طرح کسب و کار (Business Plan) چیست؟

طرح کسب و کار (Business Plan) چیست؟

طرح کسب و کار (Business Plan) سندی مکتوب است که ضمن تشریح موقیعیت کنونی و آتی، چگونگی حرکت، منابع مورد نیاز، وضعیت رقبا و وضعیت بازار را نیز شرح دهد.

  • 16 مرداد 1395
  • 15255
طرح کسب و کار (Business Plan) چیست؟

طرح کسب و کار (Business Plan) سندی مکتوب است که ضمن تشریح موقعیت کنونی و آتی، چگونگی حرکت، منابع مورد نیاز، وضعیت رقبا و وضعیت بازار را نیز شرح دهد.

 

طرح کسب و کار (Business Plan) سندی مکتوب است که ضمن تشریح موقعیت کنونی و آتی، چگونگی حرکت، منابع مورد نیاز، وضعیت رقبا و وضعیت بازار را نیز شرح دهد. با استفاده از طرح کسب و کار می‌توان نقاط ضعف و قوت سازمان را شناسایی کرد. وجود یک طرح کسب و کار‌، نه تنها برای راه‌اندازی مهم است بلکه برای توسعه کسب و کار نیز ضروری است. 

 

به علت وجود ریسک سرمایه، نیروی کار و زمان، سرمایه‌گذار به طرح کسب و کار نیاز دارد. این نیاز به ویژه زمانی که سازمان بخواهد در کسب و کار خود پیشرفتی حاصل نماید بیشتر احساس می‌شود.

  

در صورتی که مالک طرح نیاز به تامین مالی از شخص ثالث نظیر سرمایه‌دار در زمان حال یا آینده داشته باشد، طرح کسب و کار برای جلب اعتماد سرمایه‌دار ضروری است. همچنین طرح کسب و کار، مبنایی برای مذاکره با اشخاص ثالث مانند سهامداران‌، دفاتر نمایندگی‌، بانک‌ها‌، سرمایه‌گذاران و ... است. 

صفر تا صد یک طرح کسب و کار

 

طرح کسب و کار به دلایل زیر برای صاحب آن و هم برای حمایت کنندگان مالی آن، لازم است:

 

 ۱ - مالک باید درباره هدف خود از کسب و کار و منابعی که برای آن نیاز دارد به دقت فکر کند. این موضوع در برآورد میزان سرمایه مورد نیاز، به وی کمک خواهد کرد.

 ۲ - به دلیل اینکه که اغلب مالک کسب و کار، برای راه‌اندازی آن سرمایه کافی ندارد؛ حمایت کنندگان مالی-بانک‌ها یا سرمایه‌گذاران ریسکی-باید متقاعد شوند که سرمایه‌گذاری در کسب و کار جدید، منطقی و درست است.

 ۳ - اگر طرح سرمایه‌گذاری ایده خوبی نداشته باشد صاحب آن و حمایت کنندگان مالی، باید بتوانند این موضوع را در مرحله برنامه‌ریزی و قبل از هدر رفتن مقدار زیادی از زمان و هزینه، شناسایی کنند.

 

تاثیرگذارترین طرح کسب و کار، طرحی است که به صورت پویا برنامه‌ریزی شده باشد و متناسب با پیشرفت و تغییر کسب و کار، تغییرات لازم را مد نظر قرار دهد.

 

ضرورت طرح کسب و کار (BP) برای ایده‌های نو:

 

1-تبدیل ایده و سرمایه به کسب و کار شدنی

2-تامین مالی امن از سرمایه گذاران و وام دهندگان

3-شناسایی نقاط قوت، ضعف، تهدید‌ها و فرصت‌ها

 

تفاوت طرح توجیهی(Feasibility Study ) و طرح کسب و کار

 

ضرورت طرح کسب و کار (بیزینس پلن) برای طرح‌های در حال اجرا

 

1-ایجاد ارتباطات موثر بین کارفرما و کارمندان و بین سازمان و سازمان‌های بیرونی

2-دقت بیشتر پیش‌بینی‌های مالی

3-مقایسه بین پیشرفت برنامه‌ای  و پیشرفت واقعی

4-افزایش سرمایه

5-طراحی استراتژی‌های پیشرفت

6-امکان استفاده از فرصت‌ها و از بین بردن خطرات

7-برنامه‌ای برای انتقال مالکیت، فروش یا تعطیلی کسب و کار

8-ایجاد زمان‌بندی مناسب برای هدایت فرآیند‌ها

9-شناسایی نیازهای مالی و حقوقی

 

ایجاد یک طرح کسب و کار رضایت بخش امری ضروری است، روند برنامه‌ریزی، سرمایه گذاران، سرمایه‌داران و ایده‌پردازان را وادار می‌کند که نه تنها آنچه را که می‌خواهند بدست بیاورند بلکه چگونگی و زمان انجام آن را نیز دریابند. حتی اگر هیچ ارتباط خارجی هم نیاز نباشد، طرح کسب و کار برای دوری جستن از اشتباهات یا تشخیص فرصت‌های پنهانی ضروری است. برای عده بسیار زیادی از کارآفرینان و طراحان‌، روند طرح‌ریزی (‌‌فکر‌، مذاکره‌، تحقیق‌، تجزیه و تحلیل‌) به اندازه طرح نهایی و یا حتی بیشتر از آن مفید است.

 

 

تهیه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق

کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. 

نظرتان را ثبت کنید