انتخاب درست زمینه سرمایهگذاری با توجه به منابع و محدودیتهای و مطالعه جامع و امکانسنجی عمیق و تهیه طرح توجیهی با دادههای واقعی میتواند ریسک سرمایهگذاری را به حداقل رساند.
سرمایهگذاری در ایران به عنوان یکی از بازار های درحال ظهور خاورمیانه برای شرکتهای بینالمللی میتواند جذاب و پر منفعت باشد دسترسی آسان به منابع انرژی، بازار مصرف 80 میلیون نفری، دسترسی سریع به بازارهای منطقه آسیای میانه، عراق، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله عواملی هستند که مزیت سرمایهگذاری در ایران را نشان میدهند. منابع انرژی ارزان قیمت، نیروی متخصص و تحصیل کرده، معافیتهای مالیاتی در مناطق خاص و مشوقهای سرمایهگذاری خارجی، از دیگر عواملی است که میتواند موفقیت سرمایهگذاران در آینده را تضمین کند.
با بکارگیری این مزیت ها و انتخاب درست زمینه سرمایهگذاری و با مطالعه جامع و امکانسنجی درست میتوان ریسک سرمایهگذاری را به حداقل رساند. بدیهی است که مشاوره با مشاوران زبده در زمینه های بازار، فنی، مالی، حقوقی، بیمه ای، مالیاتی و.. که بر ابعاد مختلف یک سرمایه گذاری تاثیر گذار هستند، باعث به حداقل رساندن ریسکهای قانونی و محلی برای سرمایهگذاران خصوصاً سرمایهگذاران خارجی خواهد بود.
بهترین و سودده ترین پروژهی سرمایهگذاری براساس مزیت ها، شرایط، نیازها و محدودیتهای سرمایه گذار با این الگوها قابل انتخاب خواهد بود:
1- انتخاب بر اساس مزیتهای سرمایهگذار در آن بخش مثل تکنولوژی و تکمیل سرمایهگذاریهای قبلی. (و توصیهی ما برای سرمایهگذاران خارجی تمرکز بر محصولاتی که در بازار ایران میفروشند و یا امکان تجهیز ماشینآلات در آن محصول مشخص را دارند، میباشد.)
2- پروژههای ناتمام که اقدامات اولیه مانند، مجوزهای اولیه، زمین، تاسیسات و یا حتی گاهی سولهی مورد نظر هم در مکان مورد نظر احداث گردیده است و قابل مشارکت است. البته پیدا کردن شریک مناسب و انجام مقدمات حقوقی و تعریف شرایط مشارکت کار پیچیده ای است. شایان ذکر است ما به عنوان یک مجموعه مشاوره سرمایهگذاری میتوانیم در زمینه پیدا کردن پروژههایی با این شرایط و تعریف نحوه مشارکت و نقش هریک از طرفین پروژههای مشترک Joint Venture به سرمایهگذاران یاری دهیم.
3- به سرمایه گذارانی که در مراحل اولیه انتخاب ایده سرمایه گذاری هستند، پیشنهاد می کنیم؛ در انتخاب ایده سرمایه گذاری با توجه به موارد زیر با کمک مشاور ذیصلاح این انتخاب را انجام دهند.
· انتخاب موضوع و پروژه های سرمایه گذاری براساس اولویت های دولتی و نیازهای کشور
· بررسی آمار واردات کالاها و انتخاب فرصت سرمایه گذاری از کالاهایی با واردات بیشتر
· بررسی نمایشگاه های داخلی و خارجی و محصولات جدید در حوزه های مورد علاقه
· بررسی مزیت های منطقه ای، نزدیکی به منابع اولیه انسانی متخصص یا بازار فروش خالص منابع در اختیار
· امکان استفاده از تسهیلات دولتی صندوق توسعه ملی و منابع مالی ارزان قیمت
درپایان می توان گفت فرآیند انتخاب ایده سرمایه گذاری، تصمیم گیری و بررسی امکانسنجی طرح یا تهیه طرح توجیهی فنی اقتصادی یکی از موثر ترین گام ها در جهت موفقیت یک پروژه سرمایه گذاری است. پس با توجه به نقش کلیدی انتخاب درست ایده سرمایه گذاری و شناخت فرصت های سرمایه گذاری باید به نسبت وزن سنگین و نقش اثر گذار آن در بهبود فرآیند سرمایه گذاری و صرف هزینه ها بصورت کارا وزن بیشتری برای هزینه های مطالعات اولیه و امکانسنجی پروژه دیده شود.
تهیه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد.