مهم ترین بخش طرح کسب و کار خلاصه مدیریتی است. به هنگام ارائه طرح کسب و کار به سرمایه گذار تنها بخشی که مورد توجه آنها قرار می گیرد، خلاصه مدیریتی است. پس باید در نوشتن آن دقت کرد.
مهم ترین بخش طرح کسب و کار خلاصه مدیریتی است. به هنگام ارائه طرح کسب و کار به سرمایه گذار تنها بخشی که مورد توجه آنها قرار می گیرد، خلاصه مدیریتی است. پس باید در نوشتن آن دقت کرد.
زمان از مهم ترین فاکتورهایی است که در هنگام نوشتن خلاصه مدیریتی باید به آن توجه کرد. بنابراین باید توجه داشته باشید که خلاصه مدیریتی طرح کسب و کار خود را به گونه ای بنویسید که در کمتر از ۲ دقیقه نظر خواننده را به خود جلب کند.
تداوم متن در خلاصه مدیریتی
1. فرم خلاصه مدیریتی
برای اینکه بتوانید تداوم متن خود را حفظ کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که تا حد امکان اصل ساده نویسی در متن را رعایت کنید و توضیحات لازم را در پاراگراف های کوتاه بنویسید. (حداکثر 2 صفحه، برای خلاصه مدیریتی در نظر گرفته شود)
2. محتوای خلاصه مدیریتی باید دقیقا در رابطه با موضوع طرح کسب و کار نوشته شود. معمولا در خلاصه مدیریتی باید ایتدا ایده، تیم اجرایی، پتانسیل سود دهی و بودجه مورد نیاز همگی به ترتیب و به صورت خلاصه و در دو پاراگراف توضیح داده شوند. از توضیحات و پرداختن به جزئیات در متن کاملا خودداری کنید، چرا که در صورت نیاز سرمایه گذار می تواند طرح کسب و کار شما را به طور کامل مطالعه کند.
مقدمه خلاصه مدیریتی
بانک و یا سرمایه گذار در ابتدایی ترین مرحله مرتبط بودن پروژه با معیارهای سرمایه گذاری خود را می سنجند. معمولا معیارهای سرمایه گذاری عبارتند از:
· ایده، بودجه مورد نیاز
· بازار هدف
· مهارت تیم اجرایی
باید دقت لازم را داشته باشید که محتوای مقدمه خلاصه مدیریتی تمامی نکات بالا را پوشش دهد.
ساختار بدنه محتوای خلاصه مدیریتی
بعد از مقدمه نوبت به توضیح کسب و کار، معرفی تیم اجرایی، بازار، ارائه نکات مالی و در نهایت بودجه مورد نیاز می رسد که باید به ترتیب در خلاصه مدیریتی توضیح داده شوند.
1. شرح کسب و کار
در این بخش باید به معرفی کسب و کار بپردازید، اعم از شرح ساختار قانونی، مکان، سهام داران، تیم مدیریت و تمامی فعالیت های شرکت باید در این بخش توضیح داده شوند.
هدف از شرح کسب و کار، معرفی تیم اجرایی است و در صورت وجود نقطه ضعف در تیم باید برنامه های خود برای برطرف کردن آن را در این بخش ذکر کنید.
در این بخش مخاطب می تواند شناخت کافی از پروژه سرمایه گذاری، سهام داران، رهبران و مسئولان پروژه بدست بیاورد.
2. بازار
گام دوم خلاصه ای از بازار هدف طرح است. که شامل نکات زیر است:
· مشتریان هدف
· نیاز بازار
· رقبا
· تفاوت کسب و کار خود با سایر رقبا
· استراتژی کسب و کار
نکته: گفتنی است که برای نوشتن خلاصه مدیریتی برای بانک ها و موسسه های مالی بازار کسب و کار خود را به گونه ای معرفی کنید که نیاز به محصول و خدماتتان تا حد زیادی نشان داده شود که در نتیجه می توانید درآمد بالا حاصل کسب و کار خود را به خوبی توجیح کنید، بعلاوه اینکه پتانسیل بازار و رشد بازار نیز از جمله نکاتی هستند که در خلاصه مدیریتی باید ارائه شوند.
3. نکات مالی
در این بخش باید تمامی هزینه های انجام شده و پیش بینی شده آورده شوند. لازم به ذکر است که تمامی هزینه های پیش بینی شده باید با ذکر دلیل و فرضیات معتبر ارائه شوند.
در این بخش باید بتوانید سود دهی، مقدار پول سازی و رشد کسب و کار خود را به خوبی نشان دهید.
به عنوان مثال می توانید در این بخش شاخص های کلیدی موثر و مرتبط با کسب و کار خود را ارائه کنید.
این شاخص ها می توانند به عنوان مثال تعداد کاربران فعال یک نرم افزار باشند.
4.نیاز بازار
در مرحله آخر باید خلاصه مدیریتی خود را با ارائه بودجه مورد نظر به پایان برسانید. در صورت نیاز می توانید جزئیاتی مانند درصد و طول بازگشت وام مورد نظر خود را نیز بیان کنید.
نکته: در صورتی که کسب و کارتان سرمایه گذاران و سهامداران معتبری نیز دارد را می توانید در این بخش نام آنها را ذکر کنید، این کار می تواند مقدار جذابیت پروژه شما را در نظر بانک افزایش دهد.
منبع: www.thebusinessplanshop.com
تهیه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد.