محصولات کمی وجود دارند که بدون تبلیغ به فروش میرسند، بنابراین باید تبلیغ کنید.
محصولات کمی وجود دارند که بدون تبلیغ به فروش میرسند، بنابراین باید تبلیغ کنید. تبلیغ محصول میتواند هویت سازمان شما را به افراد نشان دهد، محصول شما را ترویج نماید، باعث جذب مشتریان جدید و افزایش فروش شود و به مشتریان قدیمیتان یادآوری کند که شما چقدر بزرگ هستید. اینکه چگونه بتوانید محصول و کسب و کارتان را به طور موفقیت آمیزی تبلیغ نمایید، مانند یک بازی نیست بلکه نیاز به تحقیقات بازار دارد.
قبل از اینکه محصولتان را تبلیغ کنید باید دو عامل را در نظر بگیرید: یک محصولتان و دیگری بودجهای که در اختیار دارید. قصد شما از تبلیغ محصولتان چیست؟ چه چیزی را میخواهید به مشتری نشان دهید؟ میخواهید بعد از مشاهده تبلیغ چه کاری، انجام دقیق و واضح از اهداف بازاریابی تان داشته باشید. زیرا همین اهداف، استراتژی تبلیغ شما را خلق می کنند. بودجه نیز به همین اندازه مهم است. بودجه، تعیین کننده نوع تحقیقات بازار، شیوه تبلیغ و رسانه مورد استفاده برای تبلیغ است.
بعد از آنکه بودجه و هدف بازاریابیتان را تعیین کردید، باید قبل از شروع به تبلیغ کردن، 5 گام زیر را که مستلزم انجام تحقیقات بازار است، طی نمایید. این گام ها عبارتند از:
1. تعیین مخاطب هدف: مشخص کردن افرادی که میخواهید محصولتان را ببینند، اولین گام در ایجاد یک استراتژی تبلیغات است. همچنین این امر در طراحی محصول برای مشتریان فرضی نیز کاربرد دارد. در واقع با این کار شما مشخص میکنید که محصولتان را مستقیما به چه کسانی میخواهید ارائه دهید و مطمئن میشوید که آنها تبلیغ شما را خواهند دید. شناختنِ مخاطب هدف، از اینکه محصولتان همان چیزی است که بازار هدف میخواهد، مقدمتر است. این امر در درازمدت، کمکهای بسیاری به شما خواهد کرد.
2. کشف عادتهای رسانهای مشتریان هدف: بیشتر آگهیهای تلویزیونی، در همه شبکهها پخش نمیشوند. درواقع، انتخاب شبکه تلویزیونی برای پخش آگهی، بستگی به مخاطبان آن دارد. به عنوان مثال اسباببازیها در شبکههای کارتونی تبلیغ میشوند نه در شبکه تفریحی. یا وقتی که نوجوانان، مخاطب هدف هستند، تبلیغات از طریق بازیهای اجتماعی و برنامههای تلفن همراه (اپلیکیشن) انجام میشوند زیرا نوجوانان بیشتر وقت خود را با این رسانهها میگذرانند. شناختنِ رسانهای که مخاطبان هدف، بیشتر با آن در ارتباط هستند، یکی از گامهای کلیدی در تبلیغات است.
3. بررسی رقبا: اگر رقبای شما، محصولی مشابه به محصول شما را به فروش میرسانند، حتما شیوه تبلیغاتی آنها را مورد بررسی قرار دهید. این امر به انتخاب بهترین راه برای ارائه محصولتان، کمک شایانی می کند. همچنین آگاهی داشتن از سطح محصول رقبا و شیوه ارائه آن، می تواند به تعیین و انتخاب شیوه نمایش محصول کمک نماید. تجزیه و تحلیل موفقیت ها و شکست های رقبا نیز میتواند در پیاده سازی استراتژی به شما مساعدت نماید.
4. انتخاب رسانه تبلیغاتی: با استفاده از بودجهای که برای تبلیغات کنار گذاشتهاید و با شناختی که از مشتریان به دست آوردهاید، می توانید مناسبترین و مقرون به صرفهترین روش تبلیغاتی را انتخاب نمایید. راههای بسیاری برای تبلیغ محصول وجود دارد از قبیل: تلویزیون، تبلیغات چاپی، تابلوهای تبلیغاتی، تبلیغات آنلاین، رسانههای اجتماعی، رادیو و ارسال ایمیل. همه شیوههای تبلیغاتی، نیاز به هزینه و استراتژی متفاوت برای استفاده دارند. به همین جهت برای اطمینان حاصل کردن از اینکه کدام روش تبلیغاتی باعث افزایش فروش، جذب مشتری جدید و درآمد بیشتر خواهد شد، نیاز به پژوهش مستمر است.
5. برنامهریزی استراتژیک برای زمان انجام تبلیغات: سعی کنید پس از انتخاب هر کدام از شیوههای تبلیغاتی، برای زمان پخش آن، یک برنامهریزی استراتژیک داشته باشید. زمان بندی بسیار مهم است، به خصوص در برخی از زمانهای مختلف سال مانند تعطیلات یا رویدادهای ورزشی. تم رسانه های تبلیغاتی در طول سال متفاوت است، سعی کنید تبلیغ محصول خود را با آن ها هماهنگ نمایید. این امر به ساخت مفیدترین تبلیغ برای محصولات جدید، کمک شایانی می نماید.
با توجه به تمام مطالبی که گفته شد، به یاد داشته باشید که یک تبلیغ موفق، چهره محصول شما را خلق میکند. استفاده از تحقیقات بازار برای تبلیغ محصول، تنها راهی است که از طریق آن میتوانید محصولتان را به بازار عرضه نمایید.
تهیه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. .