یکی از ضروریترین کارها برای کسبوکارهای نوپا، اخذ مجوز از سازمانها و دریافت تسهیلات بانکی است و با ارائه طرح توجیهی میتوان مجوز ها را دریافت کرد.
یکی از ضروریترین کارها برای کسبوکارهای نوپا، اخذ مجوز از سازمانها و دریافت تسهیلات بانکی است. با ارائه طرح توجیهی معادل واژه انگلیسی (Feasibility Study) در کوتاهترین زمان میتوان به این مهم دست یافت. طرح توجیهی گزارشی است که میتواند توجیهپذیری و یا قابل انجام نبودن طرح و پروژه موردنظر را از جهات گوناگون، نشان دهد. بدیهی است مؤسسات تمایلی به سرمایهگذاری و یا همکاری با پروژهها و طرحهای ناموفق ندارند لذا ضروری است در نگارش طرح توجیهی نهایت دقت را مبذول داشت.
مراحل و نحوه نگارش طرح توجیهی
بهمنظور نگارش طرح توجیهی لازم است تا مواردی را با دقت و صحت هرچه بیشتر انجام داد. بهطورمعمول نگارش طرح توجیهی توسط فردی آگاه از پروژه و مشاور متخصص به تحریر درمیآید. در ادامه مراحل تنظیم و نگارش طرح توجیهی بهاختصار عنوانشده:
1-مشخصات مجری طرح و کسی که مسئولیت اجرای طرح را بر عهده دارد با ذکر شماره تلفن و آدرس قید شود.
2-مشخصات طرح: بهمنظور جلب رضایت سرمایهگذاران طرح و پروژه بهصورت مشخص و واضح شرح داده شود. پروژه موردنظر چیست و چگونه به سودآوری خواهد رسید؟ این موردی است که بسیار موردتوجه سرمایهگذاران است.
3-مشخصات مجوزهای قانونی: همه اقدامات قانونی و حقوقی و کسب مجوزها در این بخش ارائه شود.
4-مشخصات محصول: هر طرحی منجر به تولید خواهد شد. در نگارش طرح توجیهی ضروری است که محصول نهایی پروژه را برای جذب سرمایهگذار مشخص کرده فرآيند و روش توليد محصول بهدرستی شرح داده شود. برتری محصول نهایی نسبت به رقبا چیست؟ ضرورت تولید این محصول در چیست؟
5-پیشبینی و برآورد مالي طرح با استفاده از شاخصهای قابل ارزیابی و برآورد سرمایه اولیه طرح در نگارش طرح توجیهی باید لحاظ شود.هزینه نگهداری و تعمیرات، برآورد سرمایه در گردش طرح، هزینه حملونقل، هزینه استهلاک منابع طرح، هزینههای پیشبینینشده در این قسمت مشخص میشود.
6-برآورد هزینههای سرمایهگذاری کل طرح و چگونگی سرمایهگذاری و تسهیلات مالی مشخص خواهد شد. قیمت تمام شده محصول، پیشبینی سود و زیان نهایی طرح، بهای محصول نهایی برای فروش و مواردی از این قبیل به دقت نشان داده خواهد شد.
7-برنامهریزی و زمانبندی اجرای طرح با توجه به نیازها و برآوردهای اولیه ارائه شود. نگارش طرح توجیهی امری تخصصی است و میبایست توسط فرد خبره انجام شود. هرگونه اهمال میتواند منجر به عدم سرمایهگذاری توسط نهادهای ذیربط شود.
مطالعات امكانسنجي (طرح توجیهی فنی- اقتصادی) معمولاً جهت تامین مالی طرحهای سرمایهگذاری ارائه میشود تا بر اساس برنامه زمانبندی و منابع مورد نیاز و همچنین با بررسی درآمدها و شرایط بازگشت سرمایه، سرمایهگذار یا بانک را متقاعد سازد که در پروژه سودآوری مشارکت میکند. بررسي توجيهپذيري هر طرح سرمايهگذاري در سه بخش مطالعات بازار، مطالعات فنی و مطالعات مالی صورت ميپذيرد.
سپینود شرق یکی از شرکتهای مشاور طرح توجیهی( امکان سنجی) است که باحضور در مجامع علمی و تخصصی، اخذ گواهینامه های معتبر علمی و جهانی و انجام پروژه های متنوع در زمینه های مشاوره ای و اجرایی شایستگی های خود را نشان داده است .این موسسه با تدوین بیش از 350 طرح توجیهی برای شرکتها و موسسات معتبر آماده نوشتن طرح توجیهی اعم از طرح توجیهی گردشگری , طرح توجیهی صنعتی , طرح توجیهی خدماتی و طرح توجیهی کشاورزی به زبان فارسی و انگلیسی میباشد. این موسسه از جمله شرکتهای تحقیقات بازار است که چندین سال در این حوزه فعالیت دارد.نمونه پروژه های انجام شده در رزومه موسسه سپینود شرق موجود است.
طرح های توجیهی گردشگری شامل طرح توجیهی هتل ، طرح توجیهی مجتمع خدمات رفاهی بین راهی و سایر طرح ها می باشد.
موسسه دانش بنیان سپینود شرق به عنوان موسسه تجاری سازی طرحهای شرکتهای دانش بنیان از نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تائید صلاحیت شده است. این شرکت آمادگی خود را برای تدوین طرح توجیهی فنی اقتصادی شرکتهای دانش بنیان براساس استانداردهای بانکی و بین المللی اعلام می نماید.
در صورت نیاز به سفارش تدوین طرح توجیهی به زبان فارسی و انگلیسی با کارشناسان موسسه سپینود شرق تماس بگیرید :02126358608
برای دریافت اطلاعات بیشتر مطالب زیر را مطالعه بفرمایید.
* فیلم های آموزشی طرح توجیهی و سرمایه گذاری
*پادکست های آموزش سرمایه گذاری-سپینود شرق