طرح توجیهی مقدماتی احداث کارخانه تولید ورق گالوانیزه و ورق رنگی

طرح توجیهی مقدماتی احداث کارخانه تولید ورق گالوانیزه و ورق رنگی

تاریخ پروژه : بهار97
کارفرما : دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد

طرح توجیهی مقدماتی احداث کارخانه تولید ورق گالوانیزه و ورق رنگی

کارفرما: دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد

محل پروژه: منطقه آزاد اروند

 

کارفرما:سازمان مناطق آزاد

چکیده طرح مقدماتی

صنعت فولاد از جمله صنایعی است که ارتقاء و توسعه آن به‌طور مستقیم در رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی کشورها تأثیر می‌گذارد، به‌طوری‌که بین سرانه مصرف فولاد و تولید ناخالص داخلی (GDP) کشورها رابطه مستقیم وجود دارد. این صنعت به دلیل ایجاد اشتغال، وابستگی زیاد صنایع پایین‌دستی، کاربرد در توسعه زیرساخت‌ها و امکان صادرات و ارز‌آوری برای کشورها، کالای استراتژیک خوانده شده و بنابراین توسعه این صنعت همیشه در اهداف و اقدامات استراتژیک کشورها لحاظ می‌گردد.
ایران در سال ۲۰۱۰ میلادی در مقام هفدهم تولید فولاد دنیا قرار داشت و امروز چهاردهمین فولادساز جهان است. در این میان، با هدف افزایش ارزش‌افزوده در صنعت فولاد، صنایع بالادستی آن نیز به تناسب زنجیره تولید، تکمیل خواهد شد، به‌طوری‌که ظرفیت تولید کنسانتره و گندله سنگ‌آهن به ترتیب از حدود ۳۱ و ۲۲ میلیون تن فعلی به ۵۰ و ۴۸ میلیون تن تا سال ۹۶ و به ۷۲ و ۸۵ میلیون تن تا سال ۱۴۰۴ هدفگذاری شده است که باعث می‌شود جایگاه ایران در صنعت فولاد از رتبه چهاردهم کنونی به هفتم در سطح جهان ارتقا می‌یابد.
ورق گالوانیزه، ورق فولادی گالوانیزه شده توسط روی است. خاصیت ورق گالوانیزه در این است که حتی اگر پوشش آن از بین برود یا شکسته شود زنگ نخواهد زد.
در سال ۲۰۱۶ میلادی بر اساس داده‌های گمرک‌های کشورهای واردکننده، بالاترین بهای وارداتی ورق فولاد گرم از ایران مربوط به عمان با میانگین بهای واحد ۴۳۲ دلار در تن و کمترین بهای وارداتی مربوط به لهستان با میانگین بهای واحد ۳۰۱ دلار در تن است. افزایش مصرف سرانه فولاد در ایران، توسعه شتابزده و پیشرفت بسیار زیاد کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، نزدیکی به بازار مصرف جهانی (کشورهای حوزه خلیج فارس)، نزدیکی به بیشترین بازار مصرف در همسایگی (کشور عمان) و جلوگیری از خام فروشی سنگ آهن و تبدیل آن به فراورده با سود‌آوری بیشتر باعث شده تا منطقه آزاد اروند با داشتن پتانسیل‌های مختلف در زمینه صنعت و نزدیکی به صنایع فولادی (فولاد خوزستان) ودو مجموعه بزرگ فولاد کاوه و جهان آرا در محدوده داخل منطقه آزاد، همچنین امکان صادرات، جهت ایجاد کارخانه تولید ورق گالوانیزه و رنگی مناسب به نظر می‌رسد.
منطقه آزاد اروند با قرار گرفتن در مرز جنوبی عراق به‌عنوان پایانه بزرگ مبادلات تجاری با این کشور از یک‌سو و قطب پالایشی و تولیدی فرآورده‌های نفتی آبادان و صنایع فراساحلی عظیم با 8 پالایشگاه کوچک و شرکت‌های تأسیسات دریایی قرارگرفته است و به دنبال توسعه و تسهیل مبادلات تجاری و صادرات به جنوب عراق و توسعه صنایع باهدف صادرات خدمات فنی برای صنایع دریایی، نفت و گاز و پتروشیمی است. ضمن آنکه مزیتها و مشوقهای متعدد ناشی از برقراری نظام حقوقی و قانونی مناطق آزاد از جمله معافیتهای مالیاتی 20 ساله و دائمی ارزش افزوده، مستثنی بودن واردات از مواد اولیه و تجهیزات از مقررات عمومی واردات و صادرات کشور، عدم نیاز به ویزای قبل از ورود به منطقه برای اتباع خارجی، تضمین سرمایه گذاری خارجی، عدم محدودیت در درصد مشارکت سرمایه گذاران خارجی، فضای کسب و کار مناسبتر و ... بطور حتم توجیه پذیری هرگونه فعالیتی را در این منطقه فزون تر خواهد کرد.
سرمایه‌گذاری کل طرح حدود 786 میلیارد ریال شامل 209 میلیارد ریال هزینه ثابت، 1.7 میلیارد ریال هزینه‌های قبل از بهره‌برداری، حدود 544 میلیارد ریال سرمایه در گردش و 30.6 میلیارد ریال سود دوران مشارکت می‌باشد. بر این اساس ارزش فعلی خالص طرح در تنزیل 18 درصد حدود 680 میلیارد ریال و نرخ بازده داخلی طرح 46.97 درصد می‌باشد لذا دوره بازگشت سرمایه 4.02 سال خواهد بود. بر اساس مطالعات انجام شده سرمایه‌گذاری برای احداث کارخانه تولید ورق گالوانیزه و ورق رنگی در منطقه آزاد اروند از توجیه‌پذیری اقتصادی بالایی برخوردار خواهد بود.

خلاصه طرح توجیهی احداث کارخانه تولید ورق گالوانیزه و ورق رنگی

طرح-توجیهی-تولید-ورق-گالوانیزه

نظرتان را ثبت کنید