرداخت
• برای گرفتن تصمیمات بهتر
- اتخاذ تصمیمات آگاهانه بر حسب اطّلاعات جمعآوری شده
- بررسی برنامه ایده به شکل سازمانیافته
• به عنوان راهنما و ابزار اندازهگیری
طرح توجیهی به عنوان راهنمایی در طول مسیر مجری طرح را قادر میسازد تا میزان پیشرفت خود را در مقایسه با انتظارات برنامهریزی شده، اندازه گیری نماید.
• به عنوان ابزار تأمین مالی
از آنجا که طرح توجیهی مدرکی است برای بازاریابی منابع مالی پروژه، میتواند ایده کسب و کار مخاطرهآمیز را به عنوان یک فرصت سرمایهگذاری بالقوه در شرکا و تأمین کنندگان و کارکنان قرار دهد.
اولین نیاز همه بانک ها و سرمایه گذاران برای بررسی یک پروژه طرح توجیهی فنی اقتصادی می باشد. که پیشنهاد می شود براساس نیازها و فرمت های بررسی کننده تهیه و تدوین گردد.
• به عنوان یک وسیله ارتباطی
طرح توجیهی در زمینه تعریف اهداف، رقابت، مدیریت و کارکنان به شرکت کمک میکند. از این رو فرآیند تهیه طرح شغلی نوعی بررسی واقعبینانه ارزشمندی از کسب و کار محسوب میشود.
تهیه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. .