دو گزینه اصلی تامین مالی برای راه اندازی شرکت و رشد کسب و کار، اخذ وام بانکی و جذب سرمایه است.
دو گزینه اصلی تامین مالی برای راه اندازی شرکت و رشد کسب و کار، اخذ وام بانکی و جذب سرمایه است. تامین مالی از طریق وام، شامل وام های دراز مدت یا کوتاه مدت است که از بانک ها و موسسات مالی دریافت می شود. روش دیگر تامین مالی از طریق تامین سرمایه است که از سوی سرمایه گذار خصوصی تامین می شود و سهمی را برای سرمایه گذار در کسب و کار ایجاد می کند.
مزایا و معایب تامین مالی از طریق وام بانکی و سرمایه گذار خصوصی
مزایای تامین مالی از طریق وام
تامین مالی از طریق دریافت وام به شما اجازه می دهد تا برای ساخت و یا تهیه ساختمان های جدید، تجهیزات و سایر امکانات لازم برای رشد و کسب و کار خود بودجه لازم را کسب کنید. این کار یک روش خوب برای پیگیری استراتژی رشد شرکت است. بویژه اگر نرخ بهره و سود وام کم باشد، می تواند راه حل مناسبی باشد. در انتها هم می توانید وام های شرکت را طی دوره های زمانی مشخص پرداخت کنید.
معایب تامین مالی از طریق وام
با وجودی که کسب وام می تواند به رونق کسب و کار کمک کند، اما نقاط ضعفی را نیز به دنبال دارد. مهمترین و بارزترین نقطه ضعف وام، بازپرداخت آن با سود بالاست. اگر وام به موقع پرداخت نشود، اموال شرکت به تصرف بانک در خواهد آمد. چرا که بانک ها با دریافت تضمین های لازم اقدام به پرداخت وام می کنند. در عین حال صاحبان مشاغل نیز با پرداخت سود می توانند از وام و اعتبار بانکی بهره مند شود. این در حالی است که دریافت بیش از حد وام می تواند فعالیت شرکت را با موانع زیادی مواجه کند.
مزایای تامین مالی از طریق جذب سرمایه گذار
یکی از مهمترین مزایای مشارکت صاحبان سهام در تامین سرمایه شرکت به موضوع بازپرداخت آن مربوط می شود. خطراتی که در نتیجه کسب و کار ممکن است رخ دهد، صاحبان سرمایه را نیز شریک می کند. در واقع صاحبان سهام در سود و زیان شرکت سهیم می شوند. از این نظر اگر در جریان تولید و یا ارائه خدمات، شرکت متضرر شود، سودی به صاحبان سهام پرداخت نمی شود. همچنین پرداخت سود کم به صاحبان سهام، شرکت را در موقعیت بهتری قرار می دهد و شرکت را از دریافت وام بانکی با بهره بالا بی نیاز می کند.
معایب تامین مالی از طریق جذب سرمایه گذار
حضور سهامداران در تامین سرمایه شرکت بدون ایراد هم نیست. در واقع حضور آنها در تامین سرمایه قدرت مدیران را برای تصمیم گیری در کسب و کار کمتر می کند. به این معنا که سرمایه صاحبان سهام باعث تقسیم قدرت تصمیم گیری می شود. همین امر موجب می شود تا اغلب سرمایه گذاران بزرگ در جلو شرکت های خود تابلوهای بزرگ نصب کنند و سمت اجرایی خود را بر روی آن بنویسند. در واقع آنها با این کار قصد دارند تا به صاحبان سهام بگویند تصمیم گیرنده اصلی خودشان هستند.
یکی دیگر از معایب مشارکت صاحبان سهام در تامین سرمایه شرکت، بازپرداخت هایی است که گاهی به اندازه بازپرداخت وام سنگین می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به مطلب جذب سرمایهگذاری خارجی؛ موانع و راهکارهای پیشنهادی مراجعه فرمایید.
ترجمه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. .